Daily Archives: 6 de juny de 2014

PLATAFORMA ATUREM EL PLA PARAL·LEL

La plataforma Aturem el Pla Paral·lel va celebrar dissabte passat, davant de Cotxeres Borrell, una nova assemblea per presentar les seves propostes a l’actual pla de remodelació de l’avinguda. “Aturem el Pla Paral·lel sorgeix de la indignació de veïns, entitats i col·lectius dels barris que limiten amb el Paral·lel, com Poble-sec i Sant Antoni, davant un pla en què s’ha intentat incidir, però on l’Ajuntament ens ha posat una mica l’esquena”, explica Marc Serra, portaveu de l’assemblea del barri del Poble-sec.

Durant la segona assemblea, els membres d’Aturem el Pla Paral·lel van presentar els tres punts que engloben les seves demandes. El primer punt exigeix un replantejament de les sis placetes que es volen fer en forma de ‘Y’, on, segons la plataforma, es prioritzarà l’ús privat de l’espai i no facilitarà que es puguin organitzar activitats al carrer. La segona demanda busca una reconsideració de la dotació econòmica del pla destinada a la il·luminació, uns 2,8 milions d’euros. “Creiem que no respon a les necessitats del barri i més en el context de crisi econòmica actual”, afirma el portaveu Marc Serra. Per últim, el col·lectiu demana l’elaboració d’un pla d’usos al servei de l’economia social per evitar l’augment del turisme a la zona. “No volem que el Paral·lel acabi sent la Rambla, i el Poble-sec o Sant Antoni, el Gòtic”, confessa Serra. La plataforma en contra de la remodelació alerta de la possibilitat d’enllaçar l’avinguda amb altres zones del circuit turístic de la ciutat. “Nosaltres no diem no al turisme, però sí creiem que l’administració pública ha d’intervenir davant aquesta transformació”, conclou Serra.

Així mateix, la plataforma Aturem el Pla Paral·lel va demanar la moratòria de les llicències tant d’hotels, com de pisos turístics i terrasses, i l’obertura d’un procés participatiu real. La portaveu de l’Associació de Veïns la Satalia, Anna Menéndez, coincideix en què l’actual pla del Paral·lel no planteja una transformació adient de la via i afirma que “és una oportunitat perduda”.

Per la seva part, Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, defensa que a la roda de premsa de dilluns passat es va demostrar que entitats molt significatives del barri del Poble-sec defensen el projecte i donen el seu suport a les obres i afirma que “potser ara no és el moment de parlar d’un projecte que s’està licitant, però de totes maneres, des de l’Ajuntament estem oberts a parlar i a dialogar, encara que sigui fora de temps”.

El projecte actual compta amb un pressupost total de prop de 10 milions d’euros i preveu estar enllestit al març de 2015. L’Ajuntament vol amb aquesta actuació revitalitzar aquesta via i millorar l’espai públic. La primera fase del projecte, que tot just ha començat, consisteix en l’inici de les obres del carril bici, que anirà pel mig de l’avinguda, serà de doble sentit i de dos metres d’amplada. Tot i aquest canvi, el projecte actual no preveu alterar l’esquema de carrils de circulació i aparcament actual.