Daily Archives: 20 de juny de 2014

PENYA BLAUGRANA “LES TRES XEMENEIES”: 5 ANYS

El dissabte 14 de juny, es va celebrar el cinquè aniversari de la Penya Blaugrana “Les Tres Xemeneies” del Poble-sec amb tot un seguit d’actes populars al carrer Piquer, just davant la seva seu, i on hi van participar prop d’uns dos-cents veïns al llarg de tot el dia. En Ramon Borràs, president de l’entitat poble-sequina, explicava que la primera hora i mitja es va dedicar a la realització d’activitats infantils: diversos jocs, concursos de dibuixos, etc, organitzades per un grup de noies de la junta de la penya blaugrana. Seguidament, hi varen arribar la banda i coral “Els Moderns del Poble Sec” i el grup coral del barri veí del Raval “El Picarol”.

Ja a la tarda, hi va actuar la Rosa d’Abril, un altre grup molt animat que va fer batucades. Com era d’esperar, no van faltar els incondicionals Castellers del Poble Sec, que també van ajudar a animar l’acte seguits d’una exhibició de ball country. A partir de les vuit es van donar per acabades les actuacions i es van començar a preparar les taules pel sopar amb barbacoa.

A més a més, durant la jornada d’aniversari es va comptar amb l’assistència de Jordi Martí, regidor del Districte Sants-Montjuïc; Elvira Pou, directiva del Consell Consultiu de la Penya Barcelonista; i Lluís Martínez, president de l’Unió de Veïns del Poble-sec. La celebració va concloure amb un ball amb “El Petit Clan”, un grup musical que va a animar a tot el barri a ballar.

Actualment la Penya Blaugrana agrupa més de 140 socis. Malgrat que a causa de la crisi s’han perdut socis respecte altres anys, el resultat segueix sent grat i convincent; i els socis es mantenen fidels a la penya del barri.

LA MOSTRA D’ARTS ESCÈNIQUES THALIA ARRIBA A LA 7a EDICIÓ

Thalia, la Mostra d’Arts Escèniques del Poble-sec va inaugurar ahir al vespre la seva 7a edició amb l’actuació de dansa i música en directe d’Irban tango. Aquest festival prové del suport de les arts escèniques del centre cívic El Sortidor, Hector Iburo, codirector de l’equipament, comentava que aquesta idea va sorgir de la necessitat de fer un festival amb artistes residents que assagen durant el curs al centre i per reivindicar la seva trajectòria artística. En relació al nom de Thaila, Iburo explicava que “Thalia és un teatre que havia al Paral·lel, que és va cremar i va deixar de programar”. I destacava com a novetats que “enguany hem fet un canvi, i hem comptat amb la col·labració d’altres espais del territori”. Algunes de les sales que participen en aquest festival són Marabal, l’Ateneu la Base o Sala Bohemius Art Café.

El festival durarà 10 dies, fins al 21 de juny, per on hi passaran diferents artistes de música, com “Ol’green”, “Música tradicional gallega” o “Ciclogénesis”; De teatre com “Tres quarts de teatre”, “Rentadores” o “Niebla en el bigote, de Jorge Llopis Establier”; I de dansa com “ Dos baldosas y otros sintomas” o “Hip hop blazin”. Iburo remarcava que tots els actes són gratuïts, però cal fer reserva prèvia per raons d’aforament.