Daily Archives: 16 d'octubre de 2013

SINDIC DE GREUGES, AL POBLE-SEC EL DIA 17 D’OCTUBRE

El proper dijous 17 d’octubre l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya serà al Poble-sec.

Les visites s’atendran al Centre Cultural Albareda, carrer Albareda, 22-24.

Prèviament, cal concertar l’entrevista trucant al telèfon gratuït
900 124 124
o enviant un correu electrònic a
sindic@sindic.cat

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CONSELL DE CIUTAT. TORN DE PARAULA. ENRIC FRANCÈS

Torn de paraula

Enric Francès

En aquest òrgan de participació, represento el Consell Municipal Sectorial de les Associacions de Barcelona.

El concepte d’associació es refereix a un grup de persones que, voluntàriament i sense ànim de lucre, persegueixen finalitats lícites de tot tipus; en el cas que ens ocupa, pretenen ser actors en la participació ciutadana.

He de dir-vos que, en plantejar-me el sentit d’aquesta aportació, he somiat.

He somiat que la participació ciutadana ha transformat la nostra societat cap a formes de democràcia més participativa i radical; que hem provocat canvis en les estructures polítiques transformant els mecanismes de presa de decisions; que hem redefinit el rol de la representació amb mandats imperatius i no únicament delegatius; que hem avançat en el reconeixement d’una doble legitimitat en l’acció política: la dels electes i la dels afectats; que hem generat canvis en les administracions públiques mitjançant la introducció de practiques de transparència i de rendiment de comptes; que hem capacitat la ciutadania perquè les relacions amb els altres siguin més plenes de valors i practiques democràtiques; que en els procediments de participació no es convida els participants exclusivament a opinar, sinó també a coproduir solucions polítiques; que hem corregit les desigualtats entre els participants amb mitjans, formació etc., per tal de millorar la qualitat democràtica de les conclusions; que hem convençut tots els responsables tècnics i polítics del fet que fer política de forma participativa significa cultivar la democràcia i avançar cap a polítiques més efectives; que hem demostrat a la ciutadania que el seu compromís de participar en les polítiques públiques suposa un bon aprenentatge i una possibilitat real d’incidència.

Ha estat un somni molt més llarg i amb molts altres continguts. Tanmateix, no us sembla que amb aquesta primera part ja podem fer molta feina tots plegats?

Enric Francès
Àmbit dels consells sectorials
Representant del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona (CMAB

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

LA FORMIGA. INTERCANVI CULTURAL AMB JOVES XINESOS

La Formiga busca joves per participar en un projecte d’intercanvi cultural amb joves xinesos

Per tercer any consecutiu, l’Associació Sociocultural La Formiga posa en marxa el ‘Parlem?’, un projecte adreçat a joves d’entre 12 i 18 anys que cerca fomentar la interrelació i el coneixement mutu, tot afavorint l’intercanvi de coneixements a través d’activitats lúdiques.

L’objectiu del projecte és doble. Per una banda, busca facilitar la integració i adaptació dels joves xinesos nouvinguts tot reforçant el seu coneixement del català i afavorint la relació amb altres joves fora de l’horari escolar. Per una altra, també busca apropar als joves autòctons la llengua i la cultura xineses i donar-los la oportunitat de participar en activitats de lleure amb joves nouvinguts fomentat així la convivència i el trencament de prejudicis i estereotips.

En aquests moments, La Formiga busca joves catalans interessats a participar en aquest projecte d’intercanvi lingüístic i cultural, que consitirà en 10 sessions dinamitzades per una mediadora intercultural on a través de diverses dinàmiques, activitats i jocs, es podran iniciar en el coneixement de la llengua i cultura xineses al mateix temps que ajuden als companys xinesos a practicar i millorar el seu nivell de català, relacionar-se i conèixer les possibilitats que com a joves tenen al seu abast.

Les sessions es realitzaran entre el 18 d’octubre i el 20 de desembre de 2013, els divendres de 16.30 a 19 hores, al Centre Cívic El Sortidor ( Plaça del Sortidor, 1). L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia, que es durà a terme en dos divendres consecutius, el 4 i 11 d’octubre, de 16.30 a 19 hores al Centre Cívic El Sortidor. Per a més informació, escriviu a info@laformiga.org o bé truqueu al 93 443 82 07.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat i la col·laboració de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->