PRESENTACIÓ DE L’EXPOSICIÓ”1714. L’APOSTA CATALANA”

L’exposició “1714 L’Aposta Catalana” ha quedat inaugurada al Centre Cultural Albareda al barri del Poble-sec. Aquesta exposició que commemora el tricentenari de la Guerra de Successió ha arribat al districte Sants-Montjuïc després de passar pels districtes de Les Corts, Horta-Guinardó i Nou Barris. “1714 L’Aposta Catalana” pretén redescobrir i entendre la dimensió dels fets del 1714. La instal·lació combina elements audiovisuals i gràfics d’última generació per tal de conèixer els motius que van desencadenar la Guerra de Successió, el Setge de Barcelona, la derrota de l’11 de Setembre i la repressió patida pels barcelonins.

El comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler, ha presentat l’exposició als veïns i veïnes del Poble-sec. Toni Soler ha iniciat el discurs resumint els fets ocorreguts al voltant del 1714 i fent incidència en el paper que van jugar els diferents barris del districte de Sants-Montjuïc en aquella època. “El Poble-Sec i en general el districte va haver de patir incursions diverses, escaramusses i tota mena d’activitats militars durant els 13 mesos que va durar el setge”, ha explicat. Soler ha finalitzat la intervenció animant al veïnat a participar en el gran nombre d’activitats programades del Tricentenari.

L’exposició “1714 L’Aposta Catalana” es va presentar ahir al Centre Cultural Albareda i hi romandrà fins l’1 de febrer. No obstant, el districte Sants-Montjuïc tornarà a presentar la mostra a mitjans de març, però aquesta vegada a les Cotxeres de Sants, al barri de Sants. A més, el districte Sants-Montjuïc acollirà al llarg d’aquest any una dotzena d’actes en motiu de la celebració del Tricentenari, com per exemple xerrades, conferències, exposicions i l’obra MURS de la Fura dels Baus al juliol al Castell de Montjuïc.

 
 
 

Comments are closed.