Monthly Archives: novembre 2013

MERCAT DE LES FLORS. PROGRAMACIÓ DE DESEMBRE

Presentem la programació del Mercat de les Flors, per al mes de desembre. Tindrem una nova peça de Baró d’Evel, l’última creació de Camut Band per Nadal i una sessió de la Secció Irregular.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

UN PAS MÉS CAP A LA MODIFICACIÓ DEL PGM DE MONTJUÏC

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat provisionalment la modificació del Pla General Metropolità de Montjuïc en la Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient. Els grups de CiU, UpB i PSC hi han votat favorablement, el PP s’ha abstingut i ICV-EUiA s’ha reservat el vot. “És una notícia molt important, no només pel districte sinó també per la ciutat”, valora Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc. Amb aquest document, diu, permet “consolidar usos, ampliar els espais lliures, preservar la muntanya com a parc urbà d’equipaments…” A més, també es preveu una sèrie d’equipaments que ”amb el temps sortiran de la muntanya de Montjuïc” i els espais que quedin buits seran per espais verds.

El document preveu, entre altres coses, la protecció de la part més alta de la muntanya i els penya-segats que seran declarats Parcs Naturals. També es descarten la gossera i la casa del Marroc i “altres equipaments futuribles han quedat exclosos”, assegura el regidor.

A més, també es desafecta el barri de la Satalia que “era un barri que tenia una sentència de mort”, afirma Martí. Però el regidor assegura que “no n’hi ha prou amb desafectar perquè hi ha una sèrie de necessitats de desenvolupament i d’ordenació de l’espai que s’han de regular”. Per això, paral·lament a la modificació del PGM es preveu elaborar un Pla de Millora Urbana consensuat amb les entitats de la zona, amb l’objectiu de protegir les edificacions que ho requereixin, traçar itineraris nous, fer un pla de senyalització de les antigues ermites…

L’aprovació de la modificació del PGM s’ha fet després d’un període d’exposició pública durant el qual s’han rebut una quinzena d’al·legacions d’entitats, partits, veïns i veïnes a títol particular… D’aquestes, la meitat han estat incloses en el document que ha aprovat la comissió de l’ajuntament.

Algunes de les al·legacions les havia presentat la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, algunes pel seu compte i donant suport a l’Associació de Veïns de la Satalia en d’altres. Josep Guzmán, president de l’entitat, considera que la valoració “de moment és positiva perquè hi ha varies reivindicacions veïnals”. Guzmán destaca especialment la desafectació del barri de la Satalia i que s’hagi descartat la ubicació de la gossera i que, en general, s’hagi tancat la porta a la urbanització de la muntanya. En canvi, no s’ha acceptat la proposta d’incloure en el pla la rehabilitació de la Casa de la Premsa, amb l’argument que està al Poble-sec i no a la muntanya.

Com que es tracta d’una aprovació provisional caldrà, en primer lloc, la ratificació del document en el ple de la ciutat el proper 20 de desembre i l’aprovació definitiva de la subcomissió d’urbanisme de la Generalitat de Catalunya que es preveu que es faci duran el 2014.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

MERCAT DE LES FLORS: CANVI EN EL PROGRAMA “ESCULPIENDO EL VACIO”

CANVI EN ELPROGRAMA ESCULPIENDO EL VACÍO

Per lesió d’una de les intèrprets de l’espectacle Esculpiendo el vacío, el programa de la peça, format per tres solos i un trio, ha sofert un canvi: enlloc de Sandra Marín ballant el solo A picture of you falling, de la coreògrafa Crystal Pite, la ballarina Olga Cobos interpretarà el solo Choice, del coreògraf Russell Maliphant.

La peça que rep el nom Esculpiendo el vacío, creada i interpretada inicialment per Iratxe Ansa, Jone San Martín i Sandra Marín, serà interpretada per les dues primeres.

El solo que realitzarà Olga Cobos s’inclou dins la peça Choice, on l’exploració de la llum i el moviment es tradueix en una lúcida i voluptuosa escultura de l’espai i del cos, tot envoltat d’un ric pasisatge sonor influenciat per ritmes asiàtics.

La catalana Olga Cobos ha treballat amb reconegudes companyies internacionals, com S.O.A.P Dance Theatre Frankfurt, sota la direcció de Rui Horta, amb qui va guanyar el 1r premi coreogràfic del Concours International de Bagnolet. El 1996 és convidada com a primera ballarina al Ballet Gulbenkian de Lisboa, on va treballar amb coreògrafs com Ohad Naharin, Mats Ek, Itzik Gallili, Rui Horta, Oscar Araiz, Olga Roriz i Paolo Ribeiro, entre altres. Va formar part de la companyia de Russell Maliphant a Londres. Simultàniament crea amb el seu company Peter Mika la companyia de dansa CobosMika, amb un repertori de més de 20 creacions.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

BONA VOLUNTAT EN ACCIÓ. CALEN VOLUNTARIS PER AL GRAN RECAPTE 2013, DIES 29 I 30 DE NOVEMBRE

Un any més la Fundació Banc dels Aliments organitza la campanya de recollida Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2013. Bona Voluntat en Acció tornem a col·laborar-hi i necessitem voluntaris per organitzar un punt de recollida d’aliments a un supermercat.

L’objectiu d’aquest any és que a Catalunya és recollint 3.000.000 Kg gràcies a la feina de 15.000 persones voluntàries. Així les entitats podrem sonar suport amb aliments a la gent més necessitada, que no para de créixer.

És per això que és necessari que entre tots ho donem tot per lluitar contra la fam d’aquí.

La campanya d’enguany es celebrarà els dies 29 (divendres) i 30 (dissabte) novembre a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya.

Com cada any, Bona Voluntat en Acció col·labora en aquesta campanya recollint aliments. El lloc de recollida que ens han assignat es el SUPERMERCAT MERCADONA del carrer Sant Pere d’Abanto nº 12, tocant a la Gran Via, al barri veí de La Bordeta, Barcelona.

Hem previst cobrir els torns amb 2 ó 3 persones i en els següents horaris:

Divendres 29 de Novembre
De 12h a 15h
De 15h a 18h
De 18h a 21h

Dissabte 30 de Novembre
De 9h a 12h
De 12h a 15h
De 15h a 18h
De 18h a 21h

Els interessats ens heu de remetre un correu electrònic a gestio@bonavoluntat.org , indicant nom, telèfon i e-mail de contacte i torn/s sol·licitat/s.

La funció dels voluntaris és convidar als clients del supermercat a fer donacions, rebre-les i col·locar-les en grans caixes que estaran preparades. Us demanem la vostra col·laboració per fer algun d’aquests TORNS i que així, entre tots, aquest any recollim molts més aliments per ajudar a qui més ho necessita!! Del total d’aliments recollits el Banc els centralitzarà i els repartirà a entitats com la nostra que fem la distribució directe a famílies que ho necessiten.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

ELS TALLERS DEL POBLE-SEC S’OBREN DE NOU AL BARRI

Els tallers artesans del barri del Poble-sec van obrir les portes al llarg del cap de setmana del per mostrar-se al veïnat i als visitants. És una iniciativa que es va engegar el 2007 de manera anual i que des de fa dos anys ja se celebra bianualment. “Això ja va rodat”, comenta l’Héctor Iburo, el coordinador del projecte. “La dinàmica és contínua i la relació amb els artistes i el centre cívic del Sortidor també”, explica. En aquesta edició hi han participat 25 tallers obrint el seu espai i alguns altres han mostrat el seu art en alguns punts habilitats al carrer. La novetat d’aquesta edició és que el Centre Cultural Albareda també s’hi ha sumat. “Cada edició et planteges algun canvi valorant com ha anat l’anterior”, diu el coordinador.

El Tornclub, que es dedica al treball artesà de la fusta, és un dels tallers que ha obert les seves portes. En Jordi i la Rosa, cofundadors del taller, expliquen que tot i que fa temps que són al barri, des de fa quatre o cinc anys van interessar-se pel que s’hi feia i van decidir participar- hi. “Tenim una escola taller on estem intentant recuperar dos oficis que s’estaven perdent: la torneria i el pirogravat”, comenta el Jordi. “Les baldufes és una de les nostres peces estrella: veus la canalla que juga amb les de plàstic i quan les veuen de fusta i les toquen és un altre món”, explica la Rosa. Al seu taller s’hi atansa gent de totes les edats: “És molt interessant veure com d’un tros de fusta apareix una baldufa”, assegura el Jordi.

El Bohemius, un altre dels espais que ha participat en els tallers oberts és un cafè on es “combinen recitals poètics, concerts, exposicions…”, explica el Marc. És un local que porta un any en funcionament i en l’anterior edició dels tallers oberts ja hi van participar: “L’any passat va estar molt bé i va venir molta gent i esperem que aquest any també”, comenta el Marc la primera tarda dels tallers oberts, quan tot just acabaven d’obrir les portes. A més, al Bohemius també tenen un diari musical que celebra el primer aniversari coincidint amb els tallers oberts i ho han celebrat amb alguns concerts.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

PLA D’ACOLLIDA. FÒRUM #EINCLUSIÓN13

FÓRUM #EINCLUSIÓN13 DE LA FUNDACIÓ ESPLAI

El 21 de novembre la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec estigué present al Fórum #EINCLUSIÓN13 . Tècniques del Pla d’Acollida participaren en les diferents taules de treball i diàleg així com en les diferents ponències presentades. En elles s’abordà la rellevància de les TIC en la inclusió social de diferents col·lectius fent especial èmfasi en migrants i joves. Es treballà també des de la perspectiva de l’empleabilitat i l’optimització de la mateixa.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

PLA D’ACOLLIDA. TALLERS EN DRETS, ACOLLIDA I EMPODERAMENT PER A LES DONES

TALLERS EN DRETS, ACOLLIDA I EMPODERAMENT PER A LES DONES

Moviment per la Pau – Catalunya és una ONG que treballa pel foment i la sensibilització en termes de cultura de la pau. Els dies 19 i 26 de novembre un grup de dones usuàries de diferents serveis del Pla d’Acollida de la Coordinadora d’Entitats del poble-sec assisteixen als tallers que s’organitzen des de Moviment per la Pau. En ells es treballen i es presenten aquells aspectes més rellevants per una acollida integral en la societat catalana: tradicions, cultura, institucions, mercat laboral català, models i tipus d’habitatge, sistema sanitari i educatiu, serveis socials, etc.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

24-11-2013 JEAN BOUIN. AFECTACIONS DEL TRÀNSIT

Afectacions a la mobilitat amb motiu del 64 Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. 90 Gran Premi Jean Bouin

Diumenge dia 24 de novembre de 8:45 a 14:45 h

Circuits:

Cursa Open (Circuit urbà 5.000m): av. Rius i Taulet amb av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – Lleida – Tamarit – Entença – Gran Via Corts Catalanes, calçada central (entre Rambla Catalunya i pg. de Gràcia pel costat mar) – pl. Tetuan – pg. Sant Joan (costat Llobregat) – Ausiàs Marc – Bruc – ronda de Sant Pere – pg. Lluís Companys (andana central).

Cursa Open (Circuit urbà 10.000m): av. Rius i Taulet amb av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – Lleida – Tamarit – Entença – Gran Via Corts Catalanes, calçada central (entre Rambla Catalunya i pg. de Gràcia pel costat mar) – pl. Tetuan – pg. Sant Joan (costat Llobregat) – Ausiàs Marc – Bruc – ronda de Sant Pere – pg. Lluís Companys (andana central) – pg. Pujades (calçada muntanya) – pg. Picasso (calçada Llobregat) – av. Marquès de l’Argentera (calçada muntanya) – Pla de Palau (costat muntanya) – pg. Isabel II (calçada bus) – pg. Colom (calçada bus) – pl. Portal de la Pau (costat muntanya) – pg. Josep Carner (calçada muntanya) – pl. Drassanes (costat muntanya) – av. Paral·lel (calçada Besòs) – Ronda de Sant Pau – Marquès de Campo Sagrado – av. Paral·lel (calçada Besòs) – Tamarit – Lleida – Joaquim Blume – Guàrdia Urbana – av. Rius i Taulet –av. Reina Maria Cristina.

Circuit A: av. Rius i Taulet amb av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina.

Circuït B: av. Rius i Taulet amb av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – Guàrdia Urbana – Segons Jocs del Mediterranis (en sentit contrari a la circulació) – Maria Montessori (en sentit contrari a la circulació) – pg. Santa Madrona – Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina.

Circuït A + B: av. Rius i Taulet amb av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Rius i Taulet – Guàrdia Urbana – II Jocs del Mediterrani (en sentit contrari) – Maria Montessori (en sentit contrari) – pg. Sta. Madrona – Guàrdia Urbana – pl. Carles Buïgas – pl. Josep Puig i Cadafalch – calçada Fundació Mies van der Rohe – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina – línia d’arribada.

Circuït Jean Bouin: av. Reina Maria Cristina (a l’altura de pl. de l’Univers) – av. Rius i Taulet – Guàrdia Urbana – pg. Santa. Madrona – av. dels Montanyans (per darrera del Palau Nacional) – Mirador del Palau Nacional – av. dels Montanyans – pl. Sant Jordi – av. Francesc Ferrer i Guàrdia – av. Reina Maria Cristina – línia d’arribada.

Talls de trànsit

Dissabte 23: tancament Av. Ma Cristina al trànsit rodat a partir de les 15h.

Diumenge 24: tancament al trànsit rodat, a partir de les 7.00h, de l’Av. Rius i Taulet, entre Mèxic i Guàrdia Urbana, tall de trànsit a l’av. Francesc Ferrer i Guàrdia a les 8.15h aprox. Obertura al trànsit de l’av. Rius i Taulet i av. Maria Cristina a les 17h.

Prohibició d’estacionament

Es prohibirà totalment l’estacionament de vehicles des de les 06.00 hores del dissabte dia 23 fins a les 15.00 hores del diumenge dia 24 a:
– Av. Reina Maria Cristina, ambdós costats.
– Av. Rius i Taulet, de l’av. Reina Maria Cristina a Guàrdia Urbana (ambdós costats).

Es prohibirà l’estacionament de vehicles el diumenge dia 24 des de les 06.00 fins a les 15.00 hores als següents llocs:
− Av. Francesc Ferrer i Guàrdia (costat mar), des de la calçada d’accés al Pavelló Mies van der Rohe fins a l’av. Reina Maria Cristina.
− Guàrdia Urbana, tot el carrer (ambdós costats).
− Pl. Josep Puig i Cadafalch, tota, i calçada Fundació Mies van der Rohe (costat mar).
− Segons Jocs Mediterranis.
− Maria Montessori.
− Pg. Santa Madrona entre Guàrdia Urbana i Lleida.
− Guàrdia Urbana, esplanada davant Segons Jocs Mediterranis (pl. les Viudes).
− Av. dels Montanyans, ambdós costats, (inclòs part posterior i laterals del Palau Nacional).

A més, el diumenge dia 24 des de les 06.00 fins a les 11.00 h. es prohibirà l’estacionament de vehicles, inclús motos a la vorera, en tot l’itinerari de la cursa Open:

Desviaments

El trànsit descendent d’Av. Francesc Ferrer i Guàrdia es desviarà pel carrer del Polvorí, i en cas necessari per Jocs del 92.
Els vehicles que circulin per la calçada descendent de l’av. de l’Estadi seran desviats per Jocs del 92.
Es tallarà el trànsit en sentit descendent del pg. Santa Madrona des de l’av. Estadi.

Divisió de calçades

Circuit Cursa Open (de 8.45h a 10.30h aprox.):
Pl. Drassanes: es dividirà amb cons el costat Besòs–muntanya, deixant tres carrils pels corredors i la resta pels vehicles.
Av. Paral·lel: es dividirà amb cons per la doble línia continua entre Palaudàries i rda. de Sant Pau, i entre Marquès de Campo Sagrado i Tamarit. Els corredors aniran per la calçada ascendent i els vehicles per la calçada descendent.
Lleida (entre Tamarit i av. Rius i Taulet): es dividirà la calçada deixant dos carrils al costat Llobregat (un ascendent i un descendent) per donar accés a la Guàrdia Urbana, aparcament i hotel. Es col·locaran els cons desprès de la sortida de cursa Open de 10 km i es retiraran una vegada finalitzada aquesta cursa.

Curses A, B, A+B i Jean Bouin (de 10.45h a 14.45h aprox.):
Guàrdia Urbana: entre Joaquim Blume i av. Rius i Taulet es subdividirà la calçada per la doble línia continua, reservant la calçada Llobregat per als corredors.
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia: es dividirà amb cons per la doble línia continua entre el c. Polvorí i la pl. Sant Jordi, els corredors aniran per la calçada descendent i els vehicles per l’ascendent.
Pg. Santa Madrona: es dividirà amb cons per la doble línia continua entre c. Lleida i l’av. dels Montanyans, el trànsit procedent de Lleida i del pg. de l’Exposició anirà pel costat esquerre de la calçada (en sentit contrari). Els corredors aniran pel costat dret de la calçada.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CC EL SORTIDOR. DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

Els actes del Dia Internacional de l’Eliminació de la violencia vers les Dones, se celebrarà al Centre Cívic del Sortidor el dia 23 de novembre, amb dues activitats:

A les 12h, DONA! de Sílvia Lezcano. Dansa i contes.

A les 18h. CAFÉS SUIZO. Espectacle sobre el maltracte psicològic.

Ambues activitats són gratuïtes, i amb aforament limitat.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CASTELLERS. LA COLLA DE 8 AL PRIMER INTENT

Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia

Localització: Plaça de la Vila – 12h

Castellers del Poble-sec: p4 (carrer Xiquets de Valls), p4 cam, 2d7, 4d8, 3d7ps, 2p5

Castellers de la Vila de Gràcia: p5 (carrer Xiquets de Valls), p4 cam, 2d8f, 3d9(c), 7d8, 2p5, 8p4, 8p4 (2 al balcó)

Xics de Granollers: p4 (carrer Xiquets de Valls), p4 cam, 3d7, 5d7, 4d7a, p5

Com es pot definir el dia que una colla aconsegueix pujar de pis? I quan assoleix els castells de 8 pisos, que ja és un nivell només a l’abast d’una vintena de colles?

Els Castellers del Poble-sec van assolir el passat diumenge 17 de novembre el seu primer quatre de vuit. Era el primer cop que l’intentaven, el primer cop que el portaven a plaça. Més d’un any i mig de feina i paciència han valgut la pena. Amb aparent facilitat fins a la carregada, els Bandarres van haver de defensar el carro gros a la descarregada, sobretot una de les seves regles, que s’havia anat obrint a mesura que avançava el castell. El segon va arribar a col·locar un peu sobre l’agulla, i el terç va aguantar més de 150 quilograms en una postura inversemblant. Té molta raó la cançó dels del Poble-sec que diu que “sempre els fem tremoladets”, però també ho és que saben defensar els castells, una mica en la línia de les colles vallenques (enguany només els han caigut dos poms, cap vegada el tronc). Cap bandarra firmava carregar-lo, i és que sabien que el podien descarregar. A assaig, de fet, han defensat proves de 4 de 8 molt més mogudes que el castell de diumenge.

Però comencem pel principi. Després d’una setmana de bogeria, amb tres assajos que asseguraven portar el carro gros a plaça, els Bandarres veien venir amb il·lusió i garanties la diada a la Vila de Gràcia, l’última de la temporada. Tot i la pluja, que es va fer present intermitentment, cap camisa blau cel va faltar a la que podia ser la cita més important del seu historial. Després del tradicional pilar al carrer Xiquets de Valls, i el pilar caminant d’entrada a plaça, els Bandarres van actuar segons. I van sortir de 2d7, castell que ja han descarregat nou vegades enguany (més un de carregat), i que fins l’any passat només havien descarregat una vegada (més dues de carregades). Si la setmana passada els va sortir molt paradeta, els nervis del castell que arribaria després es van notar a la torre, que va sortir també un xic girada. Tot i així, els del peu de Montjuïc la van descarregar sense perill.

A segona ronda tocava el carro gros. La força grossa, l’equilibri gros, el valor gros, i el seny gros. Amb els músculs ja escalfats i amb menys nervis gràcies a haver fet ja un castell, el 4 de 8 es va descarregar a bon ritme. Sense pressa, però sense dubtes. Pis a pis. Fins a la carregada el castell estava esvelt, preciós. Amb dues rengles un xic més obertes que les altres, però a un nivell acceptable. A partir de l’aleta, una d’aquestes dues rengles es va obrir exageradament, obligant a treballar de valent a tots els seus membres. Un cop quints fora, el tronc va esclatar de joia i la pinya va començar a udolar fora de si. No n’hi havia per menys. Els Bandarres són la quarta colla que descarrega el quatre de vuit al primer intent.

Després d’un gran repte a segona ronda, sempre es fa la broma de fer un castell molt senzill i cap a casa. Doncs no. La concentració i les ganes de triomfar seguien als rostres dels Bandarres, i la pinya va reclamar als caps de colla el 3 de 7 aixecat per sota. I dit i fet, en un dels més acompassats i rodons de l’any, la colla blau cel va tancar de manera impecable una diada que els costarà de superar. Ep, però que ben segur que ho aconseguiran!

Per cloure l’actuació, els castellers del Poble-sec van acabar amb dos pilars de cinc.

Pel que fa les altres colles, els locals van patir de nervis i pluja al 3 de 9, castell que va cedir poc després de l’aleta, després d’aguantar una relliscada de l’enxaneta. Tot i així, van fer una actuació sublim, acompanyat aquest 3 de 9 amb la seva catorzena torre de 8 de l’any i un set de vuit de postal. Els Xics de Granollers no van força la màquina, i van descarregar tres solvents castells de set.

I ara què Bandarres? El 2014 és el seu 15è aniversari, estrenen local social i d’assaig en un sol espai, i serà la seva primera temporada com a colla de vuit pisos. El seu sostre només ells el poden decidir.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->