FICCIONA 3. DE L’EXPERIÈNCIA A LA FICCIÓ

FICCIONA TrEs: De l’experiència a la ficció

Benvolguts amics i benvolgudes amigues,

Em complau informar-vos que des d’aquest moment queda oberta la inscripció al tercer taller d’escriptura dramàtica FICCIONANDO, per a la present ocasió titulat FICCIONA TrEs: De l’experiècia a la ficció.

L’experiència de FICCIONA DOS ha tornat a ser tan enriquidora o més que l’anterior. No només m’ha permès augmentar el nombre d’autors i autores interesad@s en treballar la composició d’un text original sinó que també m’ha proporcionat un ordre teòric, senzill, directe i clar, que facilita i dinamitza les eines més bàsiques per aproximar-se a la creació textual dramàtica. D’altra banda informar-vos que en breu presentarem les lectures Lo inverosímil, d’ Óscar Chocano, una comèdia esperpètica instal·lada en la més rabiosa actualitat, y Las cosas, por su nombre, de Graciela Gil, un drama nostàlgic que aborda un tema tan universal com la pèrdua dels éssers estimats, textos sorgits al passat taller.

La proposta retorna al mateix punt de partida: a partir d’una experiència i/o anècdota personal es tracta de ficcionar el material de manera que les regles de la ficció s’imposin a la voluntat literal d’allò viscut.

Alguns temes i/o punts que tractarem al taller, prioritzant sempre l’escriptura i la praxis, són:
• Com transitar d’allò vertader a allò creïble?
• Principi de traició
• Importància i elecció dels noms màscara dels personatges
• Elaboració i construcció dels personatges
• Què és interessant? El conflicte i la situació.
• Elecció i/o encuentre amb el gènere-transgènere
• Importància del to, l’ambient i la seva interrelació amb el gènere
• Elecció del format i unitats de sentit
• Guies per al càlcul d’estructura. Atzar, intuició, jóc, matemàtica, poètica
• Inspiració i constància. Crida de les muses i treball continuat
• Títols, inicis i finals d’obra

Objetiu: Obtenció d’una peça de la qual després es pugui realitzar una lectura dramatitzada amb actrius i actors per comprovar com el material inicial s’ha transformat finalment en una obra de ficció dramàtica independent, nova i autèntica.

No és imprescindible el coneixement dels recursos bàsics de l’escriptura teatral, però sí el compromís amb la peça i la capacitat de no rendir-se davant les dificultats amb les quals ens haurem d’enfrontar, segur.

Dates i horaris: Tots els dijous de 19.30 a 22 h des de el 30 de maig al 27 de juny ambdós inclosos. En total, 5 sessions presencials de dos horas i mitja.

Lloc: La Biblio Musicineteca, carrer Vilà-Vilà, 76 bjos. Metro Paral.·lel.
Màxim: 8 persones
Preu: 90 euros.
Per a més informació i/o inscripcions: laura@laurafreijo.com o 676 31 21 67.

Si coneixeu a algú que pugui estar interessat/da, per favor, feu-li arribar aquesta informació.

Idiomes: català, castellà i, si cal, mim.

Animeu-vos!

Laura Freijo

P/D: Si el problema que impedeix la inscripció és l’econòmic, podem parlar-ho amb sinceritat i mirar quines possibilitats tenim de que tant tu com jo quedem satisfets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *