Daily Archives: 8 de setembre de 2013

LA COORDINADORA SIGNA UN CONVENI AMB “SAVE THE CHILDREN”

La Coordinadora d’Entitats del Poble Sec signa un conveni de col•laboració amb Save the Children

Espai de la Infància, un dels programes que porta a terme la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, ha signat un conveni amb l’ONG internacional Save The Children (entitat referent a nivell mundial en el camp de la infància), en el marc del Programa Xarxa de Suport a la Infància en Moviment. Aquest conveni consisteix en l’intercanvi de coneixements i experiències dins de l’àmbit de la infància, i poder dur a terme la tasca educativa amb més eficiència.

L’objectiu d’aquest programa és identificar i difondre bones pràctiques a nivell estatal i entre les entitats, associacions i experts de l’àmbit educatiu que promoguin la integració i convivència intercultural dels nens i nenes estrangers, que contribueixin a compensar desigualtats, a atendre necessitats educatives especials i/o que estiguin dirigides a prevenir l’absentisme escolar a través de la intervenció en entorns socials de risc, enfortint amb la difusió d’aquestes pràctiques la comunitat educativa.

Per començar a treballar tots aquests temes, els dies 14, 15 i 16 de juny l’equip tècnic de l’Espai de la Infància de la Coordinadora d’Entitats del poble Sec ha estat convidat a unes Jornades de Treball a Madrid amb representants de Save The Children i d’altres entitats i associacions a nivell estatal.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

LA COORDINADORA, INCLOSA EN EL CENS D’ENTITATS DE FOMENT DE LA LLENGUA CATALANA

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec ha estat admesa al Cens d’Entitats 2013 de Foment de la Llengua Catalana

Aquest cens l’elabora anualment la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

El Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana, dins del seu àmbit d’actuació. S’entén per foment de la llengua catalana la realització d’activitats que promouen actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col•lectius contrets. Poden formar-ne part les entitats que tenen prevista en els estatuts la finalitat de foment de la llengua catalana o les que duen a terme activitats per impulsar-ne l’ús.

La inclusió en aquests Cens permet a les entitats millorar el seu finançament, ja que les aportacions econòmiques de persones físiques es poden acollir als articles 1 i 2 de la llei 21/2001 de 28 de desembre, (DOGC de 31 de desembre de 2001), de mesures fiscals i administratives, les quals estableixen les deduccions en la quota de l’Impost sobre la renda de les persones físiques:

• En la part corresponent a la comunitat autònoma de la quota íntegra de l’impost sobre la renda de les persones físiques, pot aplicar-se, juntament amb la reducció percentual que correspongui sobre l’import total de les deduccions de la quota establertes per la Llei de l’Estat reguladora de l’impost, una deducció per donatius a favor de fundacions o associacions que tinguin per finalitat el foment de la llengua catalana i que figurin en el Cens que elabora anualment el Departament de Cultura. L’import de la deducció es fixa en el 15 per 100 de les quantitats donades, amb el límit màxim del 10 per 100 de la quota íntegre autonòmica.

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->

DIADA NACIONAL AL POBLE-SEC 2013

P R O G R A M A

dilluns, 9 de setembre
Inauguració de l’asta, en record dels fets de 1714 a les 18,30 hores, a la plaça del Setge de 1714 (Radas/Concòrdia) Organitza: Districte de Sants-Montjuïc, Ajuntament de Barcelona

dimarts, 10 de setembre
2a Marxa de Torxes per la Independencia, de Sants i Poble-sec, formada per dues columnes, una procedent del Poble-sec i l’altra de Sants.
Ambdues confluiran, entre les 22.30 i les 23 h, als jardins de Celestina Vigneaux, la Bordeta.

COLUMNA DEL POBLE-SEC
 Punt de trobada de 21 a 22 h a la Plaça del Setge de 1714
 Actuació dels Tabalers
 Actuació de la Coral
 Intervenció de l’orador
 Repartiment de torxes
 Inici de la marxa a les 22 h
Recorregut: Elkano – Plaça de Les Navas – Olivera – Avinguda Rius i Taulet – Mèxic – Sant Fructuós – Sant Germà – Gran Via de les Corts Catalanes – Moianès.
Arribada de 22.30 – 23 h a la Plaça de Celestina Vigneaux (la Bordeta).

Dimecres, 11 de setembre
Ofrena floral en memòria dels herois i al poble de Barcelona a la Plaça del Setge de 1714
• Programa d’actes:
11.30 h Ballada de sardanes
12.00 h Lectura poética
12.15 h Ofrena floral
12.30 h Interpretació del Cant dels Segadors
12.45 h Actuació castellera

Amb la col•laboració de: Castellers del Poble-sec, Amics de la Sardana, CERHISEC i Coral dels Amics de l’Associació Mixta de Separats i Vidus de Catalunya

Organitza: Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

 
 
 

SI T'AGRADA COMPARTEIX



<!--more--


!--more-->