Daily Archives: 3 de gener de 2014

EL VEÏNAT DEL POBLE-SEC VEU AMB BONS ULLS L’AVANTPROJECTE DEL PARC DE LES TRES XEMENEIES

Les entitats del Poble-sec ja han pogut conèixer l’avantprojecte de remodelació del parc de les Tres Xemeneies, que ha de complementar la cobertura del poliesportiu que duu el mateix nom. “Tenint en compte amb el capital que es disposa està bastant bé”, comenta Màxim Montori, de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Considera que “es tracta d’adaptar-lo als usos d’avui en dia”.

L’avantprojecte divedeix el parc en quatre grans àrees. En primer lloc hi ha l’espai de descans, que es mantindrà i s’arreglarà. També hi ha el que s’ha anomenat la casa central, que “bàsicament és una zona de joc infantil”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. En aquesta zona hi haurà una pèrgola d’on penjaran els gronxadors i hi haurà terra de cautxú. Montori considera que amb això s’elimina una zona fosca del parc. A més, el terra que s’ha proposat és el mateix que hi ha a la zona infantil de la plaça de les Navas, que agrada al veïnat. També es renovarà la zona arbrada que ja existeix i s’hi incorporarà un quiosc bar. Finalment, i com a novetat, es preveu crear una àrea de patinadors a la zona de l’escenari, que es manté amb algunes modificacions. Sobre l’espai de patinadors Màxim Montori opina: “És sorprenent: està ben pensat.” Explica que en presentar-los el projecte els van ensenyar dues opcions i que la que més els va agradar és la que separa millor la zona de patinadors de la resta del parc. “L’objectiu és centrar la presència dels patinadors, que tenen aquesta plaça com una icona fins i tot internacional, en una zona”, explica Jiménez. Així, es preveu assegurar que la resta de la plaça quedi lliure de la pràctica d’aquest esport. En canvi, al veïnat no els va agradar que es mantingui l’escenari, que consideren que mai ha tingut el manteniment adequat, que no se li ha donat gaire ús i a més s’ha utilitzat sovint indegudament.

El que s’ha presentat ara és només un avantprojecte que encara pot incorporar les aportacions i al·legacions del veïnat. El projecte es tornarà a presentar i debatre amb les entitats veïnats i es presentarà públicament abans d’aprovar-lo definitivament. En la primera presentació les entitats ja van manifestar que hi troben a faltar uns lavabos públics, especialment pels jugadors de petanca i consideren que no se soluciona el fet que és un parc d’esquena al barri. Màxim Montori considera que caldria incloure mesures per fer “més visible i més atractiu l’entrada pel passeig de la Canadenca”.

El veïnat espera que els tornin a convocar cap al mes de març, per presentar-los el projecte amb les modificacions. Segons explica Francesc Jiménez el calendari preveu adjudicar les obres a l’estiu i començar-les abans de finals d’any. Per la remodelació s’han previst poc més de 800.000 euros només pel parc. Juntament amb la cobertura de la pista representaran 1.700.000 euros.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->