Monthly Archives: juny 2014

FORM-ART: ESCOLA D’ESTIU 2014

Marabal, Centre de Creació i expressió artística, fa pública la programació de l’escola d’estiu per adults; FormArt que es farà al Poble-sec.

L’Escola d’Estiu d’Art Aplicat comença el 7 de juliol i per això us volem convidar a participar de les conferències i formacions programades en el barri del Poble-sec. FormArt vol ser un espai de reflexió, debat, intercanvi i formació entorn les arts per l’educació, la salut, l’acció comunitària i la transformació social.

Consulteu la programació a:

· Formacions de 15 hores. (Encara queden algunes places)

· Conferencies i activitats (Entrada lliure i per ordre d’arribada)

Us hi esperem!

Joel Alvarez Banal
Direcció FormArt

Conferències i activitats.
Entrada lliure i per odre d’arribada.
De 19.30 a 21.00 hores.

Dimarts 8. Experiències d’art aplicat I
Jordi Cortès, Josep Mª Aragay, antonio Masegosa, Alfredo Mantovani, Núria Banal i Marta Mercadé.
ž Institut del Teatre, Auditori. (3)

Dijous 10. Periplus: l’acció comunitària al món.
Noemí Rubio i Laia Serra.
ž Centre Cívic el Sortidor. (4)

Divendres 11. Activitat final setmana.
ž Centre Formació i Creació Marabal. (1)

Dilluns 14. Presentació llibres de Teatre i Clown per l’educació. Ed. Octaedro.
Alfredo Mantovani i Jesús Jara.
ž Centre Formació i Creació Marabal (1)

Dimarts 15. Experiències d’art aplicat II.
ž Institut del Teatre, Auditori. (3)

Dimecres 16. L’art comunitari al Poble Sec.
ž Centre Cultural Albareda (5)

Dijous 17. Clownconferencia. L’humors com a recurs.
Jesús Jara.
ž Centre Formació i Creació Marabal (1)

Divendres 18. Tancament FormArt.
ž Centre Formació i Creació Marabal (1)

Llocs de realització.
1. Centre de Formació i Creació Marabal (Carrer Bòbila 7-9).
2. La Piconera, Sol Picò. (Carrer de Sancho Marraco, 6)
3. Institut del Teatre, Auditori. (Plaça Margarida Xirgu s/n).
4. Centre Cívic el Sortidor (Plaça del Sortidor 12).
5. Centre Cultural Albareda (Carrer Albareda 22-24).

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ, CONCERT SOLIDARI EL DIA 1 DE JULIOL

Com a mesura de recaptació de fons per la nostra entitat Bona Voluntat en Acció realitzarem un concert solidari el dimarts 1 de Juliol a les 21,30h a la sala Luz de Gas (c/ Muntaner nº 246). Hi actuarà el grup Seven of Us, que ens tocaran versions de grans èxits des de la dècada dels 70 fins a l’actualitat. L’entrada en forma de donatiu és de 10€ i es podrà comprar a la nostra seu (c/ Roser nº 99 baixos) o bé directament a la taquilla. També us demanem ajuda per fer difusió del concert i vendre entrades!!! Entre tots i totes hem d’aconseguir omplir el Luz de Gas!!!

Bona Voluntat en Acció és una ONG de caràcter social basada en el voluntariat, sense afany de lucre i independent, constituïda el maig de 1997. Treballem des del barri del Poble Sec de Barcelona, on fenòmens com l’atur o l’arribada de persones immigrants es donen amb força i on l’envelliment de la població, la baixa renda per càpita o el mal estat dels habitatges són problemes quotidians.

El nostre objectiu és intentar eradicar la pobresa, la marginació i l’exclusió social fomentant l’esperit de solidaritat i el voluntariat. Els nostres destinataris són: Persones desocupades, amb manca de recursos econòmics i amb poca o cap formació, Famílies monoparentals, Persones immigrants i en procés d’inclusió social, Dones víctimes de violència de gènere i Gent gran. A la nostra entitat, a més dels cursos i tallers laborals gratuïts (cursos d’alfabetització i llengua, cursos d’informàtica i cursos ocupacionals d’oficis), es reparteixen setmanalment més de 70 lots de menjar a les famílies necessitades del barri que atenem, a més d’oferir roba de segona mà i productes d’higiene personal i per la casa. Bona Voluntat també compta amb un complet servei d’ acollida i assessorament per a nouvinguts, un taller actiu de recerca de feina, i classes de reforç escolar per a més de 20 nens i nenes els divendres a la tarda.

Us convidem a COL·LABORAR amb nosaltres, creiem que d’aquesta forma tots plegats aconseguirem fer que aquest món sigui més just i solidari.

OFERTA LABORAL: TÈCNIC/A DE FORMACIÓ

El Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), federació d’entitats de la ciutat de Barcelona, convoca una plaça de mitja jornada de TÈCNIC/A DE FORMACIÓ per l’Àrea de formació de Torre Jussana – Centre de serveis a les Associacions de Barcelona, equipament cogestionat amb l’Ajuntament de Barcelona.

Podeu trobar la convocatòria en el següent enllaç: http://cab.cat/Noticies/convocatoria-d-oferta-de-treball-per-tecnic-de-formacio-de-torre-jussana.html

PLATAFORMA ATUREM EL PLA PARAL·LEL

La Plataforma Veïnal Aturem el Pla Paral·lel, formada per entitats i associacions del barri del Poble-sec i de Sant Antoni, va organitzar dijous a la tarda a la plaça dels Ocellets un acte per demanar l’aturada de l’actual projecte de reforma del Paral·lel. Un pla urbanístic de l’Ajuntament de Barcelona que, segons aquesta plataforma, “vol revaloritzar l’avinguda i el Poble-sec, ja que així ho ha demanat el sector privat com els hotelers, restauradors, etc”. També denuncien que “aquest projecte s’ha fet d’esquenes als veïns i el que es vol és transformar l’avinguda Paral·lel en un corredor turístic, des del Port fins a la Fira”.

En aquest sentit, la Plataforma Aturem el Pla Paral·lel va publicar un manifest per tal d’aturar les llicències per a nous hotels, per mantenir la pròrroga que hi ha en els permisos dels pisos turístics i per demanar una moratòria imminent en la concessió de llicències per a terrasses. Aquest manifest ja té el suport de 600 veïnes i veïns i, també, d’una trentena d’organitzacions i entitats de la ciutat. “Aquest s’ha format de manera participativa en una sèrie de sessions obertes, on ha participat gent de diferent entitats i veïns”, deia el portaveu de la plataforma, Marc Serra. A més a més, segons el portaveu de la plataforma, “el que es demana al manifest es que s’aturin les obres del Pla Paral·lel ja que aquest s’ha fet d’esquenes dels veïns”.

També es van presentar les propostes en contra al disseny del pla. En aquest sentit Serra explicava: “Demanem una remodelació de les placetes projectades a la banda de Sant Antoni per què siguin de forma rectangular per tal de potenciar al màxim l’espai públic”. Des de la plataforma també han exigit una reformulació de la inversió econòmica en la il·luminació led i la necessitat de crear un Pla d’Usos a favor de l’economia social.

Finalment, en relació al Pla Paral·lel, Serra va destacar: “Creiem que això pot tenir unes conseqüències a nivell econòmic i social. L’Ajuntament ha de trobar una forma en intervenir en això”.

Per la seva banda des del Districte de Sants-Montjuïc estan dipositats a seure i reunir-se amb la plataforma per parlar i escoltar les seves propostes, en aquest sentit, el gerent del Districte, Francesc Jiménez afirmava “estem oberts a escoltar les peticions que ens facin”. Finalment, Jimènez aclarava: “Veurem com podem ajustar o adequar aquestes propostes en el projecte que s’està ejectant”

NITS D’ESTIU A CAIXAFÒRUM

Del 2 de juliol al 27 d’agost

··· Això no és una visita ···

Dimecres 2, 9, 16 i 23 de juliol
20 i 21.15 h
Paraules a la riba (del mar de Sorolla)
Una aproximació poètica i participativa a l’exposició, amb Lali Álvarez, poeta, i Ada Vilaró, performer.

Cada dimecres de juliol i agost
20.15 i 21.30 h
De pressa!
Una aproximació a la exposició “Contratemps”; una experiència sobre el temps en què l’espectador és el protagonista.

Dimecres 2 i 9 de juliol
20 i 22 h
El musical participatiu. CONCERT
El musical participatiu presenta temes de les grans produccions que ha donat el teatre musical més recent, de la mà d’un cor de més de 100 cantants aficionats, Mariona Castillo i Jordi Vidal com a solistes vocals, Óscar Peñarroya en la direcció musical, i Xavier Casan en la direcció escènica.
21 h
Cinema a dues mans. CONCERT
Un concert de piano que aproxima a l’espectador a la música del cinema des del punt de vista del compositor. Sentir una escena, un argument, un personatge tal com el compositor els va a idear. S’interpretaran peces de Rachel Portman, Elmer Bernstein, John Williams i Michael Nyman, entre d’altres.
A càrrec de Xavier Torras, músic i compositor

Dimecres 16 de juliol
20.30 h
La Força.TEATRE
La Força és el títol rotund amb que la directora Glòria Rognoni, busca un any més, demostrar la força i capacitat dels actors i actrius del Grup de Teatre Social, tots ells amb discapacitat intel·lectual.
21 h
Waiting time / Wasting time
INTERVENCIÓ SONORA AL VOLTANT DE L’EXPOSICIÓ “CONTRATEMPS”
Fito Conesa, amb la col·laboració de Kludge, reinventa la seva obra present a l’exposició “Contratemps”, musicalitzant els temps d’espera com a estratègia evasiva.
22 h
Actress.CONCERT D’ELECTRÒNICA
Actress és l’àlies més conegut de Darren J. Cunningham. Músic, dissenyador sonor, i creador de nous conceptes que han redefinit la música electrònica contemporània.

Dimecres 23 de juliol
Nit de circ. MOSTRA
Els alumnes de l’Escola de Circ Rogelio Rivel presenten les seves propostes més innovadores en un espectacle que recorrerà diversos espais de CaixaForum.
Carrers modernistes: 19 i 22.15 h
Vestíbul: 19.30 i 20.45 h
Pati anglès: 20 h
Auditori: 21 h

Dimecres 30 de juliol
20 h
Best of you. DANSA
Un espectacle de música i dansa on els tres intèrprets viatgen per una partitura de tensions acumulades, buscant, a poc a poc, l’alleujament.
La Intrusa: Virginia García i Damián Muñoz,Clara Peya, piano
21.30 h
Ray Lema. CONCERT
Un dels artistes més innovadors i creatius d’Àfrica, que passa dels enclavaments tribals del Zaire als carrers electritzants d’Europa. Un camí tumultuós que ha consolidat la seva grandesa artística.

NIT DE SANT JOAN A SANTS-MONTJUÏC

La revetlla de Sant Joan als nostres barris ha estat un èxit. Un any més, diferents entitats i associacions han organitzat diverses activitats per celebrar la nit més curta de l’any. Al barri de Font de La Guatlla n’és un exemple. Lluís Maté, president de l’Associació de Veïns de Font de la Guatlla, ha explicat les activitats que s’han desenvolupat durant la nit. Segons Maté, primer de tot han rebut la flama del Canigó i a partir de les 10 de la nit s’ha començat amb la parada de taules pel piscolabis, i després hi hagut un gran ball a càrrec de la Disco Mòbil Show Lince. Maté ha afirmat “altres anys s’han muntat grans coses, però enguany no seria lògic que gastéssim més del que correspon, ja que hi ha gent que ho està passant malament i hem d’invertir en altres coses’’. Malgrat aquestes afirmacions, el president de l’associació, aclarí: “Ho passarem la mar de bé, la canalla podrà jugar perfectament i mirarem de passar-ho amb alegria fins a l’hora de dormir”.

Una altre barri que va gaudir de la revetlla de Sant Joan va ser La Marina. Gemma Charines, membre de la Unió d’Entitats de la Marina, va explicar que s’havia fet, un any més, el gran sopar per a la revetlla, en el qual van assistir 600 persones. Charines va afirmar: ‘’A partir de dos quarts d’onze s’iniciarà el sopar popular de revetlla, i després a les dotze es fa el ball amb l’orquestra Pensilvania’’.

També a Hostafrancs s’ha celebrat una revetlla molt animada. Marga Ortega, directora del centre cívic del Casinet d’Hostafrancs, va explicar que primerament s’ha produït l’arribada de la flama del Canigó, que ha fet un recorregut fins al Casinet d’Hostafrancs, seguit d’un petit correfoc dels diables de l’escola Barrufet; i seguidament es va organitzar un gran sopar amb entrada lliure. Per acabar, els veïns van passar-ho d’allò més bé amb un gran ball amb l’orquestra Aquarium.

Una altra revetlla és la que es va realitzar al barri del Poble-sec. Josep Guzman, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, va narrar les activitats que es durien a terme durant la revetlla. Aquest, va explicar que primer arribaria la flama del Canigó a la plaça Sant Jaume, que després es transportaria fins al lloc culminant, la Plaça del Sortidor, on es va encendre la flama. Tot seguir es va llegir el manifest i hi va haver una ballada de sardanes. Guzman va afegir que a les deu del vespre, també a la Plaça del Sortidor, se celebraria una revetlla popular amb l’orquestra Rock Stock.

Finalment, Carles Manzano, coordinador dels Camins Esportius de Sants, l’entitat que organitza el Cros Popular de Sants i que cada any s’encarrega de repartir la flama a les revetlles del barri, va explicar el recorregut de la flama del Canigó: ‘’La flama la baixen del Canigó i arriba a Barcelona per la tarda. A continuació, passa per Creu Coberta fins a Plaça Espanya. Des d’allà va a la revetlla de Magòria, a continuació va a la plaça d’Osca, i després cap al Casinet d’Hostafrancs. El coordinador va narrar l’origen de la famosa flama: ‘’La flama del Canigó va sortir d’una persona de Perpinyà que va encendre una foguera i va baixar les flames. La primera vegada que la flama va passar a Catalunya va ser al 1966, i la van fer passar per Vic’’.

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ DEMANA MATERIAL PER AL ROBER

Les voluntàries del rober ens demanen de forma urgent ROBA ESTIU: CAMISES ESTIU TALLES 44-46, SABATES, ROBA NOI DE 18-19 ANYS, ROBA NEN DE 9-10 ANYS, ROBA HOME TALLES GRANS, SAMARRETES LLARGUES DONA TALLES GRANS (T.46).

Si d’alguna manera podeu col·laborar, podeu portar-ho a BVA de dilluns a divendres de 9 a 15h i de 16 a 20h.

Moltes Gràcies!!!.

Bona Voluntat en Acció
www.buenavoluntad.org
@BonaVoluntat
c/Roser 99, baixos
08004 Barcelona
tel. 93 441 93 61

EL XIC, ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

La primera part del XIC 2014 ha acabat i estem molt contents i contentes de tota la gent que hi ha participat, de les reflexions, de les connexions, idees… Ara toca escriure el guió i, a partir de setembre, a crear la rua i assajar l’espectacle en tallers gratuïts setmanals. www.ruaxic.blogspot.com

Però abans:

Gravació lipdup XIC.

Us convidem a tot si totes.

Dimarts 1 de juliol a les 17 hores en la porta del Centre Cívic el Sortidor.

El XIC 2014 als mitjans de comunicació:

Web Ajuntament (http://eldigital.bcn.cat/?p=59603&lang=ca). Reportatge.

Noticia a BTV: http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/06/20/quarta-edicio-rua-xic-poble-sec/

Article al Punt Avui. Adjunt.

TROBADA DE PLAQUES DE CAVA

20 de juliol 2014
VIII Trobada d’intercanvi de plaques de cava ( i taps corona ),dins la
Festa Major del barri de Poble Sec de Barcelona.
Horari de 10 a 14 hores
Lloc: Plaça dels Ocellets, parada Metro L 5 Poble Sec,sortida Parlament
Es posarà a la venda ampolla de cava Manyé Robert amb placa de
tiratge,de nou disseny,mes dos plaques commemoratives dels Castellers
del Poble Sec. També s’editarà una publicació amb l’historia dels
castellers i una col.lecció de punts de llibre
Es faran diversos sortejos al final de la trobada pels que comprin l’ampolla
Las taules pels comerciants s’adjudicaran en funció de l’ordre de les
peticions.
Convoca EL TROC www.eltroc.org
Informació: Albert 617 276 292 (sardapeix),Jordi 660 226 643 A/e:
jordi@eltroc.org

BESTIAL CANON, A LACONTRA

LACONTRA Centre de Creació i Difusió d’Art (Carrer de la Puríssima Concepció, 9, Poble Sec, Barcelona) inaugura l’exposició “Bestial Canon” de Xan Medina i Kinki Texas el proper dissabte 28 de juny a les 19h. La inauguració es presenta amb concert a les 21h d’Andreu Martínez Trio, indie rock de tall intimista i arrels nordamericanes. Entrada Lliure.

L’exposició “Bestial Canon” presenta les darreres obres de Xan Medina i Kinki Texas, dos artistes provinents del Berlin més transgressor, per primera vegada junts a Barcelona y a LACONTRA. Obres embolicades en una zoologia perversa, provocadora i, a la vegada, onírica i massa humanitzada com per a deixar a l’espectador indiferent.

Xan Medina, artista andalús resident a Berlin, ens proposa una obra original, provocadora però intimista. La seva obra reflexa un interès constant per una fauna que bé podríem lligar amb el gènere literari de la faula: en tots dos ambients trobem animals-personatges de gran riquesa imaginativa i psicològica. Xan Medina exterioritza a través de la seva elegant pinzellada un ric i colorit món interior. Les seves imatges composen un diari personal on els extrems conviuen admirablement: la bondat i l’abjecte, la bellesa i l’escatològic, el joc i la tragèdia, la infantesa i el terror.

http://xanmedina.blogspot.com.es/

Kinki Texas, artista berlinès, ens introdueix en el seu univers personal “Kinki Texas Space” on cavallers, zombie cowboys, guerrers clonats, cossos esquelètics i altres fosques figures animals regiren un llenguatge visual gairebé històric en formes fragmentades i violades. Caràcters sutils i estridents alhora complementen els motius superposats en els seus dibuixos. A l’exposició « Bestial Canon”, per primera vegada i de forma exclusiva, Kinki Texas mostra dibuixos del seu darrer bestiari.

http://www.kinki-texas.com/

L’exposició es podrà visitar del 28 de juny al 27 de juliol. Entrada Lliure.

L’exposició “Bestial Canon” s’inaugura amb el concert d’Andreu Martínez Trio a les 21h. Rock de tall intimista i arrels nordamericanes que també es passeja pel pop, jazz i blues, sota el mantell d’una veu suau i de profunditats anímiques.

https://www.facebook.com/andreu.martinez1

http://ca.wikipedia.org/wiki/Andreu_Mart%C3%ADnez

Entrada Lliure

Organitza: LaconArt Generador Ocasional de Eventos
LACONTRA Centre de Creació i Difusió d’Art
Carrer de la Puríssima Concepció, 9, Poble-sec, 08004 (Barcelona)