NIT DE SANT JOAN A SANTS-MONTJUÏC

La revetlla de Sant Joan als nostres barris ha estat un èxit. Un any més, diferents entitats i associacions han organitzat diverses activitats per celebrar la nit més curta de l’any. Al barri de Font de La Guatlla n’és un exemple. Lluís Maté, president de l’Associació de Veïns de Font de la Guatlla, ha explicat les activitats que s’han desenvolupat durant la nit. Segons Maté, primer de tot han rebut la flama del Canigó i a partir de les 10 de la nit s’ha començat amb la parada de taules pel piscolabis, i després hi hagut un gran ball a càrrec de la Disco Mòbil Show Lince. Maté ha afirmat “altres anys s’han muntat grans coses, però enguany no seria lògic que gastéssim més del que correspon, ja que hi ha gent que ho està passant malament i hem d’invertir en altres coses’’. Malgrat aquestes afirmacions, el president de l’associació, aclarí: “Ho passarem la mar de bé, la canalla podrà jugar perfectament i mirarem de passar-ho amb alegria fins a l’hora de dormir”.

Una altre barri que va gaudir de la revetlla de Sant Joan va ser La Marina. Gemma Charines, membre de la Unió d’Entitats de la Marina, va explicar que s’havia fet, un any més, el gran sopar per a la revetlla, en el qual van assistir 600 persones. Charines va afirmar: ‘’A partir de dos quarts d’onze s’iniciarà el sopar popular de revetlla, i després a les dotze es fa el ball amb l’orquestra Pensilvania’’.

També a Hostafrancs s’ha celebrat una revetlla molt animada. Marga Ortega, directora del centre cívic del Casinet d’Hostafrancs, va explicar que primerament s’ha produït l’arribada de la flama del Canigó, que ha fet un recorregut fins al Casinet d’Hostafrancs, seguit d’un petit correfoc dels diables de l’escola Barrufet; i seguidament es va organitzar un gran sopar amb entrada lliure. Per acabar, els veïns van passar-ho d’allò més bé amb un gran ball amb l’orquestra Aquarium.

Una altra revetlla és la que es va realitzar al barri del Poble-sec. Josep Guzman, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, va narrar les activitats que es durien a terme durant la revetlla. Aquest, va explicar que primer arribaria la flama del Canigó a la plaça Sant Jaume, que després es transportaria fins al lloc culminant, la Plaça del Sortidor, on es va encendre la flama. Tot seguir es va llegir el manifest i hi va haver una ballada de sardanes. Guzman va afegir que a les deu del vespre, també a la Plaça del Sortidor, se celebraria una revetlla popular amb l’orquestra Rock Stock.

Finalment, Carles Manzano, coordinador dels Camins Esportius de Sants, l’entitat que organitza el Cros Popular de Sants i que cada any s’encarrega de repartir la flama a les revetlles del barri, va explicar el recorregut de la flama del Canigó: ‘’La flama la baixen del Canigó i arriba a Barcelona per la tarda. A continuació, passa per Creu Coberta fins a Plaça Espanya. Des d’allà va a la revetlla de Magòria, a continuació va a la plaça d’Osca, i després cap al Casinet d’Hostafrancs. El coordinador va narrar l’origen de la famosa flama: ‘’La flama del Canigó va sortir d’una persona de Perpinyà que va encendre una foguera i va baixar les flames. La primera vegada que la flama va passar a Catalunya va ser al 1966, i la van fer passar per Vic’’.

Comments are closed.