SOLIDARITAT I JOGUINES ALS BARRIS DE SANTS-MONTJUÏC

Durant les festes de Nadal una de les activitats solidàries ja habituals són les recollides de joguines que s’organitzen en diferents barris del nostre districte. A Sants, Hostafrancs i la Bordeta diverses entitats uneixen esforços en una campanya que recull joguines noves. “Estem molt contents de la resposta de tot el veïnat”, afirma Josep Espín, un dels organitzadors d’aquesta recollida que organitzen cada any Sants 3 Ràdio, la FAECH, La Nau i EL3.CAT, amb la col·laboració d’una vintena d’entitats del barri. Diu que enguany consideren que ha anat especialment perquè han recollit més joguines noves, enlloc d’usades, que en d’altres ocasions. “així podem donar més alegria a més nens”.

La recollida va començar a mitjans de desembre amb el Festival Solidari de Hip-Hop i s’ha tancat durant el Pau Sense Treva que s’ha celebrat aquests darrers dies a les Cotxeres de Sants. “Cadascú ha fet un esforç important i la suma de tot això ha portat a l’èxit d’aquesta recollida”, diu Espín.

Totes aquestes joguines s’entreguen a l’Associació Cívica La Nau que ho redistribueix entre les persones i les entitats a qui ja ajuda habitualment al llarg de l’any amb l’aportació de productes de primera necessitat.

Al barri del Poble-sec, la Coordinadora d’Entitats ha gestionat la campanya Nadal Solidari que també feia una recollida de joguines. “Ha anat molt bé”, explica Marta Mendoza, membre de Bona Voluntat en Acció una de les entitats que ha participat activament en la recollida. Entre totes les entitats que hi han col·laborat han pogut repartir un lot de cinc joguines i un peluix a 240 infants d’entre 0 i 13 anys. A més, s’han repartit lots de 20 joguines a les escoles del Poble-sec i a dos esplais del barri.

Al Poble-sec més de 50 voluntaris han col·laborat en la recollida i preparació dels lots i les joguines, que s’entreguen a les famílies que ja reben ajuda i tenen un seguiment per part de Bona Voluntat en Acció o altres entitats socials del barri.

 
 
 

Comparteix:

Comments are closed.