CASTELLERS A FAVOR DE LA CONSULTA

Els Castellers de Sants han gaudit d’un cap de setmana ple d’emocions a Lisboa. Els borinots van visitar la capital de Portugal on dissabte van fer un acte simbòlic, davant del Panteó Nacional. “Vam fer una actuació preciosa, realment un espectacle molt senzill però molt emotiu”, comenta Esther Oriol, presidenta dels Castellers de Sants. Fins a 196 membres d’aquesta colla castellera van participar en les activitats que es van fer durant tot el cap de setmana a Lisboa. Diumenge, davant de la Torre de Belem els santsencs van fer un tres de vuit que ha donat la volta al món. Es tracta d’una iniciativa d’Òmnium Cultural que portava el nom “Catalans want to vote”, que significa “Els catalans volem votar”. “Va ser una acció reivindicativa pel dret a decidir” afegia Oriol. Diverses colles castelleres van aixecar un castell a la mateixa hora a vuit capitals europees.

Els Castellers de Sants tenen un altre viatge preparat a Estocolm pel proper mes d’agost on participaran al festival d’estiu de la ciutat, ja que Barcelona és la ciutat convidada.

Els Castellers de Poble-sec també van participar de la iniciativa d’Omnium. Un grup de la colla va sortir des de Barcelona divendres a la nit i van anar caminant fins a Montserrat, on s’hi va afegir un altre grup que ho va fer amb transport privat l’endemà. “Van sortir a peu 23 membres i van arribar a dalt nou, és a dir, menys de la meitat. Va ser una experiència molt dura”, diu Benet Íñigo, membre dels Castellers del Poble-sec. Dissabte al migdia es van reunir tota la colla castellera juntament amb els turistes que visitaven el Monestir de Montserrat. Allà van realitzar un pilar de quatre de vuit. Aprofitant que altres castellers com els de Sants estaven reivindicant el dret a decidir, “Nosaltres ens vam avançar un dia i vam aprofitar aquest pilar per desplegar una pancarta a favor de la consulta”, afegeix Íñigo.

Comments are closed.