LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC REP EN PREMI SENDA 2014

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec ha estat guardonada en els V Premis SENDA, dins la categoria Sénior, pel projecte “Baixem al carrer”. L’entrega d’aquest guardó es va fer al Ministeri de Sanitat de Madrid i es va rebre de mans de la secretaria d’estat de Seveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, juntament amb el director general de l’Imserso, César Antón, i la presidenta del Grup SENDA.

Aquests premis anuals, atorgats pel grup editorial SENDA, amb el reconeixement del ministeri, tenen com a objectiu, com diuen les seves bases, “promoure la participació del col·lectiu sènior dins la societat, així com reconèixer la feina d’institucions, empreses i professionals que s’esforcen per millorar la qualitat de vida de la gent gran i fomentar l’autonomia personal i l’envelliment actiu”. La representació de “Baixem al carrer” que va anar a Madrid a rebre el premi estava composta pel president de la Coordinadora, Josep Guzmán; la tècnica responsable del projecte, Eva Galofré; i Maribel Hidalgo, en representació de tot l’equip de voluntaris que conformen aquest projecte.

La trobada prèvia de guardonats durant la qual es va compartir espai amb institucions, empreses i personatges tan il·lustres com Mabel Lozano, Carlos Soria, Higinio Raventós i Luis del Olmo va ser del tot entranyable i humana. En la seva intervenció, Josep Guzmán va remarcar que estava “orgullós i sorprès”, orgullós pel valor nacional del reconeixement, i sorprès perquè ha arribat a una institució de caràcter veïnal local, on els petits canvis, com és el de baixar gent al carrer, comporten canvis molt poderosos tant en l’aspecte psíquic com en el físic”.

El projecte “Baixem al carrer” va veure la llum l’any 2009 de la mà de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, on els veïns i veïnes amb problemàtica de mobilitat i que no poden sortir al carrer sense ajut, estableixen vincles entre ells de veïnatge i de pertinença al Poble-sec. Així, mitjançant un equip de voluntaris, s’ha aconseguit incloure en la vida quotidiana del barri un col·lectiu de persones que, per les raons abans esmentades, no hi participaven.

El treball conjunt amb els CAP i amb la Residència Centre de Dia, entre d’altres, ha portat a donar servei a 50 usuaris i usuàries amb un total de 100 sortides durant l’any 2013.

Comments are closed.