CASTELLERS – DIADA A SOLSONA

Cap de setmana de germanor . 28 i 29 de juny

Diada a Solsona 2014

Localització: Plaça de la Vila – 18h

Castellers del Poble Sec: 4d7, 2d7, 3d7, pd5, 3pd4
Castellers de Solsona: pd4cam, id4d6a, 4d6a, 3d6, id3d6a, 2pd4
Castellers de Badalona: 4d7a, 4d7, 3d6a, 2pd4

Dos autocars de bandarres van sortir dissabte a les 16h de Barcelona en direcció a Solsona. Seguint la tradició, els autocars es van perdre, i, malauradament, vam arribar a plaça més de mitja hora tard. Els locals i els de Badalona, molt considerats, ens esperaven per començar la diada, que va tenir lloc davant l’ajuntament de Solsona, a una plaça molt petitona.

Els solsonins van fer un pilar caminat i tot seguit un intent desmuntat de 4 de 6 amb agulla i un 4 de 6 amb agulla descarregat. Els Castellers de Badalona van descarregar en primera ronda el seu millor castell de la diada: el 4 de 7 amb agulla. Els del Poble Sec vam començar amb un 4 de 7 lleuger, amb el debut d’una terça. En segona ronda, els de Solsona van fer el 4 de 6 amb agulla i els de Badalona el 4 de 7. Els bandarres van afrontar el 2 de 7, i el van descarregar amb gran solvència. La de Solsona és la torre que han fet mai més lluny de casa! I a sobre, va ser una de les més ben plantades! Enhorabona colla, ens superem setmana a setmana. A la tercera ronda va arribar un altre intent desmuntat dels Castellers de Solsona, el 3 de 6 amb agulla. Sembla que la canalla petita no acabava d’estar preparada per la diada i no van tenir valentia per tirar endavant els castells. Els castellers de Badalona van acabar amb el 3 de 6 amb agulla, i els del Poble Sec amb el 3 de 7, amb debuts de dos segons i una quarta.

Els bandarres van anar a Solsona amb algunes baixes a tronc i a pinya. Tot i així, van fer els dos castells de set bàsics, el 4 i el 3, sense repetir cap segon i cap terç, i a les pinyes es van realitzar força canvis de posicions, sense que cap castell patís.

Després del sopar que ens van oferir els Castellers de Solsona a la sala polivalent del poble, i sense dilació, vàrem agafar els trastos i cap a Can Bajona, que hi faltava gent! Va ser la casa de colònies on vam passar el cap de setmana de germanor.

Ja instal·lats a les habitacions, les fades, bruixes i bruixots no van trigar en aparèixer. Se’ns va convocar a buscar entre tots, grans i petits, joves i no tan joves, canalla i “canalles”, l’Esperit Bandarra desaparegut, o si més no, desdibuixat, per aquelles contrades, ja feia un cert temps.

Amb el joc de les banderes i quatre equips disposats a trobar-ho van començar els jocs de nit.

Després d’una dura i igualada batalla, amb emboscades i contraemboscades un equip es va fer amb els quatre sobres on es narrava les aventures i desventures de l’Esperit i com fer per que comences a revifar. I TANT SI VA REVIFAR! Una vegada la canalla va anar a dormir la festa bandarra arribava al seu esplendor!

Diumenge va despertar el dia ennuvolat. Mentre s’aixecava, tots d’excursió, alguns amb menys hores de son que d’altres, cap al pantà de Sant Ponç i de tornada, quan el sol ja mostrava el seu màxim somriure, a la piscina a acabar de passar el mati.

Dinar plegats i cap a casa, amb la sensació de la feina ben feta, la de la diada, i una nit i un dia de germanor memorables i molt intensos.

Comments are closed.