UN PAS MÉS CAP A LA MODIFICACIÓ DEL PGM DE MONTJUÏC

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat provisionalment la modificació del Pla General Metropolità de Montjuïc en la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient. Els grups de CiU, UpB i PSC hi han votat favorablement, el PP s’ha abstingut i ICV-EUiA s’ha reservat el vot. “És una notícia molt important, no només pel districte sinó també per la ciutat”, valora Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc. Amb aquest document, diu, permet “consolidar usos, ampliar els espais lliures, preservar la muntanya com a parc urbà d’equipaments…” A més, també es preveu una sèrie d’equipaments que ”amb el temps sortiran de la muntanya de Montjuïc” i els espais que quedin buits seran per espais verds.

El document preveu, entre altres coses, la protecció de la part més alta de la muntanya i els penya-segats que seran declarats Parcs Naturals. També es descarten la gossera i la casa del Marroc i “altres equipaments futuribles han quedat exclosos”, assegura el regidor.

A més, també es desafecta el barri de la Satalia que “era un barri que tenia una sentència de mort”, afirma Martí. Però el regidor assegura que “no n’hi ha prou amb desafectar perquè hi ha una sèrie de necessitats de desenvolupament i d’ordenació de l’espai que s’han de regular”. Per això, paral·lament a la modificació del PGM es preveu elaborar un Pla de Millora Urbana consensuat amb les entitats de la zona, amb l’objectiu de protegir les edificacions que ho requereixin, traçar itineraris nous, fer un pla de senyalització de les antigues ermites…

L’aprovació de la modificació del PGM s’ha fet després d’un període d’exposició pública durant el qual s’han rebut una quinzena d’al·legacions d’entitats, partits, veïns i veïnes a títol particular… D’aquestes, la meitat han estat incloses en el document que ha aprovat la comissió de l’ajuntament.

Algunes de les al·legacions les havia presentat la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, algunes pel seu compte i donant suport a l’Associació de Veïns de la Satalia en d’altres. Josep Guzmán, president de l’entitat, considera que la valoració “de moment és positiva perquè hi ha varies reivindicacions veïnals”. Guzmán destaca especialment la desafectació del barri de la Satalia i que s’hagi descartat la ubicació de la gossera i que, en general, s’hagi tancat la porta a la urbanització de la muntanya. En canvi, no s’ha acceptat la proposta d’incloure en el pla la rehabilitació de la Casa de la Premsa, amb l’argument que està al Poble-sec i no a la muntanya.

Com que es tracta d’una aprovació provisional caldrà, en primer lloc, la ratificació del document en el ple de la ciutat el proper 20 de desembre i l’aprovació definitiva de la subcomissió d’urbanisme de la Generalitat de Catalunya que es preveu que es faci duran el 2014.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

Comments are closed.