Monthly Archives: febrer 2014

JA ÉS AQUÍ EL CARNAVAL DEL POBLE-SEC

Del 27 de febrer al 5 de març, el nostre barri celebra el seu carnaval. podeu conèixer tots el actes en el díptic adjunt.

LA CUINA DEL MÓN 2014 COMANÇA A ESCALFAR FOGONS

Mitjançant aquest escrit us informem que La Cuina del Món 2014 ja ha començat a escalfar fogons!

Com molts de vosaltres sabeu, La Cuina del Món és un projecte del Districte de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona que gestiona la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Es tracta d’una trobada intercultural al barri del Poble-sec amb la gastronomia com a eina per a promoure el coneixement i l’apropament a d’altres cultures que es composa d’un curs de tècniques de cuina i una mostra gastronòmica.

En aquest moment estem iniciant la selecció dels 30 alumnes que participaran en el curs i creiem que aquesta seria una oportunitat molt interessant per a les persones que estan participant a les vostres entitats.

La mostra gastronòmica La Cuina del Món 2014 es celebrarà els dies 4 i 5 de juliol i pretén ser la culminació d’un procés de formació i participació que comença amb un Curs de Tècniques de Cuina que es realitza els dissabtes pel matí de 10 a 13:30h al CC EL SORTIDOR (Plaça del Sortidor, 12) amb el següent calendari:

Del 5 d’abril fins al 28 de juny (dotze sessions, dos dissabtes sense classe): Curs de Tècniques de Cuina, com treballar a la cuina d’un restaurant i com realitzar menjars per a col·lectius.

30 de juny i 1, 2 i 3 de juliol: elaboració dels plats Pràctiques del curs .

4 i 5 de juliol: Participació durant la mostra gastronòmica.

La completa realització d’aquest curs, que és totalment gratuït, suposarà l’obtenció d’un certificat.

Es faran dues sessions de preinscripció i de presentació del projecte els dies 3 i 10 de març a les 18h a la sala d’actes del Centre Cívic EL SORTIDOR (Plaça del Sortidor, 12).

Si coneixeu cap persona interessada en participar a la Cuina del Món 2014 podeu fer-nos arribar el seu nom, telèfon, i país d’origen. Els requisits d’accés al curs són ser major d’edat, parlar castellà o català i estar motivat per la cuina i la gastronomia.

Per a més informació sobre aquest projecte podeu trobar-nos de dilluns a divendres de 16h a 20h al telèfon 615 93 71 43 o a cuinadelmon@gmail.com.

Coordinació La Cuina del Món
Coordinadora d’Entitats del Poble-sec
Elkano, 24 bx – 08004 Barcelona
93 329 99 52
cuinadelmon@gmail.com

PRESENTACIO COBRIMENT PISTA TRES XEMENEIES

El Districte de Sants-Montjuïc ultima el procés de redacció del projecte de remodelació, cobertura i tancament de la pista poliesportiva del Parc de les 3 Xemeneies, al barri del Poble-sec. Aquests dies aquest projecte ha estat presentat a les entitats esportives que utilitzen l’equipament, perquè hi facin les seves aportacions.

El projecte preveu la instal·lació d’una cobertura lleugera, aprofitant al màxim l’estructura actual de pilars. Preveu també instal·lar tancaments de façana amb estructures opaques fins a una alçada de 2,5 metres des del paviment, i la resta amb lames de fusta de pilar a pilar, per aconseguir una ventilació i una il·luminació naturals. El sistema de lames és el més adient per a instal·lacions esportives perquè afavoreix l’entrada de llum de tipus zenital i evita els enlluernaments i les zones d’ombra a les pistes d’esport.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ INFORMA

Bona Voluntat en Acció ens informa dels resultats obtingut en les diverses camoanyes en què han participat, centrades en el Nadal de 2013-14.

Podeu llegir l’informa complet seguint el vincle del web adjunt.

CENTENARI DE L’ESCOLA DE BOSC. RUA DE CARNESTOLTES

El primer acte del Centenari de l’Escola del Bosc de Montjuïc és la Rua de Carnestoltes, que es farà el divendres 28 de febrer i que enguany anirà dedicada al centenari.

Tots els participants anirem vestits d’època o amb motius de la celebració. La rua sortirà de l’escola i aquest any baixarà fins a la Plaça del Sortidor, ja que volem compartir la festa amb tots els veïns i veïnes del barri.

FICCIONANDO A LA BIBLIOMUSICINETECA

Ja és oberta la inscripció per al cinquè taller d’escriptura dramàtica FICCIONANDO.

A partir d’una experiència i/o anècdota personal es tracta de ficcionar el material de manera que les regles de la ficció s’imposin a la voluntat literal d’allò viscut amb la finalitat de crear una peça teatral viva, amb una forta càrrega de veritat.

Podeu ampliar la informació si seguiu el vincle del web adjunt.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

NOVES RESTRICCIONS PER LES OBRES AL PARAL·LEL

Dins de les obres que l’Ajuntament porta a terme a l’avinguda Paral·lel per a la construcció d’un nou col·lector i l’ampliació del dipòsit d’aigües freàtiques existent, a partir del 13 de febrer s’ocuparà la plaça de la Bella Dorita, es desviarà el trànsit pel carrer Nou de la Rambla (habilitant-lo en doble sentit) i es tallarà l’accés de l’avinguda Paral·lel als carrers Fontrodona i Roser.

El carrer Fontrodona es mantindrà tallat del 13 de febrer fins a finals de juny. El trànsit es desviarà per Nou de la Rambla per dur a terme l’ampliació del dipòsit d’aigües freàtiques i l’execució del tram de col·lector que connectarà el nou col·lector que s’està executant a Paral·lel amb el col·lector de Vila i Vilà.

Durant aquests treballs també s’ocuparà la plaça de Bella Dorita, en dues fases. Fins al 9 de març s’ocuparà l’espai de la plaça entre els carrers Roser i Fontrodona, i es tallarà el tram de Fontrodona entre avinguda Paral·lel i Vila Vilà. Els vehicles es desviaran per Nou de la Rambla, on s’habilitarà un doble sentit de circulació, mantenint l’aparcament, entre Paral·lel i Vila i Vilà. També s’habilitarà un canvi de sentit a Vila Vilà en el tram entre Fontrodona i Nou de la Rambla.

A partir del 9 de març, s’ocuparà la resta de la plaça, a l’espai comprès entre els carrers Roser i Salvà, deixant un pas per travessar la plaça pel mig de les dues ocupacions d’amplada mínima de tres metres, i un pas de mínim de 2 metres per la vorera de Vila i Vilà entre els carrers Salvà i Roser.

També a partir del 9 de març, s’ocuparà entre els carrers Salvà i Poeta Cabanyes per actuar sobre l’actual col·lector que discorre pel costat Sants–Montjuïc de Paral·lel.

Per realitzar tots aquests treballs es retiraran els exemplars d’arbres afectats situats a la plaça de la Bella Dorita, al costat Eixample del Paral·lel i al costat Sants-Montjuïc entre els carrers Margarit i Salvà. L’arbrat es reposarà un cop es finalitzin els treballs i es reurbanitzi la superfície.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

BAIXEM AL CARRER. ACTIVITATS PROPERES

Si seguiu el vincle del web adjunt, podreu conèixer les properes activitats del projecte de voluntariat amb gent gran BAIXEM AL CARRER.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

L’ESCOLA DE BOSC PREPARA LA FESTA DEL CENTENARI

Enguany, l’Escola de Bosc de Montjuïc fa 100 anys. Les festes de celebració de centraran el mes de maig, però els diversos col·lectius ja escalfen motors per a tot el seguit d’actes de celebració.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Dimecres 12 al vespre, es va presentar al veïnat dels nostres barris la proposta de modificació de les normes que regulen la participació ciutadana a Barcelona. Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, va explicar que la de dimecres era la primera “d’un conjunt de sessions informatives i per rebre l’opinió i les propostes” del veïnat i les entitats.

La proposta preveu reformar els dos marcs normatius que regeixen els processos de participació ciutadana, el general, i el d’organització dels districtes des del punt de vista de la participació. És una proposta que ja va ser aprovada inicialment per la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona.

Així, en el títol 2, que regula l’organització dels districtes, es proposa que el Consell de Districte, a proposta de la Comissió de Govern, sigui qui creï o dissolgui els consells sectorials. També es preveu que la Junta de Portaveus estableixi la durada de les intervencions, tant dels polítics com de la ciutadania, als espais de participació. Es proposa també l’eliminació de les Comissions Consultives. Les funcions que tenen actualment es vehicularan a través de els Consells Sectorials que s’hauran de reunir sempre que al ple hi hagi un punt de l’ordre del dia que acfeti la seva temàtica.

En el títol 3, que regula el funcionament del districte, es proposa incorporar la possibilitat que el president garanteixi el bon funcionament de la sessió i del debat. En el títol 4, sobre la participació de la ciutadania als districtes, es proposa que en les Audiències Públiques, si el president no pot assistir-hi, sigui el vicepresident del Consell Plenari, que serà un conseller o una consellera, qui ho faci, per tal de donar rellevància a aquesta figura.

Sobre el Consell Ciutadà, es preveu que puguin proposar punts de l’ordre del dia al Consell Plenari del districte; que els ciutadans individuals s’escullin del registre ciutadà i no del cens; que hi hagi vertebració entre els Consells de Barri, (ja que el vicepresident de cada un forma part del Consell Ciutadà) i que es creï una comissió permanent del Consell Ciutadà.

Als Consells de Barri també es proposa que tinguin la possibilitat de proposar punts de l’ordre del dia del Consell Plenari i concretar el nombre d’entitats i de persones que poden participar a la comissió de seguiment: fins a quatre entitats i fins a dos ciutadans.

Les comissions de treball es podran crear a proposta de la comissió de govern o dels consells sectorials, aquests també podran proposar punts per a l’odre del dia del Consell Plenari mitjançant el Consell Ciutadà del Districte. Quedarà regulat que cada districte tingui un mínim de dos consells sectorials i un màxim de vuit. També es preveu que si els consells sectorials no es reuneixen en el termini d’un any el Consell Plenari els podrà fusionar o eliminar.

El conseller tècnic del Districte, Sergi Sarri, va presentar als assistents de la trobada de dimecres totes les propostes de canvi i la manera d’accedir als documents. També va explicar el procediment que se seguirà per fomentar la participació en l’elaboració dels nous reglaments. Sarri va comentar que “cal posar-los al dia, no fent un pegot, sinó fer-ho de manera global intentant integrar aspectes que han anat canviant durant aquests anys”. L’objectiu, va dir, és que la participació pugui ser “més eficient, més efectiva i més directa” .

Les entitats ja han començat a estudiar els documents i a treure’n les primeres conclusions. “A primera vista potser trobem a faltar una mica més d’ambició per que hi pugui participar més el veïnat”, comenta Lluís Maté, president de l’Associació de Veïns de Font de la Guatlla. “Potser esperen que amb les aportacions de la gent siguin més ambicioses”, comenta. “És un retorcés”, comenta Lluís Martínez, de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec: “Creiem que les entitats han de tenir un paper important en la societat però els veïns també han de dir-hi la seva i aquí no està valorat que els veïns també puguin tenir la paraula”. Assegura que ja tenen preparades i entregades 10 al·legacions. També al Poble-sec, la Coordinadora d’Entitats considera que és massa aviat per posicionar-se i que cal esperar què es decideix en les properes sessions de treball. “No hi ha grans canvis però encara ho hem d’estudiar una mica més i valorar com poden afectar”, comenta per la seva banda Josep Espín, membre de la junta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

La propera reunió de treball està programada pel 24 de febrer amb tots els representants del Consell Ciutadà i fins el 23 d’abril qualsevol persona o entitat pot presentar peticions per escrit.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->