L’ESPLAI XERINOLA CELEBRA EL 35è ANIVERSARI

L’esplai Xerinola del Poble-sec va celebrar el seu 35è aniversari organitzant el passat cap de setmana un cercavila amb gegants i capgrossos, activitats infantils i una paellada. La cercavila de dissabte va recórrer els llocs on ha tingut seu l’esplai al llarg de la seva història. El Víctor, l’actual director de l’entitat, comenta que aquest esplai té una trajectòria nòmada. Ha estat a la parròquia de Sant Domènec, la de Santa Lurdes, Santa Madrona fins arribar a la parròquia de Sant Salvador, on es troba avui dia. Xerinola naixia el 1979 gràcies a la fusió dels esplais de les parròquies de Santa Madrona i Sant Domènec, explica Eduard Mercadé, un dels responsables de l’esplai en els seus primers anys.

L’esplai Xerinola ha arribat a tenir 120 nens i nenes en els moments de més activitat, explica el Víctor. Tot i això, segons el director, el moment actual que viu la joventut i la dificultat per trobar feina, ha influït molt en el món de l’esplai. És un esplai “de supervivència”, qualifica el Víctor, ja que el barri, explica, “projecta una infància amb dificultats” i existeix molta població nouvinguda.

Les activitats que es realitzen a l’esplai se centren en la dinamització de barri i en el camp del lleure. Excursions, tallers, sortides són les propostes que ofereix Xerinola als infants, tot i que per temes econòmics, les excursions han minvat. El director matisa que amb aquestes activitats procuren treballar el “creixement personal i l’aprenentatge de valors” i que en els campaments i les colònies és des d’on ho fan més intensament.

Gràcies a les xarxes del barri i sobretot a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec poden organitzar les diferents activitats, comenta el Víctor.

Pel que fa a la participació dels infants en l’esplai, diu que tanta importància té el nen com la família i és per això que fan una sortida amb pares i mares perquè vegin la importància de jugar amb l’infant. “L’important és passar-ho bé”, destaca el Víctor, i afegeix que l’esplai és un bon lloc per aquells qui volen “transformar el món”.

Comments are closed.