La 19a edició del Saló del Manga de Barcelona, celebrat a la Fira de Montjuïc, bat rècords amb més de 115.000 visitants des del 31 d’octubre fins el 2 de novembre, fent més lloc al coneixement de la cultura nipona amb tallers, esports japonesos, activitats per a totes les edats i firmes d’autors. Aquesta edició ocupava els pavellons 1 i 2, doblant la superfície de l’any anterior i fent cues de més de 3 hores per accedir al recinte i arribant a l’aforament complet cap a les 10 del matí en més d’un dia.
Pel que fa als expositors, es mostren molt contents amb l’afluència i rebuda de la gent. Pere Vallespín, de Selecta Visión, empresa encarregada de doblar les pel·lícules i sèries japoneses en castellà, afirma que s’ha venut més amb menys catàleg, i tot i que la crisi obliga a abaixar els preus, es mostren molt contents. “Hem notat milloria de l’any passat per que aquest any ens han posat al costat de la porta i tota la gent quan entra ja ens veu”, explica Vallespín. L’Anabel Espada, de Norma Editorial, explica que “es nota que sent festiu ve molta gent, hi ha molt de moviment i molta gent disfressada”. L’editorial també va acollir sigantures d’autors catalans com Maria Llobet o Juan Carlos Bonache. “Des que es potencien les arts marcials i la gastronomia, tenim molt més públic”, afirma Espada.
No només els grans expositors tenen lloc en el saló: també els anomenats fanzines tenen un espai: “La gent s’interessa pel que fem –afirmen la Rosa i la Vero, il·lustradores- per fer una il·lustració podem passar-nos entre 8 i 20 hores, tot depèn de la complexitat de la il·lustració “.
SI T'AGRADA COMPARTEIX