El nou marc per les fires comercials va centrar bona part de la intervenció inicial de Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, en el Consell Plenari que es va celebrar el passat dia 4 al vespre. Segons va explicar Martí, el Districte seguirà donant suport a aquestes activitats comercials però volen donar-li un nou impuls de manera que “l’organització i l’impacte ciutadà i comercial d’aquestes fires sigui de més quantitat i de més qualitat”. Va assegurar que per elaborar aquest marc s’han mantingut converses amb les entitats i eixos comercials i que l’objectiu és “millorar l’organització i minimitzar els impactes negatius”. Jordi Martí també va explicar, entre altres coses, que ja s’ha arribat a un acord amb l’Associació La Llar de l’Afectat de l’Esclerosi Múltiple per cedir-los un local municipal del passeig de l’Exposició del Poble-sec, després que finalment no poguessin instal·lar-se a l’equipament de Can Muns. També va informar que caldrà adequar el nou local per l’entitat hostafranquína amb prop de mig milió d’euros.
Pel que fa a les intervencions dels grups, el PSC va explicar que ja fa un temps havien demanat que s’adeqüessin els entorns de l’estació de Sants per “normalitzar la mobilitat” i “recuperar per l’ús ciutadà les places e Joan Peiró i dels Països Catalans”, va explicar el conseller Jordi Cunill. Per això van demanar que s’impulsi aquest pla i que es faci de manera consensuada. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat. El grup socialista també va demanar que es convoqui una comissió de seguiment per les obres del col·lector del paral·lel, i va preguntar per quines solucions s’estan estudiant per la “situació de precarietat” del CAP de Carreras Candi.
El PP també va voler parlar del Parl·lel, però anant més enllà de les obres del col·lector. Segons el conseller portaveu del grup, José Antonio Calleja, el Paral·lel “hauria d’esdevenir un dels llocs de referència de la ciutat de Barcelona”. Per això va demanar un pla de comunicació i difusió del Paral·lel “per posar-lo de nou al lloc que es mereix”. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de PP i CiU, en contra de ICV-EUiA, i les abstencions d’UpB i PSC. El PP també va demanar per l’estació de Sants, concretament sobre la zona d’autobusos, on va demanar que es faci un millor manteniment i s’arreglin les voreres i el carrer. Un altre tema que va posar sobre la taula el PP va ser l’arribada del metro als barris de la Marina. Va demanar concrecions en el calendari.
El conseller d’ICV-EUiA, Eduard Altés, va citar la síndica de greuges de Barcelona segons la qual les queixes per una llar digna s’han triplicat a Barcelona: “La síndica considera que el 2013 ha estat un any dolent a nivell social.” Altés va explicar que al barri han augmentat el nombre de persones que viuen al carrer i per això van demanar que en dos mesos es constitueixi una comissió amb representants polítics, serveis socials i entitats per “elaborar una diagnosi de la situació en què es troben moltes d’aquestes persones” i establir mesures per fer-hi front . La proposta va ser aprovada per unanimitat. El grup d’ICV-EUiA també va preguntar pel transport públic, concretament per l’accessibilitat a les parades de plaça de Sants i de plaça d’Espanya.
El grup d’ERC, a través del conseller portaveu Jordi Suñé, va explicar que el desembre del 2012 es va aprovar un servei d’atenció a les famílies amb tots els seus membres a l’atur. Però davant “la persistència de la crisi i la dificultat de moltes famílies per cobrir totes les despeses mensuals fa necessari fer un pas més enllà”, va dir. Per això va proposar elaborar i fer arribar a totes les llars de Sants-Montjuïc un manual de serveis i consells per pal·liar els efectes de la crisi en l’economia familiar que inclogui informació sobre com adreçar-se als serveis socials, consells i mesures d’estalvi a la llar i informació sobre subvencions i bonificacions. Aquesta mesura també va ser aprovada per unanimitat.