Daily Archives: 14 de juny de 2014

LA CIUTAT NO ES VEN, ES VIU

Raons Públiques fa pública la informació següent:

Us volem informar que aquest any, diverses entitats i persones de Barcelona i la seva àrea metropolitana estem organitzant la trobada d’Arquitectures Col·lectives, en la qual volem visibilitzar i donar suport a pràctiques que promoguin la construcció col·lectiva de l’hàbitat. Si voleu més informació podeu mirar la web, on us podeu registrar i publicar les vostres activitats.

http://arquitecturascolectivas.net/

La trobada se celebrarà a del 6 al 13 de juliol sota el lema “La ciutat no es ven, es viu”, una idea fonamental, avui més que mai, sobretot en una ciutat com Barcelona, assetjada pels múltiples problemes urbans i humans causats pel capital global. La trobada es desenvoluparà al voltant de cinc eixos temàtics: habitatge, model de ciutat, educació, participació i dret a la bellesa. Podeu trobar més informació a la pàgina web de l’esdeveniment.

http://arquitecturascolectivas.net/bcn2014/info

TROBADES COSIDORES 2014. 16 DE JUNY

Les Trobades Cosidores ja porten 9 edicions aquest any 2014!!! I estan sent un éxit. Així que ja ho sabeu si voleu aprendre a fer mitja o ganxet, si voleu col·laborar portant i tornant una amable senyora amb cadira de rodes o del bracet o simplement voleu venir a conèixer el projecte no dubteu en venir al Casal Elkano els pròxims dilluns a la tarda, ja som força participants i volem ser molts més!!!

Dates de l’activitat: dilluns 16 de Juny de 2014 (especial Sant Joan), dilluns 7 de Juliol de 2014 i dilluns 21 de Juliol de 2014.

Horari: de 18h a 20h

Lloc: Casal Elkano, carrer elkano 24-26 baixos; 08004 Poble-sec.

Per més informació: acompanyamentalagentgran@gmail.com; baixemalcarrer@gmail.com o bé el telèfon 93.443.21.72.

Organitzadors: Baixem al carrer i Acompanyament a la Gent Gran

CASTELLERS A FAVOR DE LA CONSULTA

Els Castellers de Sants han gaudit d’un cap de setmana ple d’emocions a Lisboa. Els borinots van visitar la capital de Portugal on dissabte van fer un acte simbòlic, davant del Panteó Nacional. “Vam fer una actuació preciosa, realment un espectacle molt senzill però molt emotiu”, comenta Esther Oriol, presidenta dels Castellers de Sants. Fins a 196 membres d’aquesta colla castellera van participar en les activitats que es van fer durant tot el cap de setmana a Lisboa. Diumenge, davant de la Torre de Belem els santsencs van fer un tres de vuit que ha donat la volta al món. Es tracta d’una iniciativa d’Òmnium Cultural que portava el nom “Catalans want to vote”, que significa “Els catalans volem votar”. “Va ser una acció reivindicativa pel dret a decidir” afegia Oriol. Diverses colles castelleres van aixecar un castell a la mateixa hora a vuit capitals europees.

Els Castellers de Sants tenen un altre viatge preparat a Estocolm pel proper mes d’agost on participaran al festival d’estiu de la ciutat, ja que Barcelona és la ciutat convidada.

Els Castellers de Poble-sec també van participar de la iniciativa d’Omnium. Un grup de la colla va sortir des de Barcelona divendres a la nit i van anar caminant fins a Montserrat, on s’hi va afegir un altre grup que ho va fer amb transport privat l’endemà. “Van sortir a peu 23 membres i van arribar a dalt nou, és a dir, menys de la meitat. Va ser una experiència molt dura”, diu Benet Íñigo, membre dels Castellers del Poble-sec. Dissabte al migdia es van reunir tota la colla castellera juntament amb els turistes que visitaven el Monestir de Montserrat. Allà van realitzar un pilar de quatre de vuit. Aprofitant que altres castellers com els de Sants estaven reivindicant el dret a decidir, “Nosaltres ens vam avançar un dia i vam aprofitar aquest pilar per desplegar una pancarta a favor de la consulta”, afegeix Íñigo.

THALIA. 7a MOSTRA D’ARTS ESCÈNIQUES AL POBLE SEC

Dimecres dia 11 de juny s’inicia la 7a Mostra d’Arts Escèniques al Poble-sec Thalia.

Podeu veure’n el programa complet al web adjunt.