Monthly Archives: agost 2014

UN FERIT EN UN INCENDI AL CARRER SALVÀ

Un home de 30 anys ha ingressat en estat crític a l’Hospital Clínic per un incendi que s’ha declarat al barri del Poble-sec de Barcelona a la matinada, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques. L’incendi s’ha declarat al carrer Salvà poc després de les cinc, i quan el SEM ha arribat l’home presentava una aturada cardiorrespiratòria per inhalació de fum. Els equips d’emergències han aconseguit reanimar-lo i traslladar-lo a l’hospital.

VEÏNS DEL POBLE-SEC RECULLEN SIGNATURES, CONTRA ELS SOROLLS ALS JARDINS DE JOAN BROSSA

Ja és el tercer any que tots els diumenges d’estiu, des del juny al setembre, se celebra d’una del migdia a deu de la nit el Piknic Electronik als Jardins de Joan Brossa, a Montjuïc. Els veïns del Poble-sec ja han començat a recollir signatures per demanar que l’Ajuntament de Barcelona suprimeixi aquest festival pel fort soroll que ocasiona i el malestar que els genera. Anna Menéndez, presidenta de l’Assocació de Veïns de la Satalia diu que els Jardins de Joan Brossa són “un dels parcs més bonics de la ciutat i sempre hem defensat que és un parc central de Barcelona”. Segons la presidenta de l’associació, es tracta d’un festival que atrau a molt públic adult, jove i turístic i molt poc públic familiar. Menéndez considera que l’activitat que se celebra cada diumenge durant aquests mesos “és una activitat sorollosa que no toca fer-la a l’aire lliure i menys en un parc amb una zona habitada propera”. Segons els veïns, l’àrea de vivendes més pròxima afectada és el passeig de l’Exposició, el passeig de Montjuïc, el barri de la Satalia, però també, afirma que hi ha veïns que escolten el soroll des del carrer Lleida, des del carrer Radas o des del carrer Concòrdia “és el que té el so, quan es produeix en un lloc sense barreres es propaga” assegura la presidenta de l’entitat veïnal.

Fins ara, segons explica Menéndez, només s’han queixat a nivell de Districte “des del primer moment ens han dit que han pres mesures pal·liatives i que han orientat els altaveus d’una manera que quedin de manera circular, però el soroll continua sent increïble tant aquí al parc com el que ens arriba”. En relació a la campanya de recollida de signatures que han iniciat des de la plataforma d’internet change.org, Menéndez confirma que a dia d’avui porten més de 500 firmes “hi ha molta gent que no està d’acord amb la ubicació del festival”.A més, assegura que volen lluitar per suprimir el Piknic Electronik “estem disposats amb els organitzadors a trobar un lloc alternatiu. Ens hem ofert i no ens han dit res més després d’una reunió”. Menéndez remarca que en aquest indret on es fa el festival hi ha una zona ZEPCA, és a dir, una Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica, “a Barcelona només hi ha quatre. Aquesta és una activitat que no es pot fer en aquesta zona. No entenem com s’ha pogut fer”.

Per la seva banda, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, afirmava durant l’última Audiència Pública del Districte que són conscients de la problemàtica i de que aquesta edició han canviat moltes coses. A més, va assegurar que “les mostres que tenim són mostres que no incompleixen la normativa mediambiental” ens hem posat a disposició dels veïns per intensificar les sonometries per obligar a reduir algunes de les freqüències, per que es puguin retocar”. A més, des de l’Ajuntament han instat als promotors del Piknik Eletronik per què facin un conjunt de millores per tal de millorar la situació i evitar més queixes i malestar entre el veïnat.

CONSELLS DE SEGURETAT PER ALS COMERCIANTS

L’Oficina de Relació amb la Comunitat de l’ABP Sants-Montjuïc, Regió Policial Metropolitana Barcelona, de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra ens passa el tríptic informatiu adjunt, amb consells de seguretat per als comerciants.

CONSELLS PER A UNES VACANCES SEGURES

L’Oficina de Relació amb la Comunitat de l’ABP Sants-Montjuïc, Regió Policial Metropolitana Barcelona, de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra ens passa el díptic informatiu adjunt, amb consells per a unes vacances segures.

PROGRAMA OPERATIU ESTACIONAL DE SEGURETAT GREGAL 2014

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA DE LA GENERALITAT – MOSSOS D’ESQUADRA:

Amb l’arribada de l’estiu, els establiments comercials i els d’hostalatge de les nostres ciutats viuen un dels moments de màxima activitat. És per aquest motiu que, des de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra s’ha activat la campanya d’estiu mitjançant el Programa Operatiu Estacional de Seguretat Gregal 2014.

Aquest programa operatiu està adreçat tant als empresaris del sector turístic com a la ciutadania en general i es desenvoluparà fins a finals del mes de setembre.

Amb aquesta campanya, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra vol assolir els següents objectius:
• Prevenir i/o reduir els fets delictius que es produeixin en els àmbits considerats estratègics atenent les condicions específiques que es donen en aquest període.
• Garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària, en la xarxa del transport públic i en els grans eixos de connexió.
• Garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període.
• Augmentar la percepció de seguretat en els diferents àmbits d’actuació.
• Fomentar la implicació i coordinació en matèria de seguretat amb els actors que intervenen en el programa.

La col·laboració i cooperació de tots ha de permetre que la campanya es desenvolupi amb tota normalitat i gaudiment de la ciutadania.

Moltes gràcies i bon estiu.

CC EL SORTIDOR, DE VACANCES DE L’1 AL 31 D’AGOST DE 2014

L’ equip del centre cívic el Sortidor us desitja un bon estiu. El centre romandrà tancat del 1 al 31 d’ agost.

Podeu consultar la programació de tardor a la nostra pàgina web.

Les inscripcions als tallers i activitats es faran del 3 al 19 de setembre de 10 a 14 h i de 17 a 21 h i fins a cinc dies abans per als tallers d’A taula! Cicle de cultura i gastronomia.

CC ALBAREDA, DE VACANCES FINS AL DIA 31 D’AGOST

Bon estiu

El Centre Cultural Albareda tanca de l’1 al 31 d’agost per vacances. Tornem a obrir les portes el dilluns 1 de setembre amb una àmplia oferta de tallers i activitats culturals per gaudir de la tardor. Us desitgem que passeu un molt bon estiu i fins la tornada!