CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR: 10 ANYS TREBALLANT PER AL POBLE-SEC

10 anys treballant pel barri del Poble-sec al centre cívic El Sortidor

El centre cívic El Sortidor, al Poble-sec, va celebrar el passat divendres el seu 10è aniversari. La commemoració va començar a quarts de set de la tarda, amb un munt d’activitats pel veïnat: un taller obert dels Castellers del Poble Sec, un ball popular a càrrec de l’Esbart Renaixença, ball de gegants, tabalers i l’acte central, que es va fer al vespre, amb un espectacular actuació de dansa aèria i de projeccions amb video sobre la mateixa façana del centre cívic, tot seguit d’un aperitiu preparat pels professors de cuina del Sortidor.

A l’hora dels parlaments, van convidar-hi a les dues persones representatives de l’acord que va permetre, ara fa 10 anys, obrir el centre: Jordi Romeu, que en aquell moment era el president de la Coordinadora d’Entitats dels Poble-sec i Pere Alcober, regidor del districte en aquell moment. “El món associatiu d’aquella època vam estar lluitant amb un pla de futur del Poble-sec que vam elaborar”, va explicar Romeu. I és que en aquell moment al barri no hi havia centre cívic, ni CAP, ni centre de gent gran, ni biblioteca… “Actualment tenim equipaments però tenim manca de moltes coses”, va recordar Romeu. “Tot neix del pla de futur, però hi va haver el pla de futur perquè hi havia un moviment associatiu potent capaç de que allò no fos una volada de coloms”, va dir divendres Pere Alcober, posant en valor la feina de la Coordinadora.

“És una lliçó de com un centre cívic no només és una referència al barris sinó que és una eina, un instrument, per la vida social, associativa, veïnal al barri”, va opinar també Joaquim Mestres, president del Districte de Sants-Montjuïc, que va destacar, a més, el paper dels centres cívics en la identitat dels barris. I posant la mirada més cap al futur, Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, va comentar que si en aquell moment va ser “la voluntat de la gent del barri” el que va fer engegar el centre cívic, ara cal donar continuïtat a “les coses bones”. “Volem tirar aquella idea endavant”, va dir també en clau de present i de futur Josep Guzmán, l’actual president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Per això, va referir-se també al nou equipament del Centre Cultural Albareda: “Li desitjo el mateix camí i el mateix futur que ha tingut aquest”, va dir, verbalitzant, a més, una aposta pel treball en conjunt dels dos espais.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

Comments are closed.