Daily Archives: 7 de juny de 2014

Catalans Want To Vote

Els Castellers del Poble Sec han fet aquest migida el seu pilar a Montserrat per l’acte Catalans Want To Vote, Human Towers for Democracy. Adjuntem fotografies.

El viatge a Montserrat estava programat des de feia temps en el calendari extracasteller de la colla. 25 bandarres han fet la caminada Poble-sec- Montserrat durant aquesta nit, arribant avui al matí al Monestir. Altres s’hi han afegit avui.

Atentament,

Castellers del Poble-sec

LA 24a MOSTRA D’ENTITATS DEL POBLE-SEC

La 24a Mostra d’Entitats del Poble-sec omple el Paral·lel d’associacionisme i barri

Les entitats del barri del Poble-sec van participar un any més a la Mostra d’Entitats, que tot i les obres, es va celebrar dissabte a l’avinguda del Paral·lel. S’hi van realitzar activitats musicals, exposicions fotogràfiques, tallers, exhibicions o la presentació del cartell de la Festa Major entre d’altres. “La participació de les entitats ha estat com cada any”, comenta Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. Les associacions van participar amb activitats lúdiques, donant a conèixer les seves propostes culturals, veïnals i de qualsevol mena per tal de captar socis i donar-se a conèixer. Guzmán comenta que com el temps no va acompanyar no hi va venir tanta gent com altres anys.

Entre les entitats que hi van participar hi havia el grup de teatre “Més enllà del Paral·lel”. L’Aurora, membre del grup, diu: “Aquest mes de novembre estrenem l’obra “¡Cómo esta el servicio!”. També hi havia l’Associació de Recerca Històrica i Documentació de la Guerra Civil al Poble-sec. Miquel Carrillo, secretari de l’entitat, explica que es dediquen a recollir tota la història del Poble-sec i a documentar-se en temes de la Guerra Civil. Aquesta associació també fa publicacions de llibres sobre la història de Barcelona, entre les quals es pot trobar l’obra titulada “Castell de Montjuïc” o “La Història dels bombers de Barcelona”. Carrillo explica que en motiu del 40è aniversari, l’Associació de Veïns del Poble-sec està fent un llibre on es recopilaran els seus 40 anys d’història. La gent que s’apropava a l’entitat mostrava interès, agafava llibres i participava per conèixer la història del Poble-sec, afegeix Carrillo.

El Club Esportiu APA del Poble-sec també va participar a la mostra d’entitats. Vicenç Martínez, tresorer d’aquesta associació explica que: “Aquest any celebrem el 25è aniversari i volem participar en aquesta festa del barri, una festa per fer una cohesió d’entitats, de comerç i d’activitats per donar vida al barri”. Aquesta entitat treballa el tema esportiu i social amb la gent jove del barri per a que faci esport, ja que és un tema molt important per a la joventut. El president de la penya blaugrana “Les 3 xemeneies”, Ramon Borràs, comenta que “el matí ha estat extraordinari, realment ha passat molta gent”. Aquesta és la quarta edició que hi participen i la intenció de l’associació és de fer barri i fer-se conèixer a tota la ciutat de Barcelona. També hi havia l’Associació de Veïns de la Plaça Naves venent xapes i bosses. Miquel Pellicer, president de l’entitat diu que “ la gent de la plaça s’ha apropat per assabentar-se dels actes que fan a la plaça, la gent respon molt bé”.

LA FORMIGA. CURSOS D’ESTIU

Tècnic d’orientació i inserció sociolaboral
20h. del 2 al 20 de Juny
dilluns i divendres de 16 a 20h.
Aquest curs ofereix un espai per a tothom qui vulgui introduir-se en el món de la orientació laboral i ad­quirir-ne competències. Vol donar a conèixer als participants les tècniques per realitzar les funcions pròpies de Tècnic/a d’Orientació i Inserció Laboral, reconeixent les característiques generals de la orien­tació, així com les diverses tasques, funcions i recur­sos d’aquesta professió en el seu àmbit d’actuació.

Estimulació cognitiva de la gent gran
12h. del 27 de juny al 7 juliol
dilluns i divendres de 16 a 20h
Descripció
Coneixerem quines són les capacitats mentals que es deterioren més amb l’edat i per què, parlarem de les pèrdues de memòria associades a l’envelliment i la diferència amb les demències i també diverses eines i exercicis per a exercitar la memòria i com organitzar un taller de memòria.

Tècniques i procediments de mediació Intercultural
4 al 18 de juliol
dilluns i divendres de 16 a 20h.
Curs orientat a facilitar els fonaments teòrics i les eines metodològiques i pràctiques necessàries per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals. Es combinaran els continguts teòrics amb dinàmi­ques i treball de casos pràctics, amb la intenció de capacitar als alumnes per conèixer i aplicar les dife­rents tècniques que intervenen en els processos de me­diació interpersonal i intercultural.

MERCAT DE LES FLORS. BUTLLETÍ N20 (2013-14)

Us adjuntem el vincle per llegir el nou butlletí amb les activitats del Mercat de les Flors, Dansa i Arts en moviment.