Daily Archives: 6 de juliol de 2014

BAIXEM AL CARRER, PREMI SENDA 2014

El projecte BAIXEM AL CARRER ha obtingut un dels premis SENDA de la convocatòria 2014. Acte de lliurament dels premis es va fer el dia 26 al Ministeri de Sanitat de Madrid.

Podeu veure la foto de l’acte en el fitxer jpeg adjunt.

CLUB ARC MONTJUÏC, 30 ANYS

El Club Arc Montjuïc, situat al fossat del Castell de Montjuïc, compleix tres decàdes d’aquest esport al districte de Sants-Montjuïc. Jordi Falgueras, president de l’entitat esportiva, va relatar que el tir amb arc prové de l’antiguitat: primer es va fer servir per caçar, i després, l’ésser humà el va fer servir per a lluitar a la guerra, posteriorment, el tir amb arc va començar a formar part dels esports olímpics “Nosaltres bàsicament estem una mica supeditats als espais. Tenim un camp al Castell de Montjuïc, i després tenim la nostra sala pròpia”. En aquest sentit, Falgueras va aclarir que estan limitats perquè l’arc és considerat una arma a l’estat espanyol; i per tant, no es pot utilitzar l’arc en qualsevol espai. Hi ha que entrenen per competir, els que fan cursos d’aprenentatge, i també estan els que practiquen el tir amb arc de manera lúdica, que són la majoria, explicava Falgueras.

En relació al Campionat d’Espanya Absolut, Falgueras va destacar-ne que “tenim tres persones joves que comencen a apuntar maneres. Aquest darrer cap de setmana es va dur a terme el Gran Premi d’Espanya, i dos dels joves van quedar entre els 32 primers’’. Falgueras també va assegurar que els grans entrenadors de tir amb arc es troben a Madrid, i per tant, la persona que ja apunta maneres i vol competir a alt nivell, hauria de marxar cap allà. El president del Club Arc Montjuïc va insistir: “Una cosa són les hores que entrenen els arquers, i una altra cosa són les hores que haurien d’entrenar”. Aquest, també va comentar que a Montjuïc aprofiten tot el dia solar per entrenar, i que a la seva sala només entrenen a les tardes. I es que aquest club del nostre barri ja compta amb uns 300 socis, fent-lo el més gran de Catalunya.

Sobre la celebració del 30è aniversari del Club Arc Montjuïc, tenen previst fer una sèrie de campionats, una exposició de fotografies i una competició reproduint tot el que des de fa anys representa el tir amb arc. El president del club recordava que “en el darrer campionat de Catalunya, sinó recordo malament, vam tenir 10 ors. Al campionat d’Espanya d’Arc Tradicional vam tenir una medalla de bronze amb una noia que fa un any i mig va començar el curs d’iniciació’’. Per concloure, Falgueras va fer una crida a tots els santsencs: ‘’Abans teníem la sala al carrer Alcolea, i ara està al Poble Nou. Ens agradaria molt tornar a Sants, així que si hi ha algú que tingui un local bastant gran, que es posi en contacte amb nosaltres’’.

CASTELLERS – DIADA A SOLSONA

Cap de setmana de germanor . 28 i 29 de juny

Diada a Solsona 2014

Localització: Plaça de la Vila – 18h

Castellers del Poble Sec: 4d7, 2d7, 3d7, pd5, 3pd4
Castellers de Solsona: pd4cam, id4d6a, 4d6a, 3d6, id3d6a, 2pd4
Castellers de Badalona: 4d7a, 4d7, 3d6a, 2pd4

Dos autocars de bandarres van sortir dissabte a les 16h de Barcelona en direcció a Solsona. Seguint la tradició, els autocars es van perdre, i, malauradament, vam arribar a plaça més de mitja hora tard. Els locals i els de Badalona, molt considerats, ens esperaven per començar la diada, que va tenir lloc davant l’ajuntament de Solsona, a una plaça molt petitona.

Els solsonins van fer un pilar caminat i tot seguit un intent desmuntat de 4 de 6 amb agulla i un 4 de 6 amb agulla descarregat. Els Castellers de Badalona van descarregar en primera ronda el seu millor castell de la diada: el 4 de 7 amb agulla. Els del Poble Sec vam començar amb un 4 de 7 lleuger, amb el debut d’una terça. En segona ronda, els de Solsona van fer el 4 de 6 amb agulla i els de Badalona el 4 de 7. Els bandarres van afrontar el 2 de 7, i el van descarregar amb gran solvència. La de Solsona és la torre que han fet mai més lluny de casa! I a sobre, va ser una de les més ben plantades! Enhorabona colla, ens superem setmana a setmana. A la tercera ronda va arribar un altre intent desmuntat dels Castellers de Solsona, el 3 de 6 amb agulla. Sembla que la canalla petita no acabava d’estar preparada per la diada i no van tenir valentia per tirar endavant els castells. Els castellers de Badalona van acabar amb el 3 de 6 amb agulla, i els del Poble Sec amb el 3 de 7, amb debuts de dos segons i una quarta.

Els bandarres van anar a Solsona amb algunes baixes a tronc i a pinya. Tot i així, van fer els dos castells de set bàsics, el 4 i el 3, sense repetir cap segon i cap terç, i a les pinyes es van realitzar força canvis de posicions, sense que cap castell patís.

Després del sopar que ens van oferir els Castellers de Solsona a la sala polivalent del poble, i sense dilació, vàrem agafar els trastos i cap a Can Bajona, que hi faltava gent! Va ser la casa de colònies on vam passar el cap de setmana de germanor.

Ja instal·lats a les habitacions, les fades, bruixes i bruixots no van trigar en aparèixer. Se’ns va convocar a buscar entre tots, grans i petits, joves i no tan joves, canalla i “canalles”, l’Esperit Bandarra desaparegut, o si més no, desdibuixat, per aquelles contrades, ja feia un cert temps.

Amb el joc de les banderes i quatre equips disposats a trobar-ho van començar els jocs de nit.

Després d’una dura i igualada batalla, amb emboscades i contraemboscades un equip es va fer amb els quatre sobres on es narrava les aventures i desventures de l’Esperit i com fer per que comences a revifar. I TANT SI VA REVIFAR! Una vegada la canalla va anar a dormir la festa bandarra arribava al seu esplendor!

Diumenge va despertar el dia ennuvolat. Mentre s’aixecava, tots d’excursió, alguns amb menys hores de son que d’altres, cap al pantà de Sant Ponç i de tornada, quan el sol ja mostrava el seu màxim somriure, a la piscina a acabar de passar el mati.

Dinar plegats i cap a casa, amb la sensació de la feina ben feta, la de la diada, i una nit i un dia de germanor memorables i molt intensos.