EL SÍNDIC DE GREUGES AL POBLE-SEC

17/10/2013
El Síndic de Greuges es desplaça al Poble-sec

El Síndic de Greuges s’ha desplaçat aquest matí al barri del Poble-sec per portar la seva feina habitual de recollida de les queixes de la ciutadania al centre cultural Albareda. En total hi ha realitzat 18 visites, que han presentat 14 queixes, 13 de les quals dirigides a l’Ajuntament de Barcelona, i han fet quatre consultes.

“Forma part dels desplaçaments habituals”, explica Jordi Sánchez, adjunt del Síndic de Greuges. Són desplaçaments que es fan “per oferir a tots els veïns i veïnes dels indrets que visitem un servei de proximitat”.

Tot i que el Síndic de Greuges ja té la seva oficina i un telèfon d’atenció gratuït “sempre tenim coses pendents de fer però de vegades ens falta una oportunitat, per allò que tenim pendent treure-ho de la cartera i portar-ho a terme”, comenta Sánchez. Per això consideren que amb aquests desplaçaments és la manera d’ajudar a fer-se decidir per posar-se en contacte amb el síndic.

Les problemàtiques que s’han plantejat aquest matí han estat, entre d’altres, sobre consum (electricitat, gas i aigua), sanitat, molèsties per sorolls, habitatge, actuació de les forces de seguretat, medi ambient, etc. La Carme, per exemple, ha portat una qüestió sobre atenció sanitària i explica que és la primera vegada que ho fa ja que desconeixia que podia adreçar-se al Síndic. En canvi la Teresa s’ha queixat múltiples vegades sobre les molèsties per sorolls del carrer Vilà i Vilà: “Des que l’Ajuntament, en contra de l’opinió dels veïns, va decidir fer-lo per a vianants el 2008 o el 2009 cada vegada ha anat a pitjor”. El Jaume també s’havia queixat moltes vegades per un tema d’incivisme “i per la manca d’atenció que rebem de la Guàrdia Urbana” però no ho havia fet mai al Síndic de Greuges “perquè casi ha estat el síndic qui ha acudit a nosaltres”.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

Comments are closed.