Daily Archives: 17 de juliol de 2014

LA PEPA I EL FOLLET VALENT, NOUS CAPGROSSOS D’ALBAREDA

Els nous capgrossos del Centre Cultural Albareda van ser presentats aquest passat dissabte a la tarda al Parc de les Tres Xemeneies. A l’acte no hi van faltar la resta de figures de la cultura popular del barri com els Gegants del Poblesec, els Diables del Poble-sec, el Gat Sirius, la Tristor i l’Alegria, també els capgrossos de l’escola Jesuïtes-Sant Pere Claver, els capgrossos el Molinet i la Xemeneia de l’Assemblea Poble-sec per la Independència.

La directora del Centre Cultural Albareda, Núria Girona, explicava l’origen dels capgrossos. Aquests van néixer quan ens van portar el Raig de Lluna i l’Ombra de Sol “com voliem fomentar la cultura popular vam crear uns tallers d’activitats familiars per aprendre a fer artesanalment uns capgrossos. Cada família va decidir com pintar-los i quin nom li posarien. Es d’aquí d’on neixen la Pepa i el Follet Valent.”, afirmava Girona.

A més a més, també va parlar la coordinadora del Poble-sec per la Independència, Lidia Rodriguez: “Nosaltres al Poble-Sec cada any celebrem una mostra d’entitats i aleshores ens vam preguntar què podíem posar com a mostra, llavors vam decidir en fer aquests capgrossos independentistes del Poble-sec”. Rodríguez també va explicar quina va ser la creació dels capgrossos “amb una caixa de cartó, un globus inflat per dins i paper de diari mullat. Finalment es van pintar.”

Durant la presentació també hi va assistir el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí que va explicar que “no hi ha res millor per escalfar motors per la Festa Major que venir a un acte cultural per veure la presentació de dos grans capgrossos que s’uneixen a la família. Estem molt contents perquè és la feina dels infants que fan tallers i per tant que el fruit d’aquesta feina es pugui incorporar al col·lectiu del Poble-sec, és una molt bona noticia.” La celebració va finalitzar amb un refrigeri per tots els assistents i els dos capgrossos van tornar cap a l’exposició de Festa Major que es pot visitar aquests dies al Centre Cultural.