S’ADJUDIQUEN LES OBRES D’URBANITZACIÓ DEL PARAL·LEL

Amb un pressupost de més de 6,9 milions d’euros s’han adjudicat aquesta setmana les obres de remodelació de l’avinguda del Paral·lel. “És una importantíssima inversió, un projecte que transcendeix el Poble-sec”, assegura Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc. “És un eix de ciutat i volem posar-lo en valor”, diu.

El projecte previst per aquesta avinguda on conflueixen els barris de Poble-sec, Sant Antoni, i Raval representa una millora de la connectivitat de l’espai comú dels tres. Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, tot i que veu amb bons ulls les obres, mostra certs recels a la idea global del nou Paral·lel perquè considera: “El Paral·lel ha de ser l’aparador dels barris del costat, les botigues han de ser els barris, en el moment en què el mateix Paral·lel és la botiga els barris queden com el magatzem”. Les entitats veïnals veuen també amb por que el Paral·lel es converteixi en un eix central de les arts escèniques i la gastronomia: “Imagina’t Blai a lo grande… buf!”, diu Guzmán. I s’explica: “és un lloc on s’ha de viure i conviure i no podem basar l’activitat econòmica en un producte monotemàtic.” Tot i això, considera que “de moment el que hi ha és positiu tot i que sempre hi ha el però”

La inversió serà de 6.945.225 i afectarà una superfície total de 73.744 metres quadrats. Una de les novetats previstes és que es traslladarà el carril bici al centre de l’avinguda per millorar la mobilitat i la seguretat entre ciclistes, conductors i vianants. Seguirà havent-hi un carril d’aparcament, un carril exclusiu per autobusos i dos carrils de circulació en cada sentit. “On estava era perillós per tots”, considera Guzmán, i per tant veu bé que s’hi busquin solucions. Amb aquest nou model, a més de ser més segur considera que es pacifica el creuament, ja que es podrà creuar l’avinguda en dos trams.

El projecte també preveu més espai pels vianants, convertint en placetes les illetes dels creuaments de la banda de l’Eixample i anivellant a la vorera els dels carrers Vallhonrat, Ricart, Blasco de Garay i Margarit. “Guanyaran qualitat d’espai públic per la gent”, comenta el regidor. També es preveu col·locar una nova il·luminació, que prioritzarà els vianants, amb uns fanals que han de permetre incorporar tecnologies de la informació i altres serveis TIC.

Tot i que no forma part del projecte de l’Ajuntament, aprofitant les obres s’instal·laran tres ascensors a la parada de metro del Poble-sec: dos a les andanes i un al vestíbul. La instal·lació tindrà un cost d’uns 2 milions d’euros que assumirà la Generalitat.

“Són moltes actuacions que coincideixen en el temps i que fan que hi hagi una clara millora”, considera Jordi Martí. L’execució dels treballs es preveu que duri entre 10 i 12 mesos.

Comments are closed.