Daily Archives: 4 de març de 2014

SANTS-MONTJUÏC ES DISFRESSA PER CARNAVAL

“Fantàstic!”, així explicava la Gemma Charines, de la Unió d’Entitats de la Marina, com havia anat el ranxo de Carnaval de la Marina que van celebrar el divendres al vespre. A la rua de dissabte hi van participar unes 20 comparses: “Va ser un èxit de participació i el nivell de les carrosses cada vegada puja més”, comenta.

Moltes de les comparses portaven algun ball o animació preparada, com per exemple la dels Marina Bike, que anaven disfressats de romans i portaven una catapulta des d’on llençaven pilotes. Això creava un joc d’interacció amb el públic. Tot i la diversió, però, els guanyadors com a millor comparsa van ser l’associació de veïns de La Vinya, que anaven disfressats de Regne del gel. “Portaven una comparsa estupenda, molt carnavalera, amb uns vestits molt brillants”, explica Charines. La millor carrossa va ser per l’Associació de Veïns del Polvorí, que anaven de Napoleó i Josefina, i portaven amb una presó i una guillotina on tenien empresonats a tots els corruptes del país. En el ball del dissabte que es va fer a la nit també hi va haver un concurs, on el premi a la millor disfressa individual va ser per un veí que anava de Cristòfol Colon; la de grup per uns joves que anaven de Prou retallades a la cultura, i anaven disfressats d’obres mestres, i la de millor comparsa va ser de nou per La Vinya.

A Sants, Hostafrancs i la Bordeta “el carnaval infantil potser és un dels anys que hi ha hagut més gent”, assegura Manel Boltaina, de l’organització de Cotxeres-Casinet. A la rua de dissabte a la tarda hi va haver unes 30.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 23 comparses. “Creiem que és la mida definitivament adequada”, opina Boltaina. El primer premi va ser per la comparsa “Les meduses també ballen” de l’escola de dansa santsenca, La fàbrica dels somnis, el segon per “La cort del faraó Abortofis 4t”, i el tercer i el quart, van estar empatats “Fuga de cervells” de l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i Bordeta i “On és Wally?” de l’Escola Proa de la Bordeta.

Al Poble-sec, Héctor Iburo, de l’organització del centre cívic el Sortidor, assegura que “de moment ha anat tot molt bé”. Després de l’arribo de dijous al Poble-sec van celebrar la rua infantil dissabte al matí i a la nit van fer el ball de disfresses. “Sempre costa arrencar però a partir de les 11 o 11.30 va començar a arribar gent fins les 3 del matí que vam estar aquí gaudint de la festa”, explica Iburo. En el carnaval infantil van guanyar un grup de petits que anaven disfressats de fades i el segon premi va ser per un grup que anava d’arbres, “de manera molt original”, apunta. Al ball van premiar dues comparses, una de Peter Pan i una altra de verd.