Daily Archives: 10 de gener de 2014

NIT DE MÀGIA REIAL ALS BARRIS DE SANTS-MONTJUÏC

150.000 persones van participar en la cavalcada de reis que es va celebrar a Sants i Les Corts per rebre a Ses Majestats els Reis d’Orient. Tot i que acostuma a ser una cita força concorreguda l’assistència ha sobrepassat la d’anys anteriors i els organitzadors ho atribueixen a dos fets: que la vigília del dia de Reis fos diumenge i que el punt d’inici de la cavalcada fos molt proper al Camp Nou, on feia poca estona que havia acabat el partit del Barça.

“Va ser un espectacle magnífic”, diu Xavier Jordán, membre de l’associació Cultural Vallespir, que organitzen la cavalcada. A més del públic, hi va haver unes 300 persones voluntàries que van fer possible que tot sortís com estava previst. “Van fer la seva tasca fenomenalment” i “volem donar les gràcies”.El seguici estava format per nou carrosses, a més de quatre bandes de música i dos de timbalers. “Va ser molt animat”, assegura.

També va ser força concorreguda la cavalcada que van organitzar a la Marina, que va recórrer els carrers del barri a partir de les sis de la tarda passant per la plaça de les Matemàtiques, i els carrers Mare de Déu de Port, Alts Forns, passeig de la Zona Franca i plaça de la Marina.

Al Poble-sec, la celebració es va fer el dia abans, quan les entitats van rebre al patge Gregori a la plaça de Santa Madrona. A la tarda, a partir de dos quarts de set, el patge va recórrer el barri en una cercavila, des del parc de les Tres Xemeneies fins a la plaça de Santa Madrona. Tot i l’amenaça constant de la pluja els castellers del Poble-sec van homenatjar al patge amb un pilar.