Daily Archives: 1 de setembre de 2014

ELS BALCONS ES POSEN DE GALA

El Concurs de Guarniment de Balcons ha tornat al Poble-sec per setè any consecutiu per la Festa Major.

Aquest any 2014 el concurs tenia com a teló de fons la interculturalitat.

En l’edició d’enguany vem poder veure guarniments on s’unien continents, cognoms, màscares, tradicions, vestits, cabells, colors, labors, notes de música…

El Concurs de Balcons propicia que els amics es reuneixin, que els veïns i veïnes vagin al Fem un cafè? i fagin unes màscares espectaculars, que les famílies li donguin voltes a quina serà la millor manera de guarnir i dediquin un temps a dissenyar, preparar i posar maco el balcó…així com fa que, a les botigues i comerços del barri, es xerri sobre què és el que faran aquest any de decoració o que els clients ajudin tot donant idees…

Sigui com sigui, ha tornat a sortir als balcons i als aparadors l’enginy i la creativitat de cada veï i veïna participant.

El dilluns 21 de juliol, tots els membres del jurat amb uns barrets molt acolorits van fer la passejada de valoració dels balcons participants. Va haver-hi moments molt especials: els veïns i veïnes que, quan rebien la visita i els hi trucaven al timbre, sortien al seu balcó on eren aplaudits pel jurat i pel públic present pel carrer. O quan els residents de la Llar Montjuïc van sortir a explicar com havien fet i construït cada un dels murals que decoraven la seva façana

O gaudir veient com comerços i entitats convidaven a entrar o a fer-se fotos amb les seves decoracions com a escenari.
O veure per primer cop, un quiosc de l’ONCE, el de la Sole, de la Plaça de Santa Madrona, que havia deixat en segon pla el seu to blau característic, per donar pas a tot un ventall de vius colors amb xiulets, pilotes i garlandes que el guarnien.

L’entrega de premis va tenir lloc el divendres 25 de juliol al Passeig Montjuïc davant del bar Seco. Damunt de l’escenari, amb retrucs de bateria inclosos, la Judit Subirach i l’Oscar Negredo, membres de la Comissió de Convivència i Coneixement mutu van anar anomenant els guanyadors d’aquesta edició del Concurs de Balcons. Els somriures i les aixecades de taula dels guanyadors i guanyadores en sentir el seu nom, van ser memorables.

Els premis a la façana i al balcó guanyadors els atorga el Pla Comunitari de Poble-sec. Aquest any la façana guanyadora del premi de 150 euros va ser el Casal Sant Francesc Xavier amb la seva creació: “El món i les flors”. En la decoració hi van participar nens de diferents edats, pares i monitors del casal, un gran treball en equip.

El primer premi de balcó, dotat amb 100 euros, se’l va emportar la Raquel Julio amb el seu balcó titulat: “Un món de tots colors”.

El segon premi va ser per la Maria i l’Anna Quaresma Puig i els seus pares, que van decorar el seu balcó sota el títol “Junts”.

El tercer premi de balcons va anar a parar al carrer Vallhonrat, al balcó de l’Anna Navarro que va guarnir-lo amb unes torretes de plantes multicolors amb el títol “Cal que neixin flors a cada instant”.

Els tres guanyadors en la categoria de balcons van rebre un obsequi sorpresa: un test decorat a mà amb una planta molt maca que lluirà i molt, en totes tres balconades!!

El premi d’aparadors (100 euros) que dóna l’ Associació de Comerciants i Serveis del Poble-sec va ser per a la Soledad Gámez, que va guarnir el seu quiosc de l’ONCE i va posar com a títol: “Con alegría su cupón de cada día siempre toca, cuando no un pito, una pelota”.

Destaquem també que, van haver-hi tres premis honorífics.

Un va ser per a la perruqueria Tris yTras amb una ornamentació molt treballada: “Pèls del món català”. L’entrada a l’establiment estava guarnida amb unes espectaculars llums a la façana i unes originals bossetes que contenien cabells de diferents clients, tots de diferents països i cultures.

L’altra va ser pel grup de Cosidores, on hi participen usuàries i voluntàries dels projectes Baixem del Carrer i Acompanyament a la Gent Gran. Elles van decorar “De tots colors” l’aparador de la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec, on es van unir les seves labors a les màscares realitzades per diversos veïns i veïnes en el Fem un cafè? del mes de juny.

El tercer premi honorífic va ser per a la Llar Montjuïc-Fundació Hospitalitat que va decorar la seva façana amb diversos materials tot fent “Un passeig per la diversitat”.

El fermall d’or a una nit tan especial com aquesta, va ser la celebració d’un sopar de “traje”, és a dir, un sopar on: “yo traje cous-cous, yo traje tortilla, empanada, bebida…”. Al Passeig Montjuïc van aplegar-se un bon número de veïns que amb l’ ajuda dels encarregats del bar Seco van anar ajuntant taula a taula fins fer-ne una de molt llarga. Tots vem poder sopar junts i tastar les delicatessen vàries que cadascú va portar, mentre l’orquestra amenitzava la vetllada.

Balcons de gala, bona música, sopar de compartir àpats i converses, en resum,…una gran nit veïnal!

CAU MITJA CORNISA D’UN BALCÓ DEL POBLE-SEC

Actualitzat el 31.08.2014 a les 18:17

Aquesta tarda s’ha desprès mitja cornisa del balcó d’un segon pis del número 70 del carrer de l’Olivera, al Poble-sec. El tros de més de mig metre de ciment no ha caigut a sobre de ningú i, per tant, no ha provocat ferits ni destrosses, però sí un terrabastall que han pogut sentir tots els veïns.

Una dotació dels Bombers de Barcelona hi ha acudit amb un camió i han pujat a sanejar la cornisa, és a dir, a comprovar que no hi haguessin més trossos que poguessin caure. Els bombers han revisat tots els balcons de la finca i han acabat sanejant-ne quatre més.

CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR – INSCRIPCIONS

Demà 1 de setembre tornem en l’horari habitual de les 8 a les 22 h. Comencem inscripcions als tallers i activitats el 3 de setembre. Us hi esperem!