LA VILELLA: DE FÀBRICA DE SIFONS A TEATRE EXPERIMENTAL

“La Vilella, més que un teatre és un espai on veure el nostre món a través de les arts escèniques.” Amb aquestes paraules es defineix l’equip del teatre La Vilella, un nou espai escènic de petit format del barri del Poble-sec. Es tracta d’una iniciativa artística que agrupa diverses disciplines, des del teatre, la pintura, l’escultura o la fotografia. “No tenim cap límit en quant a disciplines, és més aviat de què volem parlar a la gent”, assegura Jordi Pérez, director de La Vilella teatre. A més de director, el Jordi Pérez és actor de la companyia teatral Sargantana, l’entitat que ha reobert La Vilella, convertint el que havia estat una antiga fàbrica de sifons en un espai d’art, i conservant, això si, les infraestructures i el nom.

Des de l’arribada de la companyia Sargantana al Poble-sec, els membres de l’equip han volgut tenir un contacte directe amb la resta d’entitats del barri, tant per fer difusió del seu teatre com per conèixer les inquietuds dels veïns. El director de La Vilella afirma que “molts dels veïns ja s’han fet socis i, fins i tot, l’associació de veïns s’ha fet protectora de l’espai”. Aquesta és una mostra de la relació directa i recíproca que hi ha entre el teatre i els veïns del Poble-Sec. La Vilella ofereix uns determinats projectes escènics i, alhora, els actors estan oberts a rebre propostes per part del veïns.

La Vilella teatre escenifica aquest vespre la seva nit més experimental amb l’estrena de l’obra Fractals. Es tracta d’un format que es farà un cop al mes i on combinen tres disciplines, aquest vespre música interpretació i dansa. Els artistes es trobaran una estona abans d’obrir les portes al públic, se’ls proposa un tema i disposen de dues hores per muntar “alguna cosa que només es veurà aquella nit”. El públic pot accedir-hi lliurement “ja que és un experiment” i qui vulgui pot fer una aportació a la sortida. “Intentem crear connexions entre diferents arts escèniques i altres arts”, assegura Pérez. Tot i això és el teatre la disciplina protagonista de la Vilella però intenten donar-li la volta i sotir d’allò que és “típic” o “tradicional”.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

Comments are closed.