JOSEP ROMEU I L’ESCOLA DEL BOSC, MEDALLES D’HONOR DE LA CIUTAT

L’activista veïnal de la Bordeta, Josep Romeu, i l’escola de Bosc de Montjuïc rebran la Medalla d’Honor de la Ciutat d’aquest 2014. Així es va decidir per unanimitat en el Consell Plenari del Districte que es va celebrar ahir al vespre. Va ser una proposta ja consensuada prèviament per unanimitat i que per tant va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups. Sobre Josep Romeu, Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc en va destacar que és una “persona coneguda per tots els veïns, no solament de la Bordeta, sinó de tots els barris del districte” i per l’amplitud de serveis que voluntàriament presta als barris. Romeu, que assistia al Consell com a oient, va comentar: “Quan m’han proposat de fer una cosa mai he estat capaç de dir dic que no puc.” Sobre l’escola de Bosc el regidor va comentar que a més del centenari també se li volia fer un reconeixement “essencialment pel seu centenari però també per la importància de representativitat de l’escola pública i l’escola municipal”. Durant el plenari també es va debatre la creació i les normes de funcionament intern del Consell del Parc de Montjuïc, que va ser aprovat per unanimitat.

En l’informe del regidor Martí es va centrar en explicar les mesures d’impuls de programes d’ocupació i formació de la Marina de Port i la Marina de Port Vermell, Va comentar que l’Ajuntament de Barcelona ha signat recentment un conveni amb la fundació Mans a les mans que implica una inversió de 150.000 euros. “No tots dedicats a la Marina però si parcialment dedicats a treballar amb joves de les Marines amb risc d’exclusió social” amb l’objectiu de donar-los més formació per tal de reduir la taxa de desocupació.

En l’informe Jordi Martí també es va referir a la regulació d’habitatges d’us turístic, la remodelació del Paral·lel i la instal·lació d’ascensors a la parada de metro del Poble-sec, la finalització de les obres als carrers Trajà i Font Florida, de les obres del carrer Canalejas, de la recuperació del passeig de la Zona Franca entre Can Tunis i el carrer Motors al mes de juny, de la finalització de la plaça Llorca i del carrer Diligències i la plaça Alta de Can Muns, de les obres previstes per la tardor (Ermengarda, Daoiz i Velarde, reurbanització de la plaça del Centre, enderroc i urbanització de l’edifici de la Pèrgola, a Montjuïc, urbanització dels carrers de Plus Ultra, inici de les obres de Can Mantega, etc.) Martí també va referir-se a la propera obertura de Can Muns i del CAP de Bordeta-Magòria, del Mercat de Sants, del local de la Llar, que va dir que estarà en funcionament el 2015, del camp de futbol Ibèria, de l’inici de les obres de la Lleialtat Santsenca el mes que ve, etc.

En la part d’impuls i control el grup del PSC, per boca del conseller Jordi Cunill, va exposar que Barcelona “històricament ha estat mancada d’un servei de metro que doni servei a tots els barris de la ciutat”, referint-se especialment als de la Marina. Per això va demanar que s’instés al govern de la ciutat a liderar el compliment de la “Moció sobre infraestructures metropolitanes” aprovat pel parlament català el passat 25 d’abril. La proposta socialista va ser aprovada per unanimitat.

Per part del PP, el conseller José Antonio Calleja va explicar que els carrers Melcior de Palau, Robrenyo, Guitard i Comtes de Bell-lloc “tenen les voreres i el paviment en mal estat” i que “moltes voreres són estretes i els cantells estan deteriorats”. Això fa que la mobilitat sigui difícil i molts vianants han de baixar de la vorera. Per això va demanar que es destinin els diners necessaris a arreglar-ho i que es finalitzi el camí escolar d’aquesta zona. També es va aprovar aquesta proposta, tot i que amb l’abstenció CiU

“Des de fa uns anys la targeta rosa ha estat un dels aspectes més reconeguts de la millora de la qualitat de vida de la gent gran i de les persones amb discapacitat”, va exposar Joan Sanromà, conseller d’ICV-EUiA. Amb aquests arguments va demanar que s’insti al govern municipal a utilitzar l’Index de la Renda de Suficiència de Catalunya per permetre a més ciutadans accedir als avantatges d’aquesta targeta. La proposta també es va aprovar per unanimitat.

Finalment, també va comptar amb el suport de tots els grups la proposta d’ERC que va exposar el conseller Jordi Suñé i en què va demanar que es prepari una actuació preventiva per evitar robatoris en establiments, pisos i locals del barri de la Bordeta especialment tenint en compte que s’apropa l’estiu ja que “en les últimes setmanes hem notat un augment de robatoris en diversos pisos”.

Comments are closed.