LLIURAMENT DELS PREMIS DEL CONCURS FOTOGRÀFIC FRANCESC BOIX

L’entrega de premis del IV Concurs Fotogràfic Francesc Boix va tenir lloc el passat dijous a la Biblioteca Francesc Boix, al carrer Blai del Poble-sec. El certamen porta aquest nom amb la voluntat de potenciar la figura del fotògraf. “Francesc Boix va ser un fotògraf mític, que va viure al barri. Una figura a destacar sobre la qual volíem treballar”, va dir en l’acte de lliurament Joan Delgado, el director de la biblioteca. La temàtica de les obres havia de tenir relació amb el barri, els seus espais, persones o costums.
Durant la cerimònia es van mostrar les vuit imatges finalistes i les dues guanyadores: el segon premi va ser per a Sergi Escribano Ramos, amb la seva obra “Fènix”, i el primer se’l va endur l’original “Sopar a la Fresca”, de Jordi Trenzano Vila. Tots dos, malgrat haver tingut experiències diferents amb la fotografia, la veuen i viuen com una afició i no com una professió.
La participació en el concurs ha crescut molt des que es va començar a celebrar ara fa quatre anys: “Aquest any s’ha doblat el número de participants i de fotos”, va explicar Ricardo Gaitano, la persona que va tenir la idea de dur a terme el concurs. I és que s’han presentat 150 originals de 70 persones diferents respecte les 100 fotos i els 45 concursants de l’any passat, tal com explicava Gaitano. Ell, que és treballador del consorci de biblioteques i veí del Poble-sec, diu: “He passat moltes festes del barri i trobava que hi faltava alguna cosa”. Per això va fer la proposta, per a “posar més maco el carrer”. Per aquest motiu, les deu obres seleccionades s’exposaran al pati de la biblioteca que dóna al carrer Blai a partir del dilluns 15 de juliol. Aquesta és una manera que “la biblioteca participi de la festa major”, una de les voluntats del concurs, segons va expressar Delgado. A la vegada també serveix per exportar el Poble-sec a la resta de la ciutat, fent que hi participi gent de tot Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *