L’ESPAI INFÀNCIA A LES III JORNADES CATALANES DE L’INFANT

Participació dels infants i espai públic

El 4 de novembre, les educadores de l’Espai Infància, projecte d’intervenció socioeducativa de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que des de fa més de 10 anys treballa amb infància en risc al barri, vam ser convidades per UNICEF a participar al seminari preparatori de las III Jornades Catalanes de l’Infant, organitzades per Justicia i Pau i l’Obervatori de la Infància de Catalunya.

En concret, aquest seminari, que consisteix en diferents sessions de treball, té com focus el tema de la participació dels infants a la comunitat i a l’espai públic.

En aquesta darrera sessió, a través d’una taula redona compartida amb diversos professionals de l’àmbit d’infància procedents de tota Barcelona, vam gaudir d’un interessant debat sobre si els infants gaudeixen dels espais adequats per donar la seva opinió sobre els temes o actuacions que els incumbeixen dins la societat, si poden o no expressar les seves necessitats, idees i preocupacions.

També sobre fins a quin punt, quan se’ls hi ofereix, com es fa cada cop més sovint, aquesta oportunitat de dir la seva, reben les seves aportacions un reconeixement real i exerceixen per tant una incidència i repercussió sobre la pressa de decisions final.

La reflexió de fons recau sobre el paper que els hi reconeixem als infants dins la nostre societat, i les eines que els hi oferim per desenvolupar-ho, així com la importància de reflexionar i fer canvis en aquest paradigma per tal de construir entre tots una ciutadania més participativa i una societat més democràtica.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

Comments are closed.