INTERCULTURALITAT PER LA CONVIVÈNCIA

La plaça Navas, al Poble-sec, ha acollit aquest vespre una festa intercultural amb l’obejctiu d’afavorir la convivència al barri. “La plaça Navas té un ús intensiu que crea alguns conflictes”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, que comenta que des de la Taula de convivència del Poble-sec i l’associació de veïns de la plaça “hi ha una voluntat de crear activitats que fomentin precisament tots aquests elements de coneixement mutu, interrelació, convivència…”

Aquesta vegada ha estat l’associació Artixoc qui s’ha encarregat d’organitzar-ho i en diversos dies han muntat tallers de hip-hop i de circ, avui han dedicat la festa a la multiculturalitat amb la col·laboració d’algunes entitats del barri i la setmana que ve encara tindran activitats dos dies més: un faran màgia i jocs tradicionals i l’altre danses com capoeira i zumba. “És una plaça que està compartida entre molta gent però la gent no es relaciona”, comenta Àgia Luna, d’Artixoc. Amb aquestes activitats, doncs, esperen que els grups de persones que habitualment són a la plaça tinguin ocasió de conèixer-se.

A més d’Artixoc, a la festa d’avui hi han col·laborat l’associació del barri La Formiga, que ha portat un contacontes, el grup Brincadeira ha fet un taller de batucada i l’associació Espurna hi ha posat el berenar. “Hem fet pastissos dins del nostre projecte que es diu la Casa de la Lluna”, explica la Teresa Llop. En el projecte hi participen dones del barri en risc d’exclusió social i amb la venda dels menjars que cuinen, la major part del benefici se’l queden elles i l’altra part es destina a finançar els projectes de cooperació internacional que l’entitat du a terme a l’Índia. “Elles en treuen un sou digne i la resta se’n va a l’Índia”, explica Llop. Avui han preparat pastissets egipcis ja que la cuinera que s’ha encarregat de fer-los és d’allà.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

Comments are closed.