Daily Archives: 9 de juliol de 2014

LACONTRA – ACTIVITATS DE FESTA MAJOR

LACONTRA Centre de Creació i Difusió d’Art (Carrer de la Puríssima Concepció, 9, Poble Sec, Barcelona) presenta el programa d’activitats i concerts durant les Festes del Poble Sec (del 19 al 27 de juliol) emmarcats en l’exposició “Bestial Canon” de Xan Medina i Kinki Texas. Entrada lliure.

Lacontra presenta el seu programa d’activitats i concerts durant les Festes de Poble Sec (del 19 al 27 de juliol) emmarcats en l’exposició “Bestial Canon” de Xan Medina i Kinki Texas. Entrada Lliure i de gorra a tots els events.

19 juliol, dissabte. A la sala.
22h. Concert ” Beto Stocker” + “ The Softcores”

20 juliol, diumenge . A la sala.
12:30h. Concert-Vermut “Justi i els Amics del Barri”.

24 juliol, dijous. Escenari al carrer.
22h. Concert doble: “Vladimir Jairus”+“ The Bad Turns”
24h. Sessió music&dance “Moustache & Hulahop”

25 juliol, divendres. Escenari al carrer.
21h. Sopar popular al carrer.
22h. Concert doble “Enmedio” + “Rumbarroc”

26 juliol, dissabte. Escenari al carrer.
22h. Concert triple “The Sugar Kram” + Albufera” + Jehovametric” + “Lola Mint” (espectacle burlesque)

27 juliol, diumenge. Escenari al carrer.
12:30h. Concert-Vermut: “ElefAnts”
19h. Tarda d’eletrònica. “Sonambulizm “ + “Chopper Dave”.

A tots els esdeveniments, entrada lliure.

I tots els dies, a la sala de Lacontra, está oberta l’exposició “Bestial Canon”, on es presenten les darreres obres de Xan Medina i Kinki Texas, dos artistes provinents del Berlin més transgressor, per primera vegada junts a Barcelona y a LACONTRA. Obres embolicades en una zoologia perversa, provocadora i, a la vegada, onírica i massa humanitzada com per a deixar a l’espectador indiferent.

L’exposició es podrà visitar fins el 27 de juliol. Entrada Lliure.

Organitza: LaconArt Generador Ocasional de Eventos
LACONTRA Centre de Creació i Difusió d’Art
Carrer de la Puríssima Concepció, 9, Poble Sec, 08004 (Barcelona)

LA COORDINADORA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC REP EN PREMI SENDA 2014

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec ha estat guardonada en els V Premis SENDA, dins la categoria Sénior, pel projecte “Baixem al carrer”. L’entrega d’aquest guardó es va fer al Ministeri de Sanitat de Madrid i es va rebre de mans de la secretaria d’estat de Seveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, juntament amb el director general de l’Imserso, César Antón, i la presidenta del Grup SENDA.

Aquests premis anuals, atorgats pel grup editorial SENDA, amb el reconeixement del ministeri, tenen com a objectiu, com diuen les seves bases, “promoure la participació del col·lectiu sènior dins la societat, així com reconèixer la feina d’institucions, empreses i professionals que s’esforcen per millorar la qualitat de vida de la gent gran i fomentar l’autonomia personal i l’envelliment actiu”. La representació de “Baixem al carrer” que va anar a Madrid a rebre el premi estava composta pel president de la Coordinadora, Josep Guzmán; la tècnica responsable del projecte, Eva Galofré; i Maribel Hidalgo, en representació de tot l’equip de voluntaris que conformen aquest projecte.

La trobada prèvia de guardonats durant la qual es va compartir espai amb institucions, empreses i personatges tan il·lustres com Mabel Lozano, Carlos Soria, Higinio Raventós i Luis del Olmo va ser del tot entranyable i humana. En la seva intervenció, Josep Guzmán va remarcar que estava “orgullós i sorprès”, orgullós pel valor nacional del reconeixement, i sorprès perquè ha arribat a una institució de caràcter veïnal local, on els petits canvis, com és el de baixar gent al carrer, comporten canvis molt poderosos tant en l’aspecte psíquic com en el físic”.

El projecte “Baixem al carrer” va veure la llum l’any 2009 de la mà de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, on els veïns i veïnes amb problemàtica de mobilitat i que no poden sortir al carrer sense ajut, estableixen vincles entre ells de veïnatge i de pertinença al Poble-sec. Així, mitjançant un equip de voluntaris, s’ha aconseguit incloure en la vida quotidiana del barri un col·lectiu de persones que, per les raons abans esmentades, no hi participaven.

El treball conjunt amb els CAP i amb la Residència Centre de Dia, entre d’altres, ha portat a donar servei a 50 usuaris i usuàries amb un total de 100 sortides durant l’any 2013.

L’ARQUITECTURA DE LES CASES DEL POBLE-SEC

La Biblioteca Francesc Boix va organitzar una xerrada sobre l’arquitectura del Poble-sec, el modernisme de la classe obrera, el passat dimarts. Aquesta va ser protagonitzada per Júlia Costa, membre del Centre de Recerca Històrica del Poble Sec (CERHISEC). Durant la xerrada, Costa va aclarir l’origen de l’arquitectura modernista d’aquest barri afirmant que “la gràcia del Poble-sec és que aquestes cases es van fer molt de pressa totes”. Costa va explicar que a mitjans del segle XIX hi va augmentar la demanda d’habitatges, ja que va començar la immigració a totes les parts de Barcelona, i això va provocar la urbanització del Poble-sec. “Dels edificis que parlarem més són: el Casal Centre del Poble-sec, altres edificis de Cabanes, alguns edificis de la plaça Santa Madrona…etc. Fent referència a la casa Montserrat Gili, Costa va recordar que “aquesta casa ha estat sempre molt conservada per la família. Té un pati preciós, i és com una barreja ja que no és del tot modernista”.

Costa va dir que el tret principal que comparteixen les cases del Poble-sec és que es van construir totes entre finals de segle i els anys vint. ‘’La gràcia que té és que hi ha moltes cases modernistes en molt poc espai’’, va afegir Costa que també va destacar que “la diferència entre les cases del Poble-sec i les d’altres barris, és que les del Pobl-sec són cases per a la classe obrera, podríem dir que és un modernisme pobre’’. La membre del Centre de Recerca Històrica del Poble Sec va anunciar que durant un dels dissabtes de la Festa Major del barri organitzaran un itinerari per veure les cases més remarcables del Poble-sec. En relació al centre de recerca del barri, Costa va explicar que el CERHISEC es dedica a la recerca i a la divulgació, i l’últim dimarts de cada mes organitza una xerrada a la biblioteca a dos quarts de vuit. A més, un cop a l’any, a la mostra d’entitats distribueixen una publicació amb un resum de les xerrades que han fet durant tot l’any.

POBLE ESPANYOL: FESTA MAJOR 2014

El diumenge, dia 13 de juliol, el Poble Espanyol celebra la seva Festa Major 2014.