Monthly Archives: octubre 2013

CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR: 10 ANYS TREBALLANT PER AL POBLE-SEC

10 anys treballant pel barri del Poble-sec al centre cívic El Sortidor

El centre cívic El Sortidor, al Poble-sec, va celebrar el passat divendres el seu 10è aniversari. La commemoració va començar a quarts de set de la tarda, amb un munt d’activitats pel veïnat: un taller obert dels Castellers del Poble Sec, un ball popular a càrrec de l’Esbart Renaixença, ball de gegants, tabalers i l’acte central, que es va fer al vespre, amb un espectacular actuació de dansa aèria i de projeccions amb video sobre la mateixa façana del centre cívic, tot seguit d’un aperitiu preparat pels professors de cuina del Sortidor.

A l’hora dels parlaments, van convidar-hi a les dues persones representatives de l’acord que va permetre, ara fa 10 anys, obrir el centre: Jordi Romeu, que en aquell moment era el president de la Coordinadora d’Entitats dels Poble-sec i Pere Alcober, regidor del districte en aquell moment. “El món associatiu d’aquella època vam estar lluitant amb un pla de futur del Poble-sec que vam elaborar”, va explicar Romeu. I és que en aquell moment al barri no hi havia centre cívic, ni CAP, ni centre de gent gran, ni biblioteca… “Actualment tenim equipaments però tenim manca de moltes coses”, va recordar Romeu. “Tot neix del pla de futur, però hi va haver el pla de futur perquè hi havia un moviment associatiu potent capaç de que allò no fos una volada de coloms”, va dir divendres Pere Alcober, posant en valor la feina de la Coordinadora.

“És una lliçó de com un centre cívic no només és una referència al barris sinó que és una eina, un instrument, per la vida social, associativa, veïnal al barri”, va opinar també Joaquim Mestres, president del Districte de Sants-Montjuïc, que va destacar, a més, el paper dels centres cívics en la identitat dels barris. I posant la mirada més cap al futur, Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc, va comentar que si en aquell moment va ser “la voluntat de la gent del barri” el que va fer engegar el centre cívic, ara cal donar continuïtat a “les coses bones”. “Volem tirar aquella idea endavant”, va dir també en clau de present i de futur Josep Guzmán, l’actual president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Per això, va referir-se també al nou equipament del Centre Cultural Albareda: “Li desitjo el mateix camí i el mateix futur que ha tingut aquest”, va dir, verbalitzant, a més, una aposta pel treball en conjunt dels dos espais.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CONFERÈNCIA SOBRE LA GUERRA DE SUCCESSIÓ A L’ARXIU MUNICIPAL DEL DISTRICTE

Adjuntem targetó de la conferència que es farà el proper dimarts 29 d’Octubre al Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc (Creu Coberta, 104) a les 19h, a càrrec d’Àngel Casals

Titol: “El tema català durant la Guerra de Successió: imatge, propaganda i política”

Organitza CERHISEC. Us hi esperem

Amb motiu d’aquest acte, se suspèn la xerrada que CERHISEC realitza el darrer dimarts de mes a la Biblioteca Francesc Boix.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

EL PARAL·LEL: PUNT DE MESURA DE PARTÍCULES DE VEHICLES DIESEL

El Paral·lel es converteix en punt de mesura de partícules de vehicles dièsel

L’avinguda del Paral·lel, al barri del Poble-sec, és el punt on s’ha ubicat un punt de mesura de per sotmetre als vehicles dièsel, escollits de manera aleatòria, a una prova d’opacitat. Es tracta d’una campanya de sensibilització i, per tant, si algun vehicle no compleix se’ls convida a passar pel taller però no se li posa una multa. Tot i això, les dades confirmen que la majoria de vehicles compleixen la normativa. Així, en la primera edició de la campanya es va realitzar la prova a 111 vehicles i en els primers tres dies de la segona a 67. Els resultats diuen que el 99% dels vehicles complien amb la normativa europea. “És un bon percentatge”, valora Joan Marc Craviotto, tècnic de la direcció d’intervenció ambiental de l’Ajuntament de Barcelona. Craviotto explica que, dels 10 contaminants legislats per la Unió Europea, les partícules en suspensió són “un dels contaminants més problemàtics a la ciutat de Barcelona”. L’altre són els òxids de nitrogen. Però assegura també que s’hi està a sobre i els resultats estan sent positius: “Ha estat el tercer any consecutiu que hem complert amb el límit anual de concentració.”

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

A TAULA! CICLE DE CULTURA I GASTRONOMIA, AL CC EL SORTIDOR

Visita al celler Albet i Noya
Dissabte 5 d’ octubre, a les 11.30 h
Recorregut per la història familiar, viticultura i celler.
Sortida Plaça dels Ocellets a les 10.30 h, tornada a les 14.00 h.
Preu: 5 €.

Farines
Dilluns 7 i 14 d’ octubre, de 19.30 a 21.30 h
A càrrec d’ Ester Alemany.
Preu:19 + 3 € ingredients

Hort urbà
Dilluns 14 d’ octubre fins 2 de desembre, de 19.30 a 21.30 h
A càrrec de Tarpuna – Hort urbà.
Preu:66 + 5 € material

Olla barrejada
Dimecres 16 d’ octubre de 19.30 a 21.30 h
Espai on es difon la cuina i la cultura catalana i on coneixen d’ altres.
Activitat gratuïta. Cal abonar el preu dels ingredients
Col.labora: Associació cultural La Formiga

Formatges a la cuina
Dilluns 18 d’ octubre, de 19.30 a 21.30 h
A càrrec de Diego Molina
Preu: 9.50 + 3 € ingredients

Especial bolets
Dimecres 23 d’ octubre, de 18.30 a 21.30 h
A càrrec de Diego Molina
Preu: 14 + 4 € ingredients

Llegums
Dilluns 28 d’ octubre fins 4 de novembre, de 19.30 a 21.30 h
A càrrec d’ Ester Alemany.
Preu: 19 + 3 € ingredients

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR – AGENDA D’OCTUBRE

Aquest mes el Centre Cívic del Sortidor està d’aniversari. El Sortidor fa 10 anys!

Podeu conèixer les activitats d’octubre seguint el vincle del web adjunt.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

25 D’OCTUBRE: EL CC EL SORTIDOR CELEBRA 10 ANYS

El 25 octubre celebrem el desè aniversari del Centre Cívic El Sortidor. Us convidem a participar a les activitats que organitzem i són una mostra del que hem compartit al llarg d’aquest anys.

Pati del Centre Cívic18.30 a 22.00h Porta el millor somriure i et fotografiarem al plató dels 10 anys

Activitats a la plaça18.30 a 20.30h
10×10. Activitat familiar. Pinta els 10 anys de centre x 10 metres de quadre.
18.30 h Ball popular i tradicional, a càrrec de l’Esbart Dansaire Renaixença.
19.00 h Taller obert, a càrrec dels Castellers del Poble-sec.
19.30 h Ball de gegants, a càrrec dels Gegants del Poble-sec.
20.00 h Taller obert de percussió, a càrrec dels Tabalers del Poble-sec.
21.00 h Tabalada percussió dels Tabalers del Poble-sec.
21.20 h Parlaments a càrrec de representants del Districte de Sants-Montjuïc i de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.
21.30 h Espectacle de dansa aèria i videoprojecció. A càrrec de Sheila Ferrer i Ludovica Zoina (dansa), Didac Casadellà (videoprojecció)
22.00 h Aperitiu a la sala actes. A càrrec de Cristina Vicentini i Diego Molina.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

EL SÍNDIC DE GREUGES AL POBLE-SEC

17/10/2013
El Síndic de Greuges es desplaça al Poble-sec

El Síndic de Greuges s’ha desplaçat aquest matí al barri del Poble-sec per portar la seva feina habitual de recollida de les queixes de la ciutadania al centre cultural Albareda. En total hi ha realitzat 18 visites, que han presentat 14 queixes, 13 de les quals dirigides a l’Ajuntament de Barcelona, i han fet quatre consultes.

“Forma part dels desplaçaments habituals”, explica Jordi Sánchez, adjunt del Síndic de Greuges. Són desplaçaments que es fan “per oferir a tots els veïns i veïnes dels indrets que visitem un servei de proximitat”.

Tot i que el Síndic de Greuges ja té la seva oficina i un telèfon d’atenció gratuït “sempre tenim coses pendents de fer però de vegades ens falta una oportunitat, per allò que tenim pendent treure-ho de la cartera i portar-ho a terme”, comenta Sánchez. Per això consideren que amb aquests desplaçaments és la manera d’ajudar a fer-se decidir per posar-se en contacte amb el síndic.

Les problemàtiques que s’han plantejat aquest matí han estat, entre d’altres, sobre consum (electricitat, gas i aigua), sanitat, molèsties per sorolls, habitatge, actuació de les forces de seguretat, medi ambient, etc. La Carme, per exemple, ha portat una qüestió sobre atenció sanitària i explica que és la primera vegada que ho fa ja que desconeixia que podia adreçar-se al Síndic. En canvi la Teresa s’ha queixat múltiples vegades sobre les molèsties per sorolls del carrer Vilà i Vilà: “Des que l’Ajuntament, en contra de l’opinió dels veïns, va decidir fer-lo per a vianants el 2008 o el 2009 cada vegada ha anat a pitjor”. El Jaume també s’havia queixat moltes vegades per un tema d’incivisme “i per la manca d’atenció que rebem de la Guàrdia Urbana” però no ho havia fet mai al Síndic de Greuges “perquè casi ha estat el síndic qui ha acudit a nosaltres”.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

FESTA DELS SÚPERS 2013. AFECTACIONS AL TRÀNSIT

Amb motiu de la celebració de la Festa dels Súpers, passem a detallar-vos la informació:

Festa dels Súpers – 19 i 20 d’octubre de 2013

Dia 19 de 10 a 19h

Dia 20 de 10 a 18h

El dissabte de 18.30 a 19.00 hores, tindrà lloc el correfoc a la vorera costat Estadi del pg. Olímpic.

Prohibició d’estacionaments:
Des de les 6h de dissabte 19 fins a les 20h de diumenge 20 d’octubre.
– Av. Estadi, ambdós costats, des de Jocs del 92 fins a pg. Olímpic.
– Dr. Font i Quer, ambdós costats, des de Can Valero a Tarongers.
– C. Vivers, tot el costat mar.
– Pg. Olímpic, tot l’entreguard anterior al vial de l’Olivera.
– Av. Maria Cristina (costat Llobregat), des de les Torres Venecianes i fins a l’av. Rius i Taulet.

Circulació:
– Tancament de l’Av. Estadi al trànsit rodat de les 7h fins a la finalització dels actes ambdós dies excepte pel transport públic i vehicles de persones amb mobilitat reduïda.
– Pierre de Coubertin serà d’únic sentit, amb entrada per Pg. Olímpic i sortida per Jocs del 92.
– Pg. Olímpic, entre Av. Estadi i Dr. Font i Quer, es tallarà a la circulació de vehicles el dissabte 19 de 18.15 a 19.15h aproximadament o quan es cregui convenient per a la seguretat del públic, efectuant els desviaments necessaris mentre es celebra el correfoc a la vorera costat Estadi del pg. Olímpic.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

SINDIC DE GREUGES, AL POBLE-SEC EL DIA 17 D’OCTUBRE

El proper dijous 17 d’octubre l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya serà al Poble-sec.

Les visites s’atendran al Centre Cultural Albareda, carrer Albareda, 22-24.

Prèviament, cal concertar l’entrevista trucant al telèfon gratuït
900 124 124
o enviant un correu electrònic a
sindic@sindic.cat

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

CONSELL DE CIUTAT. TORN DE PARAULA. ENRIC FRANCÈS

Torn de paraula

Enric Francès

En aquest òrgan de participació, represento el Consell Municipal Sectorial de les Associacions de Barcelona.

El concepte d’associació es refereix a un grup de persones que, voluntàriament i sense ànim de lucre, persegueixen finalitats lícites de tot tipus; en el cas que ens ocupa, pretenen ser actors en la participació ciutadana.

He de dir-vos que, en plantejar-me el sentit d’aquesta aportació, he somiat.

He somiat que la participació ciutadana ha transformat la nostra societat cap a formes de democràcia més participativa i radical; que hem provocat canvis en les estructures polítiques transformant els mecanismes de presa de decisions; que hem redefinit el rol de la representació amb mandats imperatius i no únicament delegatius; que hem avançat en el reconeixement d’una doble legitimitat en l’acció política: la dels electes i la dels afectats; que hem generat canvis en les administracions públiques mitjançant la introducció de practiques de transparència i de rendiment de comptes; que hem capacitat la ciutadania perquè les relacions amb els altres siguin més plenes de valors i practiques democràtiques; que en els procediments de participació no es convida els participants exclusivament a opinar, sinó també a coproduir solucions polítiques; que hem corregit les desigualtats entre els participants amb mitjans, formació etc., per tal de millorar la qualitat democràtica de les conclusions; que hem convençut tots els responsables tècnics i polítics del fet que fer política de forma participativa significa cultivar la democràcia i avançar cap a polítiques més efectives; que hem demostrat a la ciutadania que el seu compromís de participar en les polítiques públiques suposa un bon aprenentatge i una possibilitat real d’incidència.

Ha estat un somni molt més llarg i amb molts altres continguts. Tanmateix, no us sembla que amb aquesta primera part ja podem fer molta feina tots plegats?

Enric Francès
Àmbit dels consells sectorials
Representant del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona (CMAB

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->