ELS TALLERS DEL POBLE-SEC S’OBREN DE NOU AL BARRI

Els tallers artesans del barri del Poble-sec van obrir les portes al llarg del cap de setmana del per mostrar-se al veïnat i als visitants. És una iniciativa que es va engegar el 2007 de manera anual i que des de fa dos anys ja se celebra bianualment. “Això ja va rodat”, comenta l’Héctor Iburo, el coordinador del projecte. “La dinàmica és contínua i la relació amb els artistes i el centre cívic del Sortidor també”, explica. En aquesta edició hi han participat 25 tallers obrint el seu espai i alguns altres han mostrat el seu art en alguns punts habilitats al carrer. La novetat d’aquesta edició és que el Centre Cultural Albareda també s’hi ha sumat. “Cada edició et planteges algun canvi valorant com ha anat l’anterior”, diu el coordinador.

El Tornclub, que es dedica al treball artesà de la fusta, és un dels tallers que ha obert les seves portes. En Jordi i la Rosa, cofundadors del taller, expliquen que tot i que fa temps que són al barri, des de fa quatre o cinc anys van interessar-se pel que s’hi feia i van decidir participar- hi. “Tenim una escola taller on estem intentant recuperar dos oficis que s’estaven perdent: la torneria i el pirogravat”, comenta el Jordi. “Les baldufes és una de les nostres peces estrella: veus la canalla que juga amb les de plàstic i quan les veuen de fusta i les toquen és un altre món”, explica la Rosa. Al seu taller s’hi atansa gent de totes les edats: “És molt interessant veure com d’un tros de fusta apareix una baldufa”, assegura el Jordi.

El Bohemius, un altre dels espais que ha participat en els tallers oberts és un cafè on es “combinen recitals poètics, concerts, exposicions…”, explica el Marc. És un local que porta un any en funcionament i en l’anterior edició dels tallers oberts ja hi van participar: “L’any passat va estar molt bé i va venir molta gent i esperem que aquest any també”, comenta el Marc la primera tarda dels tallers oberts, quan tot just acabaven d’obrir les portes. A més, al Bohemius també tenen un diari musical que celebra el primer aniversari coincidint amb els tallers oberts i ho han celebrat amb alguns concerts.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

Comments are closed.