Daily Archives: 16 de març de 2014

CAN FARRERO – EXPOSICIÓ

El passat dia 13 de març es va inaugurar l’exposició CAN FARRERO, a la sala d’exposicions del Centre Cívic Casa del Rellotge (Passeig de la Zona Franca, 116, interior. BCN 08038)

El Centre d’Estudis de Montjuïc i el Centre Cívic Casa del Rellotge, fan un seguit de petites exposicions per mostrar l’origen de la seu d’aquest equipament cultural. La primera es va centrar en la configuracio del solar el segle XVIII i la contrucció de l’edifici fabriil a mitjans del segle XIX destinat a una activitat complementàriia de l’industria tèxtil.

En aquesta ocasió, la mostra se centra en l’ús que va tenir al llarg del segle XX, la fàbrica de productes galvanitzats la societat Farrero.

Us hi esperem.

LA FORMIGA – CURSOS DE PRIMAVERA

Curs Gestionar les emocions, eines i recursos per treballar amb les persones
(16 hores) Del 21 a 31 de març
Dilluns i divendres de 16:00 a 20:00 hores

Descripció
L’objectiu és conèixer les característiques i el funcionament de les anomenades emocions negatives bàsiques (por, ira i tristesa) amb l’objecte de poder saber quines són les que en cada moment ens afecten i condicionen les conductes humanes.

Continguts
– Impacte de les emocions negatives so­bre la raó, l’aprenentatge, la memòria i la presa de decisions.
– Estudi de les principals emocions nega­tives: por, ira i tristesa.
– Patrons de comportaments.
– Conductes d’afrontament.
– Estratègies de regulació.

Preu: 105 € (amb descompte 95 €)

Formació bonificada: Si ets treballador en actiu tens la possibilitat de fer la for­mació de forma bonificada. Si estàs inte­ressat et podem informar de com fer-ho.

Professorat: Carles Perni, llicenciat en psicologia, tècnic de formació i orientació laboral.

__________

Curs: Estimulació cognitiva de la gent gran, com organitzar ta­llers de memòria?
(12 hores) Del 4 al 11 d’abril Dilluns i divendres de 16:00 a 20:00 hores

Descripció
En aquest curs coneixerem quines són les capacitats mentals que es deterioren més amb l’edat i per què, parlarem de les pèrdues de memòria associades a l’edat i la diferència amb les demències i també aprendrem diverses eines i exercicis per a exercitar la memòria i com organitzar un taller de memòria.

Continguts
– Procés d’envelliment: les capacitats cog­nitives i els canvis amb l’edat. Els sentits. Importància de l’atenció en la memòria, atenció sostinguda i atenció dividida. Les funcions executives i el llenguatge a la tercera edat.
– La memòria: què és i tipus de memòria. Les tres fases del procés de memoritza­ció (registre, emmagatzematge i recupe­ració), factors que afavoreixen i perjudi­quen en aquest procés. Quan les pèrdu­es de memòria són normals per l’edat (PMAE) o degudes a un deteriorament o demència.
– Estratègies per a l’estimulació cognitiva: com treballar les capacitats a partir de tècniques d’atenció, concentració, asso­ciació, visualització o categorització amb exercicis pràctics.
– Organització de tallers de memòria. Ti­pus d’usuaris, nombre de sessions, con­tingut i estructura de les sessions, mate­rial, etc.

Preu: 72 € (amb descompte 65 € €)

Formació bonificada: Si ets treballador en actiu tens la possibilitat de fer la for­mació de forma bonificada. Si estàs inte­ressat et podem informar de com fer-ho.

Professorat: Ana Sánchez, psicòloga especialitzada en animació de la gent gran.

ALUMNES DE CASTELLÀ DEL PLA D’ACOLLIDA ASSISTEIXEN A UNA REPRESENTACIÓ TEATRAL

El dia 13 de març alguns dels alumnes de llengua castellana del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom van poder gaudir de la representació de El Caballero de Olmedo al Teatre Lliure.

L’experiència va ser molt bona.

Esperem repetir!

Equip del Pla d’Acollida Poble-sec per a tothom
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Poble-sec per a Tothom – 93.324.85.38
Concòrdia, 33