Daily Archives: 28 de maig de 2014

FESTA FEM PARAL·LEL

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives i el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, presenten la festa Fem Paral·lel que tindrà lloc aquest dissabte a l’Avinguda Paral·lel amb activitats culturals i lúdiques. A la presentació també hi participaran la presidenta de FEM (Fundació El Molino), Elvira Vázquez, i el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Josep Guzman.Durant la festa, que arriba a la seva cinquena edició, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec organitzarà la 24 ena Mostra d’Entitats on participen una seixantena d’entitats del barri.

video 

VALORACIÓ DE LES ELECCIONS EUROPEES

Els partits del nostre districte valoren els resultats de les eleccions europees

Vegeu els resultats de cada barri del nostre districte.

Per barris, els republicans s’imposen a Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Sants-Badal, Font de la Guatlla i Poble-sec; exceptuant a la Marina del Prat Vermell i la Marina de Port, on ho fa el PSC.

El Poble Sec – Parc Montjuïc:

ERC: 2851 vots
CIU: 1626 vots
ICV-EUiA: 1551 vots
PSC: 1384 vots
PP: 1016 vots
C’s: 583 vots

Amb un 25% dels vots, Esquerra Republicana de Catalunya ha estat la guanyadora de les eleccions europees al districte de Sants-Montjuïc. L’ha seguida Convergència i Unió amb un 16’91%, Iniciativa per Catalunya Verds – EUiA amb un 13’37%, el Partit dels Socialistes de Catalunya amb un 13’19%, el Partit Popular amb un 10’21%, Ciutadans amb 6’43% i la resta de formacions un 13,54%. En total han acudit a les urnes una mica més de 61.000 persones de les prop de 127.000 que hi tenien dret als nostres barris, és a dir 48,23% enfront el 37,80% que ho van fer ara fa cinc anys.

Per barris, els republicans s’imposen a Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Sants-Badal, Font de la Guatlla i Poble-sec, exceptuant a la Marina del Prat Vermell i la Marina de Port, on ho fa el PSC.

Jordi Suñé, conseller-portaveu d’ERC a Sants-Montjuïc, expressava la seva sorpresa pels resultats obtinguts. Suñé ha destacat que a part de la satisfacció del primer moment, aquests resultats són alhora una gran responsabilitat ja que demostren la confiança dipositada pels votants en el partit. Pel que fa a la lectura sobiranista que es fa dels resultats ha destacat el fet que “els partits que donen suport la consulta sortissin reforçats, cosa que demostra que aquí a Catalunya ens prenem seriosament el procés”.

Per la seva part Francesc Xavier Esteve, conseller-portaveu de CIU al districte, ha volgut felicitar Esquerra i ha comentat que “tots aquells que volem anar a votar el dia 9 i decidir el futur del nostre país comptem amb la majoria del suport de la gent que va anar a votar”. També ha matisat que els partits que no hi estan d’acord cal que hi reflexionin. Ja en clau europea, Esteve ha destacat que la crisi és un gran al·licient perquè tot aquest tipus de formacions tinguin un suport més gran “Europa ha de canviar” i ha d’anar en busca d’un àmbit europeu més gran i “on la veu del ciutadà compti.”

Des d’ICV-EUiA, el seu conseller-portaveu als nostres barris, Cristòfol Ortolà, ha explicat que estan contents i que valoren positivament la seva tercera posició. Ortolà ha destacat que amb els resultats obtinguts “podrem començar a treballar i a contrarestar les idees de que no hi ha oportunitat de canvi i que hi ha una altra Europa possible”. I específicament sobre els resultats de les dretes europees ha afegit que “els dirigents i els mercats no tenen memòria històrica i se n’obliden que la primera i la segona guerra mundial tenen l’origen en situacions de crisis econòmiques i socials mal portades que van alimentar idees feixistes, i ara mateix està passant el mateix”.

Albert Deusedes, conseller-portaveu al districte del PSC ha comentat que, tot i que les enquestes ho anunciaven, per tots els socialistes aquests “són uns molt mal resultats”. Destacant els resultats de l’extrema dreta europea ha afegit que ningú pot estar content de com ha pujat i que és una situació “molt preocupant”. Deusedes ha valorat positivament la participació i també ha destacat que de cara al futur els cal “seguir treballant per guanyar-nos la confiança dels ciutadans i saber connectar amb la ciutadania”.

Des del Partit Popular, José Antonio Calleja, conseller-portaveu al Districte, ha dit que estaven “satisfets ja que al conjunt d’Espanya hem guanyat les eleccions”. Tot i aquesta valoració positiva, ha afegit que han perdut escons respecte les anteriors eleccions, cosa que ja han començat ha analitzar. Calleja ha explicat que “hem pagat el càstig dels nostres votants” a causa de les mesures restrictives per sortir de la crisi i en segon lloc, per la situació a Catalunya, referint-se al procés. Ha matisat que hi hagut molta “hostilitat cap al nostre partit” el que, segons el conseller santsenc, ha influït en els vots.