Daily Archives: 1 de desembre de 2013

L’ESPAI INFÀNCIA A LES III JORNADES CATALANES DE L’INFANT

Participació dels infants i espai públic

El 4 de novembre, les educadores de l’Espai Infància, projecte d’intervenció socioeducativa de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que des de fa més de 10 anys treballa amb infància en risc al barri, vam ser convidades per UNICEF a participar al seminari preparatori de las III Jornades Catalanes de l’Infant, organitzades per Justicia i Pau i l’Obervatori de la Infància de Catalunya.

En concret, aquest seminari, que consisteix en diferents sessions de treball, té com focus el tema de la participació dels infants a la comunitat i a l’espai públic.

En aquesta darrera sessió, a través d’una taula redona compartida amb diversos professionals de l’àmbit d’infància procedents de tota Barcelona, vam gaudir d’un interessant debat sobre si els infants gaudeixen dels espais adequats per donar la seva opinió sobre els temes o actuacions que els incumbeixen dins la societat, si poden o no expressar les seves necessitats, idees i preocupacions.

També sobre fins a quin punt, quan se’ls hi ofereix, com es fa cada cop més sovint, aquesta oportunitat de dir la seva, reben les seves aportacions un reconeixement real i exerceixen per tant una incidència i repercussió sobre la pressa de decisions final.

La reflexió de fons recau sobre el paper que els hi reconeixem als infants dins la nostre societat, i les eines que els hi oferim per desenvolupar-ho, així com la importància de reflexionar i fer canvis en aquest paradigma per tal de construir entre tots una ciutadania més participativa i una societat més democràtica.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

EL PREMI POBLE-SEC 2013 PER ALS CASTELLERS

El premi Poble-sec 2013 és bandarra

La quarta edició del premi Poble-sec és enguany pels Castellers del Poble-sec. Una cirereta més a una temporada de somni d’una colla castellera que dur el nom del seu barri amb orgull a les places i contrades on aixeca els seus castells. Per aquest motiu, des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i el jurat del premi, la distinció ha recaigut en l’entitat que l’any que ve celebra el seu quinzè aniversari. Una decisió que es va acabar de prendre quan la colla va guanyar el Concurs casteller de Torredembarra el passat mes d’octubre. Els últims resultats castellers, destacant el primer quatre de vuit de la seva història, no ha fet més que reafirmar-la.

El dia 30 de novembre, en el sopar anual de la Coordinadora, es va fer entrega del guardó.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

RAONS PÚBLIQUES REP EL PREMI PARTICIPA A L’ESCOLA, DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

El projecte “Fem Comunitat transformant el pati de l’escola”, de l’entitat RAONS PÚBLIQUES, rep el Premi Participa a l’Escola de la Generalitat de Catalunya.

Després de dos anys de treball i implicació dels alumnes, famílies i tota la comunitat educativa a l’Escola la Pau (districte Sant Martí), Raons Públiques celebra poder comunicar el reconeixement d’aquest temps amb l’entrega d’aquest premi.

Podeu ampliar la informació si seguiu el vincle del web adjunt.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->