Daily Archives: 29 de gener de 2014

NOUS CAPGROSSOS I GEGANTA DEL COL·LEGI SANT PERE CLAVER

Els alumnes de cinquè i sisè de primària del Col·legi Sant Pere Claver, del barri de Poble-sec, han mostrat a la resta d’alumnes de l’escola els capgrossos i la geganta que han dissenyat durant el primer trimestre. Durant la presentació, els ninots han ballat al ritme de les flautes que han tocat els nens i nenes més grans de l’escola. Al pati del centre hi ha hagut una gran ovació amb l’aparició dels dos capgrossos i de la geganta i tots els alumnes han gaudit de la festa.

“És un procés molt maco i és una feina cooperativa, és un projecte del professor de música, Carles Mesa i del professor de plàstica, que sóc jo”, explica Fernando González, que s’ha mostrat molt content amb la presentació i l’actuació dels alumnes. El professor de plàstica ha afegit que amb els capgrossos i la geganta han volgut mostrar la diversitat cultural que hi ha al col·legi. A banda de la presentació d’aquesta tarda, l’escola pretén participar per les festes de Santa Eulàlia en una trobada de gegantons escolars organitzada al barri.

A més, aquesta tarda també s’ha presentat l’exposició dels treballs de les mares del taller de manualitats. La professora del taller ha explicat quins són els objectius del curs: ” És una manera de compartir, de fer amistats i de conèixer tècniques noves”. Aquest taller compta amb mares i àvies d’alumnes que van dos cops per setmana a l’escola per practicar treballs manuals en grup.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

A TAULA. HIVERN 2014

Us adjuntem el fulletó de la campanya A TAULA de l’hivern de 2014

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

LA FORMIGA. ACTIVITATS DE GENER I FEBRER

La Formiga informa de les activitats programades per als mesos de gener i febrer, en el seu web. Podeu llegir aquesta informació, seguint el vincle adjunt.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

S’INAUGURA L’ATENEU COOPERATIU LA BASE

L’ateneu cooperatiu La Base és un projecte popular que feia mesos que es gestava al Poble-sec i finalment va poder obrir les seves portes aquest cap de setmana amb una inauguració oberta al barri on hi va haver des d’una paella popular, fins a concerts, passant per una cercavila o activitats infantils, entre altres. “És un espai on han confluït diversos projectes del barri”, explica la Marina, una de les persones que forma part del grup impulsor.

El nou ateneu neix de la iniciativa de diferents col·lectius entre els quals hi ha l’Assemblea de barri; Babàlia, un grup de maternitat i criança; Igualitària, un col·lectiu que treballa amb la sobirania alimentària i proporcionant menús assequibles; un taller d’oficis per transmetre coneixements d’oficis tradicionals; Barrinar, un càtering ecològic; Eines, un col·lectiu que treballa la intervenció social des de la perspectiva de gènere; una cooperativa de consum; una biblioteca espontània…

A més, també han previst que hi hagi un espai de trobada que la Marina defineix com “una mena de bar on pretenem que la gent que és afí a la manera de pensar i de sentir que tenim aquí pugui tenir un espai al barri i pensar que els diners que inverteix en un espai d’oci a la vegada li repercuteixen”.

La Marta, que també ha participat en el naixement de l’ateneu, explica que la iniciativa “ha sorgit de la necessitat de tenir un espai comú i autogestionat, on podem decidir què volem que hi hagi i què volem que no hi hagi”. Les obres per adaptar el local que acull l’ateneu, al número 10 del carrer de les Hortes, les han fet amb la feina voluntària del veïnat igual que tots els projectes que acull.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->