Daily Archives: 5 d'abril de 2014

ÒMNIUM CULTURA CONSTITUEIX LA SEU A SANTS-MONTJUÏC

Òmnium Cultural de Sants Montjuïc es va constituir oficialment el passat 27 de març al Teatre de Sant Medir. Ja feia uns quants mesos que havien començat a treballar com a assemblea territorial organitzant activitats pròpies i participant en moltes de les que es feien al districte.

De fet, Òmnium Cultural ja té 32 seus territorials en diverses poblacions catalanes però fa dos anys van optar per ser més propers també en els districtes de la ciutat de Barcelona. Van escollir fer-ho de manera progressiva i els barris de Sants-Montjuïc han estat els tercers de la ciutat de comptar amb una seu pròpia.

Per dirigir la nova formació es va presentar una sola candidatura integrada per l’equip de persones que fins ara havia tirat endavant el projecte i que encapçala Jordi Redondo. Ahir, abans de la votació, es va presentar l’equip que l’acompanya i que està integrat per Elisabet Pérez, vicepresidenta i responsable de llengua dins l’equip de cohesió; J. Armengou, secretari; Jaume Soler, tresorer i responsable de l’equip d’entitats i participació; Josep Gualló, vocal d’entitats i participació; Antoni Vallejo, vocal i responsable del comitè de campanya del Poble-sec; Josep Sicart, vocal de l’equip activitats; Eva Torres, vocal responsable d’educació i del premi Sambori dins de l’equip de cohesió; Antoni Reig, vocal responsable de comunicació i Carme Rodríguez i Raquejo, vocal responsable equip de cohesió. La candidatura va sortir escollida per una clara majoria de vots.

Jordi Redondo va explicar quins són els objectius de la nova junta entre els quals hi ha fer visible l’entitat i incrementar el número de socis, col·laborar amb les entitats del barri i desplegar al territori les campanyes i accions d’Òmnium Cultural, treballar pel dret a decidir i fer arribar els arguments a favor de l’estat independent al màxim nombre de persones i reforçar els grup de treball que ja existeixen. “Volem eixamplar la base social al favor del dret a decidir”, va explicar Redondo. I va assegurar que volen fer-ho donant informació i arguments, generant debat i incrementant la participació.

En l’acte constituent d’ahir els va acompanyar Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, que en la seva intervenció va assegurar que tenim sort de “viure en aquests moments al nostre país” perquè tenir “l’oportunitat de treballar per construir la Catalunya del futur, la Catalunya plenament sobirana, és una aventura apassionant”. Tot i això, va admetre que no és un procés fàcil i que caldrà seguir treballant.

En l’acte també va ser-hi present Jordi Martí, regidor del districte de Sants-Montjuïc, que és membre d’Òmnium Cultural tot i que no del districte, i que va voler adreçar-se als assistents a l’assemblea perquè era un moment que “és maco i és emocionant”. I donant la raó a Casals, va afegir: “Fa tres anys o menys potser no ens pensàvem que arribaríem on som avui.”