Daily Archives: 12 de maig de 2014

LES OBRES DEL PARAL·LEL I LA INSTAL·LACIÓ DEL COL·LECTOR CENTREN EL CONSELL DE BARRI DEL POBLE-SEC

Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, va presentar ahir al Consell de Barri del Poble-sec, les diferents actuacions i projectes que afecten al barri. L’acompanyava a la mesa Josep Guzmán, vicepresident del consell i Anna Maria Massó, consellera de barri. En l’ordre del dia hi destacaven el projecte de cobriment de la pista poliesportiva i la remodelació del parc de les Tres Xemeneies, l’ampliació de l’escola Jacint Verdaguer i el projecte del Paral·lel, en especial les obres del col·lector. Tot i que aquests eren els temes a tractar el regidor també en va avançar d’altres que afectarien als poble-sequins i poble-sequines.

Les obres del Paral·lel i sobretot la instal.lació del col·lector van ocupar gran part del consell. Maria Sisternas, directora de Projectes d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, va explicar als assistents el procediment de les obres del doble projecte. Pel que fa al col·lector, la inversió total serà de 30 milions d’euros, va afegir Jordi Martí, que va matisar que les obres es faran simultàniament per tal de “tenir l’avinguda oberta el menys temps possible”.

Sobre les obres del parc de les Tres Xemeneies, es farà una inversió de 850.000 euros, destinats a nou mobiliari, millora de la zona dels patinadors, nova il·luminació LED, jocs infantils i arbrat nou.
Entre les novetats avançades pel regidor ahir, destaquen l’adequació de l’estació de la línia 3 de metro del Poble-sec, en què la Generalitat hi ha invertit 2 milions d’euros; la regularització de les terrasses entre els carrers Blai i Vilà i Vilà; l’aprovació definitiva del Pla General Metropolità del parc de Montjuïc i la futura creació del Consell del Parc de Montjuïc. S’hi ha tractat també el futur enderroc de l’edifici de La Pèrgola, que tot i que pertoca més al barri de Font de la Guatlla, també suposarà guanyar un espai més per la gent, ja que pel moment no està previst fer-hi cap construcció. Per acabar, es va esmentar la futura transformació dels pavellons de la Fira en un espai museístic de primer nivell.