Monthly Archives: gener 2014

NOUS CAPGROSSOS I GEGANTA DEL COL·LEGI SANT PERE CLAVER

Els alumnes de cinquè i sisè de primària del Col·legi Sant Pere Claver, del barri de Poble-sec, han mostrat a la resta d’alumnes de l’escola els capgrossos i la geganta que han dissenyat durant el primer trimestre. Durant la presentació, els ninots han ballat al ritme de les flautes que han tocat els nens i nenes més grans de l’escola. Al pati del centre hi ha hagut una gran ovació amb l’aparició dels dos capgrossos i de la geganta i tots els alumnes han gaudit de la festa.

“És un procés molt maco i és una feina cooperativa, és un projecte del professor de música, Carles Mesa i del professor de plàstica, que sóc jo”, explica Fernando González, que s’ha mostrat molt content amb la presentació i l’actuació dels alumnes. El professor de plàstica ha afegit que amb els capgrossos i la geganta han volgut mostrar la diversitat cultural que hi ha al col·legi. A banda de la presentació d’aquesta tarda, l’escola pretén participar per les festes de Santa Eulàlia en una trobada de gegantons escolars organitzada al barri.

A més, aquesta tarda també s’ha presentat l’exposició dels treballs de les mares del taller de manualitats. La professora del taller ha explicat quins són els objectius del curs: ” És una manera de compartir, de fer amistats i de conèixer tècniques noves”. Aquest taller compta amb mares i àvies d’alumnes que van dos cops per setmana a l’escola per practicar treballs manuals en grup.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

A TAULA. HIVERN 2014

Us adjuntem el fulletó de la campanya A TAULA de l’hivern de 2014

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

LA FORMIGA. ACTIVITATS DE GENER I FEBRER

La Formiga informa de les activitats programades per als mesos de gener i febrer, en el seu web. Podeu llegir aquesta informació, seguint el vincle adjunt.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

S’INAUGURA L’ATENEU COOPERATIU LA BASE

L’ateneu cooperatiu La Base és un projecte popular que feia mesos que es gestava al Poble-sec i finalment va poder obrir les seves portes aquest cap de setmana amb una inauguració oberta al barri on hi va haver des d’una paella popular, fins a concerts, passant per una cercavila o activitats infantils, entre altres. “És un espai on han confluït diversos projectes del barri”, explica la Marina, una de les persones que forma part del grup impulsor.

El nou ateneu neix de la iniciativa de diferents col·lectius entre els quals hi ha l’Assemblea de barri; Babàlia, un grup de maternitat i criança; Igualitària, un col·lectiu que treballa amb la sobirania alimentària i proporcionant menús assequibles; un taller d’oficis per transmetre coneixements d’oficis tradicionals; Barrinar, un càtering ecològic; Eines, un col·lectiu que treballa la intervenció social des de la perspectiva de gènere; una cooperativa de consum; una biblioteca espontània…

A més, també han previst que hi hagi un espai de trobada que la Marina defineix com “una mena de bar on pretenem que la gent que és afí a la manera de pensar i de sentir que tenim aquí pugui tenir un espai al barri i pensar que els diners que inverteix en un espai d’oci a la vegada li repercuteixen”.

La Marta, que també ha participat en el naixement de l’ateneu, explica que la iniciativa “ha sorgit de la necessitat de tenir un espai comú i autogestionat, on podem decidir què volem que hi hagi i què volem que no hi hagi”. Les obres per adaptar el local que acull l’ateneu, al número 10 del carrer de les Hortes, les han fet amb la feina voluntària del veïnat igual que tots els projectes que acull.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

UN PRIMER PREMI DE LA LOTERIA NACIONAL CAU AL POBLE-SEC

L’administració de loteria número 11.555 situada al carrer Vilà Vilà 97, al barri del Poble-sec, ha repartit el primer premi de la loteria nacional celebrat el passat dissabte 18 de gener. El premi reparteix 100.000 euros per dècim i n’han venut un total de vint.

Alguns dels guanyadors que s’han apropat fins a l’administració a explicar que havien guanyat són clients habituals. “Tenim dos clients fixes que vénen cada setmana a buscar-lo”, explica Gemma Menor, venedora del local. D’altres són dels que venen cada setmana i alguns de menys habituals han passat també per l’administració per avisar que han guanyat el premi, mentre que d’altres encara no sap qui són.

Menor comenta que per ara hi ha hagut un augment directe de les vendes i l’administració seguirà treballant amb els mateixos números, tot i que no descarten demanar-ne més si veuen que augmenta la demanda a l’establiment.
 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

OBERT EL PERÍODE DE SOL·LICITUD DE SUBVENCIONS DEL DISTRICTE

Les entitats dels barris de Sants-Montjuïc tenen temps fins el 6 de febrer per presentar les sol·licituds a les subvencions del 2014 que atorguen l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sants-Montjuïc. Tot i això, Francesc Jiménez, gerent del districte de Sants-Montjuïc, comenta: “Jo recomanaria que no ho deixin pels darrers dies ni per la darrera hora”. Assegura que així “les entitats seran més ben ateses i si hi ha algun problema es podrà solucionar dins del termini i s’evitaran sorpreses desagradables”.

Les subvencions es distribueixen en funció d’àrees temàtiques: algunes es donen des de l’ajuntament i d’altres des dels districtes. En aquest cas, les que es donen des del districte corresponen a les activitats d’acció comunitària, temps, conciliació i afers religiosos; promoció a persones amb discapacitat; aquelles relacionades amb la cohesió social, l’associacionisme i el voluntariat; el foment del valor social i cultural; i les que afavoreixen la cooperació amb el sector públic, el sector no lucratiu i el sector privat.

Per a que les entitats puguin rebre les subvencions han de complir una sèrie de requisits com per exemple està constituïdes degudament i tenir la seu social a Barcelona, i sinó especificar-ho, haver justificat qualsevol subvenció atorgada anteriorment per l’ajuntament –“això és molt important”, puntualitza Jiménez –o estar al dia de les obligacions tributàries, entre d’altres. Tots els detalls dels requisits, les àrees i els procediments s’han explicat aquest vespre en una reunió amb les entitats del districte.

Enguany el Districte de Sants-Montjuïc ofereix un total de 341.617 euros en concepte de subvencions a les entitats. Això representa un augment del 9% respecte el 2013 que es van donar 311.000 euros.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

LA BASE – ATENEU COOPERATIU. INAUGURACIÓ

Comunicat de l’ateneu cooperatiu LA BASE:

Volem convidar-vos a la inauguració de l’Ateneu Cooperatiu La Base al carrer Hortes, 10 del Poble Sec, que se celebrarà aquest cap de setmana 25 i 26 de gener.

La Base es un espai obert a totes les persones del barri. Un projecte que parteix de la necessitat de dotar-nos d’una força autònoma a la ciutat, una infrastructura econòmica autogestionada, i amb la voluntat de construir comunitat al Poble sec.

Durant molts mesos, un bon grapat de persones vinculades al món cooperatiu i associatiu així com a les lluites del moviment 15M han buscat local, han fet obra i han pensat força per tenir la millor configuració possible de l’espai, de cara al desenvolupament dels projectes de l’Ateneu: menjador popular, cooperativa de consum, biblioteca popular, club d’informàtica, espai de criança, i moltes iniciatives més que podreu conèixer en primera persona durant la inauguració.

Ara, per fi, La Base és una realitat. El Poble Sec ja té un lloc per trobar-nos, construït des del suport mutu. Una base on tramar col·lectivament una sortida al desastre que enfrontem quotidianament, una base per reescriure juntes els temps que ens ha tocat viure.

La Base és només un inici. Esteu convidades i convidats a sumar-vos-hi per fer-nos més fortes juntes!

Per tant, animeu-vos! Troba el teu moment al llarg del cap de setmana per apropar-te i conèixer l’espai, les propostes, les persones… Hi haurà pintxos, concerts, activitats infantils, i molt més!

Us hi esperem!

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

MARATÓ DE DONANTS 2.0 DE CATALUNYA

Del 17 al 24 de gener se celebra 1a Gran Marató de Donants de Sang 2.0 de Catalunya i busquem a tot tipus de donants de sang. Pots ser el #DonantNovell, el #DonantAnimat o el #DonantGranReserva, però siguis el tipus de donant que siguis, et busquem.

Podeu ampliar la informació si seguiu el vincle del web adjunt.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CLASSES DE CATALÀ A LA BIBLIOTECA FRANCESC BOIX

El proper 23 de gener de 2014 comença un Curs de Català, nivell Elemental, els dijous, de 19 a 20,30h, a la Biblioteca del Poble-sec. Les inscripcions es fan a la mateixa Biblioteca Francesc Boix, carrer Blai, 34, i són gratuïtes.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CENTRE CULTURAL ALBAREDA. ACTIVITATS D’HIVERN DE 2014

Totes les activitats programades al Centre Cultural Albareda per al primer trimestre de 2014, les podeu conèixer, si seguiu el vincle del web adjunt.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->