ANY DE PREMIS PER A L’ESCOLA SANT PERE CLAVER

Per l’escola Sant Pere Claver, al barri del Poble-sec, el curs que estan deixant enrere ha estat prolífic en premis. De fet, n’han rebut tres: el premi “Inventar és divertit” atorgat pel Museu d’Invents de Barcelona; amb el Premi Fundació La Caixa que atorga l’Obra Social La Caixa juntament amb la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País (SEBAP) pels projectes d’innovació de l’escola; i el premi Baldiri Reixac, pel foment de l’us social del català.

“Inventar és divertit” és probablement el més creatiu dels tres premis, ja que els alumnes de 6è de primària van haver de crear un invent per fer somriure. “És un prototip d’una màquina musical que només funciona quan la gent somriu”, explica M Àngels Brescó, directora del centre. L’invent el van batejar amb el nom de “Sonrisitas” i la idea va partir de l’alumnat. “Després els especialistes són els encarregats de veure la viabilitat de transformar allò que han imaginat en alguna cosa que sigui verídica”, explica Brescó. Així, doncs, comenta que es parteix d’un debat de possibilitat i, tenint en compte els requisits del concurs, s’engega el procés de creació.

Brescó explica que els dos anys anteriors ja havien participat en una convocatòria semblant i els mestres tant de música com de plàstica, que estan molt atents a la convocatòria, van motivar als alumnes per participar-hi. “Com que ja portàvem un historial de dos premis vam tornar-ho a intentar”, comenta. I han tornat a guanyar presentant el Sonrisitas, que durant un any estarà exposat al Museu dels Invents de Barcelona.

Un altre dels premis que han guanyat aquest curs ha estat el premi SEBAP que entrega l’Obra Social La Caixa juntament amb la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País. Es tracta d’un reconeixement al projecte educatiu del centre i està valorat en 4.500 euros. Per optar-hi, es va presentar el treball “Excel·lència educativa i inclusió socia” en què s’explicaven els projectes d’innovació que es fan al centre i el perquè del seu èxit.

Finalment, el darrer premi amb què se’ls ha reconegut la seva feina ha estat el Baldiri Reixach, que “és un reconeixement general al foment del català com a llengua de cohesió social” , explica la directora. Segons M Àngels Brescó la de la cohesió social és una feina important en un centre on el 72% d’alumnat és d’origen immigrant i l’èxit del seu model el demostren, més enllà dels premis els “bons resultats de les competències bàsiques”. Aquest premi, que enguany arriba a la XXXV edició i que s’ha donat a un total de 14 escoles, està dotat amb 3.300 euros, que igual que tots els altres premis econòmics, es destinen a projectes d’innovació, segons explica la directora del centre.

M Àngels Brescó reconeix que “ha estat un any de premis” i se’n sent satisfeta, però també recorda que els reconeixements no arriben sols i que “cal un esforç i una dedicació per presentar-te als premis”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *