Monthly Archives: setembre 2014

EL DISTRICTE SUSPÈN LA TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES AL POBLE-SEC

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès la tramitació de llicències i de comunicats al barri del Poble-sec. Es tracta de d’una suspensió que té com a objectiu iniciar la redacció del Pla Especial d’Establiments de Pública Concurrència. Jordi Martí, regidor del Districte de Sants Montjuïc ha afirmat que “ja fa mesos que des del Districte estem treballant per intentar tenir eines que ens permetin gestionar aquest increment d’oferta a la restauració”. L’augment de l’activitat pública dels establiments de concurrència pública afecta sobre la vida veïnal com és la necessitat de descans de les persones que viuen al barri del Poble-sec, “això genera problemes de convivències en dies puntuals”, i per això, “necessitem alguna eina més, per començar aquesta suspensió de llicències”. Martí també ha assegurat que “l’objectiu és garantir la bona convivència que en alguns moments té esquerdes”. El regidor del Districte ha deixat clara la seva actuació: “Tenim l’obligació de garantir la seguretat jurídica dels operadors, de les empreses i de les persones que es guanyen la vida i donen riquesa al barri”

En relació a les actuacions que el Districte de Sants-Montjuïc ha portat a terme, Martí ha detallat que una d’elles ha estat “la limitació horària dels establiments de venda de beguda i menjars menors als 150 metres quadrats de superficie”. Aquests establiment tanquen a les 11 de la nit com a màxim. Es tracta d’una mesura que intenta limitar l’oferta, els comportaments incívics i l’excés de venda d’alcohol. Martí també ha comentat que es donarà un temps de marge, d’un any, per elaborar “un pla d’usos que reguli aquesta oferta de restauració”, ja que, “amb aquesta suspensió volem endreçar-ho, per evitar excessos, abusos i incivismes”.

La suspensió afecta tot el barri del Poble-sec, excepte algunes parcel·les situades amb front a l’Avinguda Paral·lel, amb l’excepció de les edificacions independents situades en carrers en relació a l’Avinguda Paral·lel, com són els edificis situats als carrers Lleida 3, Tamarit 79-81 i 83, Concòrdia 4, Tapioles 1-13 i Poeta Cabanyes 2-12.

TEATRE X A JOVES DEL POBLE-SEC

L’Associació Marabal amb col·laboració amb altres entitats ofereix cursos i activitats per a joves del barri del Poble-sec (Sants Montjuic i Sant Antoni).

1. Teatre Social Poble a Sac. Dilluns de 18.30 a 20.00h. Centre Cívic el Sortidor. De 12 a 17 anys. Inici 6 d’octubre. Gratuït.

2. XIC: Taller Rua. Dimarts de 18.00 a 20.00h. Centre Cívic el Sortidor. Totes les edats. Inici 16 de setembre. Gratuït.*

3. XIC: espectacle al MAC, apuntat als assajos. Dimecres de 19 a 21 hores i divendres de 17 a 19 hores. Centre Cultural Albareda. Gratuït.*

4. Teatre, Escola Arts Escèniques. Dilluns de 18.00 a 19.30h. Centre Marabal. De 14 a 17 anys. Inici 13 d’octubre. Consultar preus.

*XIC: vine el dimarts 16 de setembre a les 18 hores en el Centre Cívic el Sortidor per començar a crear i participar!

LES ENTRADES DEL MERCAT DE LES FLORS, JA A LA VENDA

El Mercat de les Flors ha incorporat un nou sistema de venda que optimitza i facilita la compra d’entrades i abonaments. Aquest canvi ha suposat un endarreriment a l’hora de posar en funcionament la nova temporada. Et demanem disculpes per les molèsties que aquesta circumstància t’hagi pogut ocasionar.

I també et demanem la teva col·laboració per actualitzar les teves dades i que la teva compra sigui fàcil; el nou sistema requereix un seguit d’ajustos:
– Quan entris amb el teu mail hauràs de canviar la contrasenya.
– Podria ser que el nou sistema no reconegui la teva adreça electrònica i hagis de donar-te novament d’alta.
– Una novetat és que, per gaudir dels descomptes dels Abonaments 3 i 5, ara només et caldrà seleccionar entrades per a 3 ó 5 espectacles diferents i automàticament s’aplicarà a la teva cistella el descompte de l’abonament corresponent (amb la compra de 3 entrades, 30% de descompte; amb la compra de 5 entrades, 40% de descompte). En el cas de l’abonament 5 o més, el descompte se seguirà aplicant si compres més de 5 espectacles.
– En canvi, l’abonament Performances de la mirada / Taller d’espectadors s’ha d’adquirir com a abonament. Un cop hagis comprat l’abonament Taller de l’espectador, hauràs de treure les 8 entrades que inclou, i podràs fins i tot, afegir-ne d’altres amb el descompte del 40%.
– Tots els abonaments seran nominals

Ajuda’ns a continuar millorant per a tu. Si tens cap comentari fes-nos-el arribar a publics@mercatflors.cat

EL MIRALL. ACTIVITATS PREVISTES

EL MIRALL informa de les noves activitats de dansa i moviment previstes per aquest curs, a l’espai de l’associació i que podeu consultar en el document adjunt.

BOTIGARIS, UNA INICIATIVA DELS COMERÇOS DE LA MARINA I EL POBLE-SEC PELS ATURATS DEL BARRI.

Botigaris, els comerços solidaris de La Marina i el Poble-sec és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i el teixit comercial de la zona. Totes aquelles persones dels barris de la Marina i el Poble-sec que es trobin aturades podran gaudir de promocions i descomptes a un total de 90 comerços que s’han adherit a aquesta iniciativa que va començar el 15 de setembre i s’allargarà fins al 15 d’octubre.

Africa Cardona, responsable d’Accions al Territori de Barcelona Activa, explica que “volen fer una campanya de dinamització comercial diferent. Fer una acció finalista amb descomptes als veïns per facilitar el seu consum amb els comerços del barri”. Cardona creu que amb aquesta mesura “podria ser interessant tornant de vacances i coincidint amb l’inici del curs escolar amb tota la despassa que això suposa per les famílies”.

Els comerços adherits a aquesta nova campanya han penjat al seu establiment un cartell informatiu i un globus a la porta per identificar-se. És el cas de la botiga “Art i decoració” del barri de la Marina, on la seva propietària i alhora membre de la junta directiva de l’Associació de Comerciants de La Marina, Remei Márquez valora aquesta proposta com “una idea fantàstica per poder promocionar el comerç de proximitat i ajudar a les persones que es troben a l’atur que ja sabem que als barris de La Marina té un índex important”. Manel Tort, responsable de la peixateria “Maria Lluïsa” del barri del Poble-sec creu que “la botiga de proximitat ha d’estar per lo bo i per lo dolent”.

Per donar a conèixer la campanya s’ha creat el blog botigaris.wordpress.com, on s’inclou un llistat amb informació de l’establiment i el tipus de promoció de cada Botigari. Totes aquelles persones aturades que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball del SOC de La Marina i el Poble Sec i presentin el full DARDO com a comprovant de la inscripció podran gaudir de les promocions.

CENTRE D’ESTUDIS DE MONTJUÏC – CEM: ACTIVITATS DE TARDOR 2014

Des del Centre d’Estudis de Montjuïc us volem anunciar les activitats del programa de tardor 2014.

Día 19 d’octubre
La importància de Montjuïc durant els fets de 1714.
Hora: 11 del matí
Lloc de trobada: cruïlla d’Avda. Mistral amb Avda. del Paral.lel
Serà guiada per Pere Terol. CEM
Aquesta activitat forma part del Projecte Tricentenari 1714 dels Grups de Recerca Local de Barcelona 2014

Día 30 de novembre
El Fossar de la Pedrera. Un espai de la memòria de la guerra civil.
Hora: 11 del matí
Punt de trobada: porta del cementiri de Montjuïc del carrer Mare de Déu de Port, a l’alçada del carrer Motors.
Serà guiada per Nick Lloyd, especialista en itineraris de la guerra civil i membre del CEM.
Aquest activitat es fa en col·laboració amb Cementiris de Barcelona.

Com sempre, aquestes activitats són gratuïtes.

Us hi esperem!

ELS CASTELLERS DE SANTS-MONTJUÏC FAN HISTÒRIA

Un any més, les activitats de cultura popular han estat claus durant les festes de la Mercè. En aquest sentit i com ja és tradició, la diada castellera de la Mercè acull a totes les colles castelleres locals de Barcelona. A quarts d’una del migdia totes les colles, entre elles els Castellers de Sants i els Castellers del Poble-sec, es van concentrar a la plaça de Sant Jaume per participar a la festa major de Barcelona. Durant el matí el temps va respectar les activitats culturals que es feien a la ciutat i per tant les colles van poder fer créixer les estructures castelleres enmig de la plaça. Joaquim Andrés, portaveu dels Borinots explica que “va ser una diada sensacional i extraordinària”. Els borinots van aconseguir fer un un 3 de 9 amb folre juntament amb la colla dels castellers de Barcelona i els castellers de Vila de Gràcia. “Vam fer el 4d8 amb l’agulla, el 4 de 9 amb folre i vam descarregar el pilar de 7”, comenta Andrés.

Quim Pérez, relacions públiques de la colla castellera del Poble-sec explica que en aquesta ocasió “no vam poder portar el nostre castell més límit que és del 4d8” ja que durant aquests dies “hem tingut manca de gent per tancar la pinya amb condicions”.Tot i això, els bandarres van poder descarregar una torre de set, un 7d7, un 3d7xs i un 5d7. La torre de set, segons Pérez, “és de les millors construccions que actualment portem a plaça”.

Els Gegants de Sants no van tenir tanta sort. El mal temps que amenaçava a primeres hores de la tarda va fer suspendre algunes de les activitats que hi havia programades. Víctor Béjar, cap de colla dels Gegants de Sants, explica els motius pels quals no van poder fer poder fer ballar els gegants, “estava el terra mullat i havia previsió de pluja, per tant, la coordinadora de caps de colla va recomanar no sortir per no relliscar amb el terra mullat i caure”.

LES ENTITATS DE SANTS-MONTJUÏC, A LA 19a MOSTRA D’ASSOCIACIONS DE BARCELONA

Entitats i associacions del Districte de Sants-Montjuïc s’han reunit durant les festes de la Mercè a la plaça de Catalunya en motiu de la 19a Mostra d’Associacions i Entitats de Barcelona, per on hi van passar més de 120.000 persones. Enguany, la nostra ciutat ha estat escollida capital europea del voluntariat. Sants-Montjuïc compta amb moltes entitats i associacions que de manera altruista treballen des de tots els àmbits donant resposta als problemes i necessitats de la nostra societat, i així ho van voler destacar dimecres al matí durant un debat que va organitzar la ràdio de Sants-Montjuïc, Sants 3 Ràdio, a l’estand de Torre Jussana a la mateixa plaça Catalunya. Lluïssa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, explica que “una de les tasques és coordinar més de 300 entitats i ajudar-les en tot el suport que calgui”. El Secretariat també compta amb diferents projectes com la Taula Social que serveixen “per donar més cohesió i d’aquesta manera, fent xarxa i fent pinya s’aconsegueix molt més”, expressava Erill. Lluïsa Puiggardeu, membre del Grup de Solidaritat contra l’Atur i la Marginació de la Parròquia de Sant Medir, que compta amb més d’una vintena de voluntaris, creu que “el més important en la nostra societat i al barri és poder lluitar per la cohesió social, sense marginació i tenir feina”.

Avismon Catalunya, present a la mostra, va néixer fa 18 anys i es troba situada a Sants i atenen a persones grans amb necessitats econòmiques . Magdalena Blasco, directora d’aquesta fundació comenta que “atenem a persones solteres, vídues, sense recursos econòmics i amb solitud bastant gran”. Des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec també treballen en el suport social pels veïns del Poble-sec, tant a nens, adults i a gent gran. Pel que fa les persones grans, Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, detalla: “Tenim dos projectes per a l’acompanyament de gent gran que combat la solitud de les persones grans i un altre que combat la falta de mobilitat d’aquestes”.

La Festa Major de la Mercè ha finalitzat també als nostres barris amb el Piromusical a les fonts de Montjuïc. El castell de focs dedicat al Tricentenari, s’ha combinat pirotècnia, projeccions i elements escènics que han omplert, un any més, l’Avinguda Maria Cristina.

CASTELLERS DEL POBLE-SEC. DIADA DE LA MERCÈ

La Mercè és una de les fites més grans de l’any per a tot casteller barceloní. Per això tots els bandarres tenien la gran il·lusió de poder portar a Plaça Sant Jaume el seu castell estrella: el 4d8. Des de l’inici del segon tram, els assajos s’han dedicat a recuperar l’estructura i la pinya del carro gros. La feina ha estat ben feta, i el tronc ja estava preparat pel dia 24; la pinya, però, no va ser prou consistent als assajos previs a la Festa Major de Barcelona, i la tècnica va decidir posposar la recuperació del 4d8 al Concurs de Tarragona.

Els bandarres, en canvi, van completar una diada de castells de gamma alta de set sense dificultats en cap de les estructures. La torre de set de la Mercè ha sigut la que fa 19 (descarregades) en tan sols una temporada i mitja! Els bandarres la van descarregar només entrar a plaça en la primera ronda semi-conjunta, entre nervis i sobretot pressió de la gentada que hi havia a la plaça des de primera hora. És evident que ja la tenen dominadíssima, i que ha arribat el moment de començar a fer canvis a tronc per plantejar una futura torre de vuit folrada. En segona ronda, en solitari, els bandarres van descarregar el 7d7, lleig de quadratura però sense problemes en la seva execució. El normal hauria sigut afrontar el 3d7xs per completar la diada, però a causa de baixes al tronc (un terç va ser pare el mateix 24 al matí!) van haver-hi de renunciar. Com a substitut, van portar el 5d7 en tercera ronda. (…)

PRIMERES ACTUACIONS PER A L’AMPLIACIÓ DE L’ESCOLA JACINT VERDAGUER

L’escola Mossèn Jacint Verdaguer, situada al carrer Lleida del barri del Poble-sec, ha començat aquest nou curs estrenant un nou espai al centre. Es tracta d’una ampliació de l’exterior de l’escola que fins ara estava cedit a la Fira de Barcelona. Les obres van iniciar-se tot just els alumnes van agafar les vacances de l’estiu i aquestes han consistit en l’enderrocament d’un mur per finalment poder construir un nou edifici pel centre.

Núria Lacasa, directora de l’escola explica que“després de molts anys, i de diferents entrebancs, el Consorci d’Educació, el Districte de Sants-Montjuïc i l’Ajuntament de Barcelona van poder posar fil a l’agulla veient les necessitats de les que mancava el centre”. Les obres que van començar a finals de juliol van consistir en rebaixar el terreny que fins ara corresponia a la Fira i que dona al patí del centre. En aquest espai, actualment situat a nivell de les pistes esportives exteriors de l’escola, hi ha una capa de sorra provisional, esperant la nova edificació. De moment aquest espai es farà servir com a esbarjo pels alumnes però Lacasa afirma que a mitjans de novembre es començaran les obres per construir un edifici on hi haurà un gimnàs, un teatre i on es farà educació infantil. D’aquesta manera els espais lliures que quedaran de l’edifici antic aniran destinats al menjador, a la cuina, a l’aula de música, i a una biblioteca “altres espais que ens fan falta per adequar l’escola a les necessitats actuals”, expressa Lacasa.

Per la seva banda, el gerent del districte de Sants-Montjuïc, Fracesc Jiménez informa que el pressupost d’aquestes obres ha estat d’un milió d’euros, i a més, prediu que “durant les properes setmanes podrem anunciar molt més els detalls d’aquest nou edifici”.