Daily Archives: 22 de juliol de 2014

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL DISTRICTE I LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

El dia 18 de juliol es va signar el Conveni de col·laboració entre el Districte de Sants-Montjuïc i la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec per al Pla Comunitari del Poble-sec, entre el sr. Jordi Martí i Galbis, Regidor del Districte de Sants-Montjuïc, i el sr, Josep Guzmán i Vila, representant de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

El Pla Comunitari de Poble-sec té un paper molt important en el desenvolupament de projectes d’intervenció comunitària generadors de benestar, mentre que la Coordinadora treballa en xarxa amb amb la majoría d’entitats i associacions del barri. Per aquest motiu, s’ha signat l’acord amb l’objectiu de continuar desenvolupant el Pla Comunitari.

Es preten impulsar projectes d’intervenció comunitària, mitjançant l’elaboració anual d’un programa d’actuacions en les quals participin activament els agents socials del barri i s’incrementi la participació de la ciutadania, especialment a partir de la gestió compartida dels projectes i les activitats.

QUIMET PÉREZ PASCUAL DÓNA EL TRET DE SORTIDA DE LA FESTA MAJOR

El propietari de la bodega Quimet&Quimet, Joaquim Pèrez Pascual, va ser l’encarregat de pronunciar el pregó de la Festa Major del Poble-sec d’enguany, que es va fer dissabte al vespre a la plaça Navas. L’acte va ser presidit per Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, qui va ser l’encarregat de donar la benvinguda “Aquesta festa és un acte per gaudir però s’ha de gaudir amb una mica de seny, perquè tots hem de viure però a la vegada conviure.” També va donar gràcies a totes les persones que van participar i ajudar a dur a terme aquesta Festa Major i va convidar a la gent que no és del Poble-sec a gaudir de la festa com tothom.

Tot seguit, el pregoner Quimet va donar la benvinguda a tot el poble, també va voler destacar que porta molts anys vivint en aquest barri “ja porto al Poble-sec les 4 grans èpoques: la preguerra, la guerra, la postguerra i l’actualitat”. D’aquesta manera va explicar que sempre ha pensat que tot el poble sempre ha estat unit i que és així com han anat tirant endavant. A més a més, Pèrez també va comentar “els canvis que es van fer als carrers van ser molt bons i ara són més bonics encara”. Per últim, va fer menció al gran nombre de persones provinents de moltes nacionalitats que hi viuen al carrer “és bo conèixer gent de tot tipus, i més ara que hi ha gent de tot arreu”

Durant l’acte també hi va intervenir el president del Districte Sants-Montjuïc, Joaquim Mestre: “Vull donar les gràcies a totes les persones, entitats i empreses que una vegada més amb esforç han fet possible celebrar la Festa Major”. Aquest també va explicar que la Festa Major “és un cúmul de moltes coses ja que s’ajunten la vitalitat, la creativitat i el sentit de comunitat d’un barri”.

Per l’altra banda, Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc també va assistir al pregó. Martí estava emocionat de veure tanta gent treballant amb esperit de festa i de ganes de passar-ho bé. També va comentar que “mica a mica els espais públics del Poble-sec van millorant per tal que la gent hi pugui passar millor”.

Finalment, també hi va fer acte de presència el candidat socialista a l’Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni “he arribat al barri i he seguit el cercavila dels gegants, he escoltat a el pregó i ara toca gaudir de la festa amb tots els veïns i veïnes del barri”.

Abans del pregó, durant la tarda, es va fer el tradicional cercavila pels carrers del barri amb les colles de gegants i capgrossos de tots els barris del Districte de Sants-Montjuïc i de bona part de la ciutat.

CONCURS DE POSTRES 2014

Aquest any repetim!

Des del “Fem un cafè?” i la comissió de convivència, us volem convidar a participar en el concurs de postres que organitzem per festa major!

Serà el dia 23 de juliol, a les 18.30h, a la plaça Santa Madrona. Si voleu participar només heu de venir a les 18.00h amb els vostre postre i us donarem el vostre número de participant.

Hi haurà tres categories: 1. Millor Gust, 2. Millor presentació, 3. Més original

Les tres categories tindran premi!

I a més, tothom que vingui tindrà l’honor de fer de jurat! mmmmm! Prepareu el vostre paladar!

Feu difusió a tots els contactes, amics, amigues, cosins, cosines i altres cuinetes que conegueu!

Us hi esperem!

Comissió de convivència