Daily Archives: 27 de novembre de 2013

UN PAS MÉS CAP A LA MODIFICACIÓ DEL PGM DE MONTJUÏC

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat provisionalment la modificació del Pla General Metropolità de Montjuïc en la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient. Els grups de CiU, UpB i PSC hi han votat favorablement, el PP s’ha abstingut i ICV-EUiA s’ha reservat el vot. “És una notícia molt important, no només pel districte sinó també per la ciutat”, valora Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc. Amb aquest document, diu, permet “consolidar usos, ampliar els espais lliures, preservar la muntanya com a parc urbà d’equipaments…” A més, també es preveu una sèrie d’equipaments que ”amb el temps sortiran de la muntanya de Montjuïc” i els espais que quedin buits seran per espais verds.

El document preveu, entre altres coses, la protecció de la part més alta de la muntanya i els penya-segats que seran declarats Parcs Naturals. També es descarten la gossera i la casa del Marroc i “altres equipaments futuribles han quedat exclosos”, assegura el regidor.

A més, també es desafecta el barri de la Satalia que “era un barri que tenia una sentència de mort”, afirma Martí. Però el regidor assegura que “no n’hi ha prou amb desafectar perquè hi ha una sèrie de necessitats de desenvolupament i d’ordenació de l’espai que s’han de regular”. Per això, paral·lament a la modificació del PGM es preveu elaborar un Pla de Millora Urbana consensuat amb les entitats de la zona, amb l’objectiu de protegir les edificacions que ho requereixin, traçar itineraris nous, fer un pla de senyalització de les antigues ermites…

L’aprovació de la modificació del PGM s’ha fet després d’un període d’exposició pública durant el qual s’han rebut una quinzena d’al·legacions d’entitats, partits, veïns i veïnes a títol particular… D’aquestes, la meitat han estat incloses en el document que ha aprovat la comissió de l’ajuntament.

Algunes de les al·legacions les havia presentat la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, algunes pel seu compte i donant suport a l’Associació de Veïns de la Satalia en d’altres. Josep Guzmán, president de l’entitat, considera que la valoració “de moment és positiva perquè hi ha varies reivindicacions veïnals”. Guzmán destaca especialment la desafectació del barri de la Satalia i que s’hagi descartat la ubicació de la gossera i que, en general, s’hagi tancat la porta a la urbanització de la muntanya. En canvi, no s’ha acceptat la proposta d’incloure en el pla la rehabilitació de la Casa de la Premsa, amb l’argument que està al Poble-sec i no a la muntanya.

Com que es tracta d’una aprovació provisional caldrà, en primer lloc, la ratificació del document en el ple de la ciutat el proper 20 de desembre i l’aprovació definitiva de la subcomissió d’urbanisme de la Generalitat de Catalunya que es preveu que es faci duran el 2014.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

MERCAT DE LES FLORS: CANVI EN EL PROGRAMA “ESCULPIENDO EL VACIO”

CANVI EN ELPROGRAMA ESCULPIENDO EL VACÍO

Per lesió d’una de les intèrprets de l’espectacle Esculpiendo el vacío, el programa de la peça, format per tres solos i un trio, ha sofert un canvi: enlloc de Sandra Marín ballant el solo A picture of you falling, de la coreògrafa Crystal Pite, la ballarina Olga Cobos interpretarà el solo Choice, del coreògraf Russell Maliphant.

La peça que rep el nom Esculpiendo el vacío, creada i interpretada inicialment per Iratxe Ansa, Jone San Martín i Sandra Marín, serà interpretada per les dues primeres.

El solo que realitzarà Olga Cobos s’inclou dins la peça Choice, on l’exploració de la llum i el moviment es tradueix en una lúcida i voluptuosa escultura de l’espai i del cos, tot envoltat d’un ric pasisatge sonor influenciat per ritmes asiàtics.

La catalana Olga Cobos ha treballat amb reconegudes companyies internacionals, com S.O.A.P Dance Theatre Frankfurt, sota la direcció de Rui Horta, amb qui va guanyar el 1r premi coreogràfic del Concours International de Bagnolet. El 1996 és convidada com a primera ballarina al Ballet Gulbenkian de Lisboa, on va treballar amb coreògrafs com Ohad Naharin, Mats Ek, Itzik Gallili, Rui Horta, Oscar Araiz, Olga Roriz i Paolo Ribeiro, entre altres. Va formar part de la companyia de Russell Maliphant a Londres. Simultàniament crea amb el seu company Peter Mika la companyia de dansa CobosMika, amb un repertori de més de 20 creacions.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ. CALEN VOLUNTARIS PER AL GRAN RECAPTE 2013, DIES 29 I 30 DE NOVEMBRE

Un any més la Fundació Banc dels Aliments organitza la campanya de recollida Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2013. Bona Voluntat en Acció tornem a col·laborar-hi i necessitem voluntaris per organitzar un punt de recollida d’aliments a un supermercat.

L’objectiu d’aquest any és que a Catalunya és recollint 3.000.000 Kg gràcies a la feina de 15.000 persones voluntàries. Així les entitats podrem sonar suport amb aliments a la gent més necessitada, que no para de créixer.

És per això que és necessari que entre tots ho donem tot per lluitar contra la fam d’aquí.

La campanya d’enguany es celebrarà els dies 29 (divendres) i 30 (dissabte) novembre a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya.

Com cada any, Bona Voluntat en Acció col·labora en aquesta campanya recollint aliments. El lloc de recollida que ens han assignat es el SUPERMERCAT MERCADONA del carrer Sant Pere d’Abanto nº 12, tocant a la Gran Via, al barri veí de La Bordeta, Barcelona.

Hem previst cobrir els torns amb 2 ó 3 persones i en els següents horaris:

Divendres 29 de Novembre
De 12h a 15h
De 15h a 18h
De 18h a 21h

Dissabte 30 de Novembre
De 9h a 12h
De 12h a 15h
De 15h a 18h
De 18h a 21h

Els interessats ens heu de remetre un correu electrònic a gestio@bonavoluntat.org , indicant nom, telèfon i e-mail de contacte i torn/s sol·licitat/s.

La funció dels voluntaris és convidar als clients del supermercat a fer donacions, rebre-les i col·locar-les en grans caixes que estaran preparades. Us demanem la vostra col·laboració per fer algun d’aquests TORNS i que així, entre tots, aquest any recollim molts més aliments per ajudar a qui més ho necessita!! Del total d’aliments recollits el Banc els centralitzarà i els repartirà a entitats com la nostra que fem la distribució directe a famílies que ho necessiten.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->