Daily Archives: 29 de setembre de 2013

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DETENEN UN FALS OPERARI DEL GAS

Els Mossos d’Esquadra detenen un fals operari del gas multireincident que enganyava i furtava gent gran del Poble-sec i Sants

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc han detingut un home de 46 anys, per vuit delictes d’intrusisme professional, sis delictes i dues faltes de furt, sis faltes d’estafa, tres faltes de coaccions i una falta de danys.

Els agents de la comissaria santsenca van detectar diversos delictes, protagonitzats per un fals operari del gas, que s’estaven produint en circumstàncies similars. Les víctimes, sempre gent gran, eren coaccionades i enganyades per tal d’estafar-les i robar les joies o els diners que tenien al seu domicili. Les vuit intrusions detectades es van produir entre maig i juliol d’enguany, set al barri de Poble Sec i un al barri de Sants.

En els vuit casos la forma d’actuar del fals operari era la mateixa, buscava una víctima que, per la seva avançada edat (la més jove tenia 76 anys) i per trobar-se sola al domicili, fos especialment vulnerable. Accedia al seu domicili mitjançant enganys i coaccions, afirmant que, de no permetre-li l’accés, li tallaria el subministrament de gas i un cop dins mantenia ocupada a la seva víctima per tal que el deixés sol i li sostreia tot allò de valor que trobés, joies i diners en la majoria de casos. A més, el fals operari facturava a la víctima una revisió o reparació de la instal·lació del gas on l’import oscil·lava entre els 60 i els 140 euros.

Arran d’aquests fets, els mossos van iniciar una investigació per esbrinar la identitat del presumpte autor dels delictes i localitzar-lo. Les víctimes van poder donar una descripció molt acurada del fals operari, fet que va permetre identificar-lo plenament, primer per part de la policia, que el va detenir, i després també per part de les seves víctimes que el van reconèixer un cop detingut.

Malgrat que els fets investigats no són delictes violents esdevenen especialment alarmants degut a l’edat de les víctimes i que els fets succeeixen en el seu domicili, això fa que la sensació d’inseguretat i vulnerabilitat sigui molt més alta.

Donada aquesta realitat la comissaria de Sants – Montjuïc, a través de la seva Oficina de Relacions amb la Comunitat, ha dut a terme una campanya de sensibilització i prevenció dirigida a la gent gran del barri per tal d’evitar que siguin víctimes de fets com aquests i que, en el cas que ho siguin, ho denunciïn.

El presumpte autor, a qui li consten deu antecedents per fets similars, ja ha estat detingut enguany tres vegades al districte de l’Eixample on actuava de la mateixa manera. Aquestes detencions anteriors han permès relacionar-lo amb els fets del districte de Sants-Montjuïc.

El detingut, que va passar a disposició judicial el passat dijous 19 de setembre, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->